Προς το περιεχόμενο

Έσβησα 400ΜΒ και άδειασαν 5GB..

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σκηνικό μου συνέβη χτες για δεύτερη φορά, οπότε είπα να το αναφέρω..

Βρίσκομαι τώρα σε μια στιγμή βιασύνης, θέλω επειγόντως να κάνω λίγο χώρο στο σκληρό για να γράψω κάτι απο το tuner, έχω μείνει με 3,5GB, σβήνω κάπου 400ΜΒ απο ένα συγκεκριμένο φάκελο (για την ακρίβεια τα μεταφέρω σε δισκάκι), μετα απο λίγο τσεκάρω να δω πόσο άδειο χώρο έχω, και βλέπω 9GB (!!!!!).. Επειδή τα έκανα λίγο βιαστικά όλα, τσεκάρω τον φάκελο που πείραξα πριν, μπας και έσβησα και τίποτα άλλο καταλάθος, αλλά δεν βλέπω τπτ να λείπει. Ειδικά κάτι τόσο μεγάλο, που θα φαινόταν αμέσως.. Βέβαια λίγο πριν, είχα κάνει απεγκατάσταση κι ένα παιχνίδι, αλλά κι αυτό άντε να ήταν κανα γίγα το πολύ..

Και ρωτάω.. Παίζει κανένα περίεργο φαινόμενο με τα XP? Μήπως υπάρχει περίπτωση να δεσμεύουν τίποτα χώρο με την εγκατασταση κάποιας εφαρμογής και το άδειασε με το που το έσβησα?? Ιούς και spyware τσέκαρα πάντως, είμαι (πιστεύω) καθαρός..

Δημοσ.

Εμένα μου έχει τύχει να έχω 6gb ελεύθερα και όταν πήγα να αποθηκεύσω ένα image 4gb να μου λέει ότι δεν έχω χώρο. Ο λόγος ήταν ότι ήθελε defrag. Μήπως παίζει κάτι τέτοιο και στην περίπτωσή σου? Μήπως λόγο κακού κατακερματισμού του δίσκου είχες χώρο που δεν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις?

Δημοσ.
Χρησιμοποιείς μήπως κάποιο πρόγραμμα για torrents?

μtorrent τώρα τελευταία.. Γιατί??

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το defrag? Είχα καιρό να κάνω είναι η αλήθεια, γιατί είναι περίοδος που θέλω αρκετά να τα τακτοποιήσω και να τα κάψω σε δισκάκια, οπότε θα αδειάσει χώρος απο το σκληρό, και είπα να μην το ξανακάνω μετά...

Δημοσ.

μηπως εσβησες τελειως το παιχνιδι κ τπτ save που ειχες?

ξερω παιχνιδια που χρειαζονται 0,8 γιγα για εγκατασταση και ειναι περιπου 1 γιγα καθε save. :shock:

Δημοσ.

Τι;;; έσβησες το warcraft 3; :P

Μήπως τα αρχεία ήταν 400 MB αλλά κρατούσαν χώρο γιά 5 GB; Αυτό γίνεται πολύ εύκολα αν έχεις πολύ μικρά αρχεία (εικονίδια π.χ.) που χρειάζονται χώρο 30 bytes π.χ. το καθένα αλλά καταλαμβάνουν χώρο 4096 bytes (ανάλογα με το cluster size). Πάντως ακόμα και έτσι είναι πολύ μεγάλη η διαφορά.

Δημοσ.
Τι;;; έσβησες το warcraft 3; :P

Μήπως τα αρχεία ήταν 400 MB αλλά κρατούσαν χώρο γιά 5 GB; Αυτό γίνεται πολύ εύκολα αν έχεις πολύ μικρά αρχεία (εικονίδια π.χ.) που χρειάζονται χώρο 30 bytes π.χ. το καθένα αλλά καταλαμβάνουν χώρο 4096 bytes (ανάλογα με το cluster size). Πάντως ακόμα και έτσι είναι πολύ μεγάλη η διαφορά.

:-D Ε, έπρεπε να το σβήσω για να χωρέσει στο σκληρό αυτό που ήθελα.. Θα επανορθώσω αμέσως.. Κι εγώ το σκέφτηκα αυτό με τα πολυ μικρά αρχεία, αλλά όντως είναι πολύ μεγάλη η διαφορά...

Δε νομίζω να παίζει αυτό με τον κάδο, γιατί ειδικά εκείνη τη στιγμή τα τσέκαρα συνέχεια.. Και οκ, μετρημένα κουκιά ήταν, δε μπορεί να μου "ξέφυγαν" έτσι απλά 4GB.. :-|

Δημοσ.

Μήπως ήτανε compressed από τα windows?

Στα windows εάν δείς όταν πάς να κάνεις disk cleanup σε μια από τις επιλογές σου έχει και το delete compressed old files!

Μήπως ήταν αυτό;

Δημοσ.
μtorrent τώρα τελευταία.. Γιατί??

Το μtorrent έχει από default επιλογή να καταλαμβάνει από πριν το χώρο του torrent που πρόκειται να κατεβάσει..ας πούμε αν ένα torrent είχε μέγεθος 4,5 GB, έστω και αν εσύ είχες κατεβάσει το 0,1 %, αυτό θα είχε μέγεθος 4,5 GB στο δίσκο..μήπως στο ενδιάμεσο, πριν ξανάκοιτάξεις, έσβησες κανένα τέτοιο αρχείο;

Δημοσ.

Θα στοιχημάτιζα πως είναι πρβλημα κατακερματισμού. Ο δίσκος δε δείχνει τα σωστά μεγέθη πιθανότατα λόγω αυτού του γεγονότος. Γιατί δε δοκιμάζεις να κάνεις ένα defragment να τσεκάρεις για τα καλά αν ευθύνεται αυτό? Αν πάλι όχι, συνεχίζουμε την αναζήτηση των αιτιών.

Δημοσ.
Το μtorrent έχει από default επιλογή να καταλαμβάνει από πριν το χώρο του torrent που πρόκειται να κατεβάσει..ας πούμε αν ένα torrent είχε μέγεθος 4,5 GB, έστω και αν εσύ είχες κατεβάσει το 0,1 %, αυτό θα είχε μέγεθος 4,5 GB στο δίσκο..μήπως στο ενδιάμεσο, πριν ξανάκοιτάξεις, έσβησες κανένα τέτοιο αρχείο;

'Οχι οκ, το ξέρω αυτό το κόλπο με το pre-allocate space, το είχε και το bitcomet που είχα πριν.. Δεν κατεβάζω εξάλλου τόσο μεγάλα torrents. Και αν πρόκειται για τέτοια, τα κατεβάζω λίγα λίγα files..

Θα κάνω κανα defrag μάλλον, και βλέπουμε μετά..

Δημοσ.

Σίγουρος τρόπος διόρθωσης κάθε προβλήματος:

1. Αρχίζουμε το pc στα μπινελίκια

2. Αν συνεχίζει, του ρίχνουμε μιά δυό συγκρατημένες σφαλιάρες (το συγκρατημένες έχει σημασία)

3. Αν ακόμα κάνει τα δικά του το αρχίζουμε στις μπουνίες (εναλάξ, δεξί, αριστερό)

4. Αν επιμένει καλούμε τον παπά της ενορίας γιά ευχέλαιο, εξορκισμό και ότι προκύψει

Αν μετά απ' όλα αυτά δεν συνετιστεί παραδεχόμαστε πως έχει δική του προσωπικότητα, το χαρίζουμε σε κάποιον που δε συμπαθούμε και κλείνουμε εισιτήρια γιά Θιβέτ... :-P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...