Προς το περιεχόμενο

Μαζική μετατροπή ονομασίας σε αρχεία

Αbominable

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλήμα.. Εχω γύρω στα 5500 αρχεία html τα οποία χρειάζονται μετατροπή της ονομασίας τους απο κεφαλαία σε μικρά.. Υπάρχει κάποιος τρόπος;;Σύντομος;;

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ αυτό, είναι freeware και με βολεύει πολύ. Δεν είναι κάτι σπουδαίο, πιθανότατα υπάρχουν καλύτερα, αλλά τη δουλειά του την κάνει. Αν δε βαριέσαι, check-αρέ το!

Και μια συμβουλή, μην ανοίγεις νέο θέμα με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο αν δεν πάρεις αμέσως απάντηση, αργά η γρήγρογα κάποιος θα απαντήσει!

edit: καλά εγώ ούτε που πρόσεξα ότι το θες για linux, και πρότεινα για windows... sorry!

Δημοσ.

Μιας και υποθέτω ότι θέλεις να το κάνεις σε linux, ιδού:

>
for file in *; do mv "$file" "`echo $file | sed 'y/[ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ]/[abcdefghijklmnopqrstuvwxyz]/'`"; done

Δε φέρω καμία ευθύνη αν χάσεις αρχεία, γι' αυτό δοκίμασέ το πρώτα αντιγράφοντάς τα σε έναν άλλο κατάλογο.

Δημοσ.

Κοιτα το συννημενο. Για να το τρεξεις βαλε σε ενα directory αυτο και ενα φακελο με τα αρχεια που θες να μετονομασεις. Τρεξε:

./to_lower.py ονομα_φακελου 0

Αν βαλεις 1 αντι 0 θα τα μετατρεψει ολα σε κεφαλαια.

Δεν θα πειραξει κανενα απο τα υπαρχοντα αρχεια σου. Απλα θα δημιουργησει ενα φακελο μεσα στον οποιο θα κανει mirror το directory structure, με ολα τα αρχεια μετονομασμενα σε lowercase(οι φακελοι διατηρουν το case τους)

Και σημειωση προς τους προηγουμενους... η κατηγορια ειναι linux.οποτε αν ζηταει καποιος κατι, το πιο πιθανο ειναι πως δεν θελει αλλο ενα προγραμμα για win.

to_lower.zip

Δημοσ.

@biocrasher το συννημένο περιείχε το attachment.php και δεν μου δούλεψε. Παντως ευχαριστω πολύ.

@apoikos η εντολή δούλεψε μια χαρά ευχαριστώ πολύ..

Υ.Γ. Το διπλό post έγινε καταλάθος..

Δημοσ.
@biocrasher το συννημένο περιείχε το attachment.php και δεν μου δούλεψε. Παντως ευχαριστω πολύ.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

(no offense):-D

αλλα... πρεπει να κανεις αριστερο κλικ,οχι δεξι και save as.

Αυτο που κατεβασες ηταν το script του server, το οποιο θα σε πηγαινε στο download.(το σημειωνω, ωστε να το ξερεις αλλη φορα αν

θες να κατεβασεις κατι απο εδω)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...