Προς το περιεχόμενο

ASUS P5WD2-E Premium και 2 DVD-ROM. ΒΟΗΘΕΙΑ

Komix Boy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Μόλις χθες πήρα το ASUS P5WD2-E Premium. Το mobo έχει πάνω 4 SATA της INTEL για SATA απλό ή RAID, 4 SATA της MARVELL για RAID, 1 IDE της INTEL για HD ή DVD, 1 EIDE της MARVELL για HD (no atapi supported).

Εχω συνδέση 2 SATA HD σαν RAID στον INTEL (SATA1 & SATA2) αρα η ρύθμιση στο BIOS είναι RAID, 1 SATA HD σκέτο (SATA3), και ένα DVD-ROM στο IDE της INTEL. Όλα μέχρι εδώ καλά. Έχω και το DVD-RW που είναι ΑΤΑΡΙ σαν το DVD-ROM.

1. Όταν συνδέω τον DVD-RW στο EIDE της MARVELL, αν και το βλέπει κανονικα και διαβάζει κανονικά, μόλις πάω να γράψω ένα DVD με πετάει έξω, λέγοντάς μου οτι δεν μπορεί να κάνει BURN.

Ολα είναι συνδεδεμένα σαν MASTER.

2. Έχω ενα ανταπτοράκι για μετατροπή IDE σε SATA. To έβαλα λοιπόν στο DVD-RW και το μετέτρεψα σε SATA. To συνέδεσα στο SATA4 της INTEL, το βλέπει κανονικά στο BIOS αλλα όταν μπαίνω στα WINDOWS XP δεν το βλέπω.

Σκέφτηκα μήπως πάρω SATA DVD-RW, αλλα άν μου κάνει τα ίδια. Ετσι και αλλιώς δεν θέλω να αλλάξω το DVD-RW που έχω.

Ένα περίεργο ακόμα είναι οτι στο 1ο συνδιασμό που έχω ενεργοποιημένο το SATA της MARVELL κάθε φορά που μπαίνω στα WINDOWS μου ζητάει DRIVERS.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει.............Ευχαριστώ

Δημοσ.

Την ίδια ακριβώς mobo περιμένω σε λίγες μέρες στο νέο μου σύστημα. Στο forum της ASUS έχω δεί ότι η mobo έχει μερικά παιδικά προβλήματα. Για παράδειγμα ο controller της Marvell είναι σε Alpha Version ακόμα. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να δημιουργεί μερικά προβλήματα αν δεν συνδέσεις κάποιες συσκευές με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Τώρα για το ποιός τρόπος είναι αυτός δεν το γνωρίζω γιατί δεν έχει έρθει ακόμα το σύστημά μου να το τσεκάρω.

Καλό είναι πάντως να κατεβάσεις όλα τα τελευταία updates από το site της ASUS καθώς και τα τελευταία BIOS updates.

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5WD2-E%20Premium

Να κοιτάξεις τα FAQ αν και δε νομίζω να βρείς κάτι εκεί

http://support.asus.com/faq/faq.aspx?SLanguage=en-us&model=P5WD2-E%20Premium

Αλλά και να κοιτάξεις στο forum της ASUS στο οποίο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με πρόβλημα στο RAID και αντίστοιχες απαντήσεις. Υπάρχει μάλιστα ένα παλικάρι (o Wizard) ο οποίος έχει δώσει πολλές χρήσιμες απαντήσεις σε αρκετά προβλήματα.

http://vip.asus.com/forum/bbs_topic.aspx?board_id=1&model_name=P5WD2-E%20Premium&SLanguage=en-us

Κράτα με ενήμερω για όποια άλλα προβλήματα αντιμετωπίσεις όπως επίσης και για πιθανές λύσεις τους. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα μιας και αυτή θα έχω και γω σε λίγες μέρες.

P.S.:

Ένα περίεργο ακόμα είναι οτι στο 1ο συνδιασμό που έχω ενεργοποιημένο το SATA της MARVELL κάθε φορά που μπαίνω στα WINDOWS μου ζητάει DRIVERS.

Ναι έχω διαβάσει ότι ο controller της Marvell θέλει drivers. Έμπα στο παραπάνω link με τα donwloads και κατέβασε τον αντίστοιχο driver.

Δημοσ.

Φίλε cronos γειά σου.

Όλα όσα περιγράφεις τα έχω κάνει. Τώρα κοιτάω στο forum.

Θέλω να πω οτι πριν είχα το P5WD2 Premium και αν και στο ΙΤΕ controller ελεγε τα ίδια (οτι δεν υποστηρίζει ΑΤΑΡΙ) αλλά είχα καταφέρει μετα από προσπάθεια να βάλω το DVD-RW. Αρκετοί πάντως φαίνεται να έχουν προβληματα.....

PS: Θα ήθελα να είχα βαλει καλή μνήμη (Corsair 667 ή 800) αλλα λόγο κόστους πήρα Kingston (2χ256)

Δημοσ.
PS: Θα ήθελα να είχα βαλει καλή μνήμη (Corsair 667 ή 800) αλλα λόγο κόστους πήρα Kingston (2χ256)

Εγώ το παρήγγειλα με 2x512MB από Kingston.

Δημοσ.
Καλημέρα σε όλους.

Μόλις χθες πήρα το ASUS P5WD2-E Premium. Το mobo έχει πάνω 4 SATA της INTEL για SATA απλό ή RAID' date=' 4 SATA της MARVELL για RAID, 1 IDE της INTEL για HD ή DVD, 1 EIDE της MARVELL για HD (no atapi supported).

Εχω συνδέση 2 SATA HD σαν RAID στον INTEL (SATA1 & SATA2) αρα η ρύθμιση στο BIOS είναι RAID, 1 SATA HD σκέτο (SATA3), και ένα DVD-ROM στο IDE της INTEL. Όλα μέχρι εδώ καλά. Έχω και το DVD-RW που είναι ΑΤΑΡΙ σαν το DVD-ROM.

1. Όταν συνδέω τον DVD-RW στο EIDE της MARVELL, αν και το βλέπει κανονικα και διαβάζει κανονικά, μόλις πάω να γράψω ένα DVD με πετάει έξω, λέγοντάς μου οτι δεν μπορεί να κάνει BURN.

Ολα είναι συνδεδεμένα σαν MASTER.

2. Έχω ενα ανταπτοράκι για μετατροπή IDE σε SATA. To έβαλα λοιπόν στο DVD-RW και το μετέτρεψα σε SATA. To συνέδεσα στο SATA4 της INTEL, το βλέπει κανονικά στο BIOS αλλα όταν μπαίνω στα WINDOWS XP δεν το βλέπω.

Σκέφτηκα μήπως πάρω SATA DVD-RW, αλλα άν μου κάνει τα ίδια. Ετσι και αλλιώς δεν θέλω να αλλάξω το DVD-RW που έχω.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει.............Ευχαριστώ[/quote']

Αν βάλεις και τα 2 DVD Drives στο ίδιο IDE (της Intel), πχ το DVD-ROM σαν Master και το DVD-RW σαν Slave χρησιμοποιόντας το ίδιο καλώδιο?

Δημοσ.

Φίλε georgeadams,

Είναι σίγουρο οτι θα δουλεύουν κανονικά. Το βασικό πρόβλημα θα είναι όταν θα θέλεις να γράψεις on-the-fly. Δεν θα έχει την σωστή μεταφορά δεδομένων, μιλάω για ταχήτητα.

Γι'αυτό όλοι λένε να βάζεις το καθένα μόνο του και ειδικά το DVD-RW.

Δημοσ.

Κάνε πρώτα μια δοκιμή και μετά το αποκλείεις. ;)

Ακόμα όμως κι αν έχει πρόβλημα στην on-the-fly αντιγραφή DVD, είναι κάτι που σπάνια θα χρησιμοποιήσεις. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για ταινία θα πρέπει πρώτα να την κάνεις rip στο σκληρό και να τη συμπιέσεις πριν τη γράψεις...

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω βεβαια, αλλα οταν θελεις να κανεις αντιγραφα?

Πάντως θα το δοκιμάσω.

Testing time starts in 1 hour

Δημοσ.

ΟΚ, αφού λέει ότι δεν υποστηρίζει ATAPI ο MARVELL, είναι λογικό να μη γράφει το DVD-RW. Οπότε, αφού διαβάζει κανονικά από το DVD, γιατί δεν βάζεις το DVD Master στο Marvell και το writer στον Intel;

Επίσης, αν ούτε αυτό δουλέψει, βάλε τα και τα 2 στο ίδιο καλώδιο και ξεμπέρδευε. Κι εγώ DVD-ROM και DVD-RW στο ίδιο καλώδιο έχω σε AMD Duron (Spitfire) 800Mhz με 512Mb SDR-SDRAM και μια χαρά γράφει On the fly. Άντε να καθυστερεί λίγο παραπάνω...Δε χάθηκε κι ο κόσμος.

Δημοσ.

Παιδιά κάτι άσχετο από αυτά που έχετε αλλά αφού χάλασα τηv gigabyte GA-8I955 Royal πήρα την ίδια μητρική Asus που γράφεται.Δεν μου φαίνεται να αξίζει και πολύ και μάλλον αυτή την εβδομάδα θα φύγει στο ebay και επιστοφή στα παλιά.Sorry για το άσχετο έτσι;

Δημοσ.

Χθες τελικά αναλώθηκα στο να κάνω BACKUP. Σημερα θα ξεκινήσω να δοκιμαζω RAID και στους 2 (intel & marvell), και τα cd επίσης. Στο forum που μου έδωσες εχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες, που όλες καταλήγουν στο εξής:

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΒΙΟS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ CONTROLLER ΤΗΣ MARVELL ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ALPHA ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΩ BIOS ΚΑΙ ΛΟΓΩ DRIVERS.

Αρχίζω να μετανοιώνω που έδωσα το P5WD2 Premium. Τί μ...κα είναι, τί μ...κα είναι....................

Δημοσ.

Εχθές μου ήρθε το νέο μου PC-άκι με την εν λόγω mobo. Όλα δουλεύουν ρολόι (εκτός βέβαια από τον Marvell). Του έκανα ένα bios update με το καλημέρα και μετά πείραξα λίγο τις ρυθμίσεις του bios όσον αφορά το overclocking, γιατί η mobo έρχεται by default overclocked. Στην συνέχεια πέρασα XP, drivers, προγράμματα και μετά ξανά drivers, νεότερες εκδόσεις όπως τις κατέβασα από το site της ASUS. Το σύστημα πετάει. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι με κάθε νέο restart μου πέταγε ένα μήνυμα για New Hardware Found. Δοκίμασα το CD της ASUS αλλά μου έβγαζε Install Failed κάθε φορά που προσπαθούσα να περάσω τον driver του Marvell. Ούτε οι νέο drivers από το site της Asus δούλεψαν. Με τα πολλά διάβασα κάτι post του wizard από το forum της ASUS όπου λέει ποιές είναι καλύτερες ρυθμίσεις του BIOS. Εκεί αναφέρει ότι αν δεν έχεις άμμεση ανάγκη τον Marvell απενεργοποίησέ τον. Αυτό έκανα και το σύστημα είναι μιά χαρά.

Φίλε μου μή μετανοιώνεις για την αγορά της εν λόγω mobo. Θα βγεί κάποια στιγμή ένα καλό update που θα διορθώνει τα πάντα και τότε θα λές τί τυχερός που είμαι που την αγόρασα. Υπομονή.

Τέλος για να πώ την αλήθεια δε περίμενα να το στήσω τόσο εύκολα, γιατί είχα δεί τα απίστευτα στο forum της ASUS και είχα πανικοβληθεί. Αν τα συνδέσεις όλα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα.

Αυτά. 8)

Δημοσ.

Και εγώ το ίδιο θα σου έλεγα. Ο marvell δεν κανει raid.

Δεν δεχεται CD. Πάντως το ίδιο ελεγε και στο ΙΤΕ της P5WD2 Premium, αλλα εγώ μια χαρα το εβαλα και πήγενε σφαιρα. Κατα τα άλλα ολα ΟΚ.

Θα ήθελα αν μπορεις καποια στιγμη να με καλεσεις γιατι είδα και εγω τις ρυθμίσεις του WIZARD και θα ήθελα λίγη βοήθεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...