xamogelo Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Θελω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πωσ να αλλάξω το αρχικό directory του ftp.exe των windows που μου εμφανίζετε μόλις κάνω login με την εντολή lcd κάπου έτσι ώστε να με βγάζει σε ένα άλλο.Δηλαδή να μην χρειάζετε να το αλλάζω κάθε φορά. Thanks προκαταβολικά!!!
exile Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άμεσος τρόπος να το αλλάξεις. Default directory για το ftp είναι κάθε φορά το directory που βρίσκεται το command prompt όταν τρέχεις το ftp. Ένας έμμεσος τρόπος είναι να φτιάξεις ένα batch file (π.χ. ftp.bat ή ftp.cmd), στο οποίο να περιλαμβάνεις πρώτα τις εντολές για να πας στο directory που θέλεις σαν default και τελευταία την εντολή ftp, και κάθε φορά να ξεκινάς το ftp εκτελώντας αυτό το batch file. Αν π.χ. θες default directory να είναι το c:\incoming, το batch file θα περιέχει τις εντολές: cd \ cd incoming ftp
geioannou Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 ρε παιδια εσεις που βλεπω οτι ειστε προχωριμενοι με το ftp δεν μου λετε πως θα φτιαξω και εγω ενα. εχω στη δουλεια ADSL και τωρα εχω βαλει και στο σπιτι. θελω να φτιαξω λοιπον ενα fp για να μπορω να μεταφερω αρχεια με αυκολια?? πρεπει να βαλω καποιο προγραμμα η εχουν τα XP καποιο απλο.
exile Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Η προηγούμενη ερώτηση αφορούσε τον ενσωματωμένο στα Windows FTP client. Εσύ, από ότι καταλαβαίνω, θέλεις να στήσεις κάποιον FTP server. Αν έχεις XP Pro, τότε υπάρχει τέτοιο software. Για να το εγκαταστήσεις πας Πίνακας Ελέγχου > Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων > Προσθαφαίρεση Στοιχείων των Windows > Internet Information Services > Λεπτομέρειες και ενεργοποιείς την υπηρεσία FTP (πιθανόν να σου ζητήσει το CD των Windows). Αν έχεις XP Home, τότε θα χρειαστείς κάποιο άλλο πρόγραμμα FTP server.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.