Προς το περιεχόμενο

Battlestar Galactica (BSG)

qspock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή αποκλειστικό τόπικ για αυτήν την πολύ πετυχημένη σειρά παραδόξως δεν υπάρχει, καιρός είναι να ανοιχτεί ένα.

Η σύγχρονη σειρά "Battlestar Galactica" βρίσκεται αισίως στη δεύτερη σεζόν της. Είναι remake της γνωστής σειράς του 1978, που βλέπαμε μικροί, αλλά το ύφος, το στυλ, τα σενάρια και φυσικά η αισθητική της ουδεμία σχέση έχουν με τη σειρά εκείνη. Οποιαδήποτε σύγκριση με την παλιά σειρά (για όσους τη θυμούνται ή την πρόλαβαν στην ΕΡΤ) είναι μάλλον άτοπη.

Το κεντρικό σενάριο είναι βέβαια παρόμοιο: Η ανθρωπότητα που ζει σε αποκίες μακριά από τη γη, εκδειώκεται απο τους Κύλωνες με τους οποίους βρίσκεται σε πόλεμο και ζει πλέον στο διάστημα μέσα σε σκάφη όλου του στόλου. Βασικότερο σκάφος, στο οποίο διαδραματίζεται το μεγαλύτερο μέρος της σειράς, είναι το Battlestar Galactica. Οι ελπίδες όλων κρέμονται από το αν θα καταφέρει αυτό να οδηγήσει την ανθρωπότητα στη γη, η ύπαρξη της οποίας για πολλούς είναι απλά ένας μύθος.

Σε γενικές γραμμές, είναι ενα military sci-fi, δηλαδή όχι καθαρή επιστημονική φαντασία όσο στρατιωτική-ανθρωποκεντρική σειρά. Οι χαρακτήρες έχουν τον πρώτο λόγο, τα εφέ απίστευτα αληθοφανή, ειδικά οι μάχες στο διάστημα, και με εντελώς σύγχρονη αισθητική. Τα σενάρια των επεισοδίων έχουν φοβερή πλοκή και είναι σοβαρά, απευθύνονται δηλαδή σε πιο ώριμες ηλικίες.

Δυστυχώς, η Ελλάδα μας δε την γνωρίζει τη σειρά, όπως άλωστε γίνεται με όλα τα καλά και πετυχημένα πράγματα του εξωτερικού. Μέχρι στιγμής δεν προβάλλεται ούτε στην ελεύθερη ούτε στην συνδρομιτική μας TV, και δεν προβλεπεται κάτι τέτοιο να γίνει σύντομα. Μια πολιτική που έχει οδηγήσει άδικα και στο θάψιμο των αντίστοιχων DVD που στο εξωτερικο έχουν ήδη κυκλοφορήσει (τουλάχιστον της πρώτης σεζόν). Και το χειρότερο: Αν πάρουμε το παράδειγμα των σύγχρονων σειρών Star Trek, τα DVD του GALACTICA αν έρθουν ποτέ εδώ, πιθανότατα δε θα διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους.

Εμένα πάντως μου έχει αρέσει αρκετά, και μετά την πρώτη αναγνωριστική θα έλεγα σεζόν, η δεύτερη είναι πάρα πολύ καλή. Παραγωγός της ο γνωστός απο τη θητεία του ως σεναριογράφος στις σειρες Star Trek TNG και DS9 και στις ταινίες Star Trek 7 & 8 (τις τελευταιες αξιόλογες δηλαδή), Ronald D. Moore.

Μερικά links: http://www.battlestargalactica.com/index.htm

Για reviews επεισοδίων: http://www.st-hypertext.com/

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το pilot το είχε παίξει ένα απόγευμα το Star αλλά σταμάτησε εκεί.Ίσως το έβαλε για να δει πόσο θεαματικότητα θα πιάσει, ίσως για να γεμίσει το πρόγραμμά του.

Δημοσ.
sosth seira...stn ousia den einai remake tou palaiou galactica...alla to PREQUEL...opoios einai 30something k thn eblepe 8a katalabei...

Μα λένε ότι θα έχει τέλος και ότι θα βρούνε τη γη.Ξέρει κανένας πόσα επεισόδια θα παιχτούν ακόμα;;;Λέγανε ότι δε θα το τραβήξουνε παραπάνω από 1 season.

Δημοσ.

Paei kai gia triti season sigoura. Einai poly kalh sygkhria ayth thn stigmh gia thn seira giati meta apo arketa xronia den yparxei Star Trek sthn amerikanikh TV me apotelesma to BSG na exei syspeirwsei olous tous Sci-Fi fans.

Malista to oti den yparxei Star Trek exei ksekinisei kai fimes gia seira sto sympan toy Babylon 5.:mrgreen:

Δημοσ.
Μα λένε ότι θα έχει τέλος και ότι θα βρούνε τη γη.Ξέρει κανένας πόσα επεισόδια θα παιχτούν ακόμα;;;Λέγανε ότι δε θα το τραβήξουνε παραπάνω από 1 season.

exei bgei galactica telh 70's arxes 80's, meta apo liga xronia bgalane kai allh seira galactica me polous apo to arxiko cast, kai deixnei oti brhkane thn gh!!!

episis, enas h8opoios pou paizei ton kako politiko(mou diafeygei to onoma tou sthn seira,o h8opoios richard hatch) sto "twrino" battlestar galactica, htan o.....apolo sto arxiko galactica !!!!

A RE MNHMH O PALAIOYRAS!

Δημοσ.

Εγω εχω δει ενα DVD σε βιντεο κλαμπ αλλα δεν ελεγε τιποτα απο εξω για το ποια επισοδεια εχει. Οταν ξαναπαω θα ρωτησω, αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι μονο ο πιλοτος (BSG the miniseries 2003).

Δημοσ.

Αν έλεγε μόνο αυτό , ναι. Είναι η δίωρη πρεμιέρα. Εγώ πάντως έχω αρχίσει κ χαλιέμαι....Η 1η σεζον με την 'Προφητεία' ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Στη 2η κάτι κανανε, αλλά από τη στιγμή που βάλανε το ακόντιο στη θέση του κ μετά δεν έγινε τίποτα...

Όλο εμφύλιες διαμάχες, ψυχολογικά προβλήματα και τέτοια δείχνουν. Τα μοναδικά καλά επεισόδια ήταν αυτά με το resurrection ship...

Τα τελευταία 2-3 όμως ήταν για τα μπάζα. Όχι μαυραγορίτες, όχι όμηροι σε κλαμπ..έλεος πια. Προωθήστε λίγο την πλοκή και αφήστε τα filler episodes

Δημοσ.
Paei kai gia triti season sigoura. Einai poly kalh sygkhria ayth thn stigmh gia thn seira giati meta apo arketa xronia den yparxei Star Trek sthn amerikanikh TV me apotelesma to BSG na exei syspeirwsei olous tous Sci-Fi fans.

Malista to oti den yparxei Star Trek exei ksekinisei kai fimes gia seira sto sympan toy Babylon 5.:mrgreen:

exei anenothei idi gia triti season :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είδατε μήπως το 20o επεισόδιο;;Πάρα πολύ καλό και σε αφήνει σε αγωνία.Πότε θα βγει η τρίτη season ξέρει κανείς;Ανυπομονώ να δω τι θα γίνει!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...