Προς το περιεχόμενο

Πώς κάνω το ρημαδο-mount στη samba?

xaxa1982

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω mount κάποιους σκληρούς δίσκους στη samba,που είναι σε άλλον υπολογιστή που τρέχει Windows XP και μου'χει σπάσει τα νεύρα.Τι mount με τον κλασικό τρόπο που κάνουμε για τους σκληρούς δίσκους έχω κάνει,τι smbmnt που έλεγε σε ένα How-to,τι sambaclient,ό,τι εντολές έχει η samba περί mount τις δοκίμασα.Τίποτα!Όλο κάτι σφάλματα και δεν ήξερα τι μου γινόταν!

Υπάρχει κανένας από εσάς που να μπόρεσε να το κάνει σωστά?

Αυτή τη στιγμή βλέπω τον άλλο υπολογιστή μέσω konqueror με smb:// ,αλλά θέλω να κάνω και σωστό mount,για να μπορώ να ακούω τραγούδια που είναι αποθηκευμένα στον άλλο υπολογιστή και αυτό θα γίνει μόνο αν γίνει σωστό mount των σκληρών δίσκων του υπολογιστή με τα Windows XP.

Please Help!!!!

Χίλια ευχαριστώ για όποιον ασχοληθεί!!!!

Δημοσ.

Τους σκληρούς δίσκους τους βλέπω από το smb:// του konqueror,αλλά έχω άλλο πρόβλημα.Το πρόβλημα είναι ότι σέρνοντας διάφορα τραγούδια στη λίστα του AmaroK,το AmaroK δεν τα βλέπει.Γράφει τον τίτλο του τραγουδιού κανονικά,αλλά στη χρονική διάρκεια του τραγουδιού βγάζει ένα ερωτηματικό και δεν παίζει τα τραγούδια.Δοκιμάστε να το κάνετε όποιος έχει samba να δούμε αν δουλεύει.

Αν δουλεύει,πείτε μου τι ακριβώς ρυθμίσεις έχετε κάνει για να δω τι λάθος έχω κάνει...

Υ.Γ.:Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι εγκατέστησα το smb4K και όταν είδε τους σκληρούς,προσπάθησα να τους κάνω mount(μέσω αυτού του προγράμματος) και μου έβγαζε ένα σφάλμα που λέει:

" An error occured while trying to mount the share.

Details: smbmnt must be installed suid root for direct user mounts

(1000,1000)

smbmnt failed:1 "

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...