mikeluckyluke Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Παιδιά καλημέρα θα σας κουράσω με το μέγεθος του κειμένου αλλά χρειάζομαι βοήθεια. Όταν πάω να κάνω έλεγχο σφαλμάτων από τα Windows XP PRO έχοντας στικάρει και τις δύο επιλογές 1)Αυτόματη διόρθωση σφαλμάτων και 2)Ανίχνευση και ανάκτηση κατεστραμμένων τομέων του δίσκου, μου ζητάει να κάνω επανεκκίνηση. Όταν κατά την επανεκκίνηση πάει να γίνει ο έλεγχος δεν τον πραγματοποιεί και μου βγάζει το εξής μήνυμα: "Cannot Open Volume for Direct Access" Πήγα στα Windows για να αναζητήσω την λύση και γράφουν ότι με την φόρτωση του SP2 το πρόβλημα θα αποκατασταθεί αλλά έχω περασμένο το SP2 και δεν το δέχεται να το ξαναπεράσω από πάνω. Έτσι έκανα μια αναζήτηση στο Google με το μήνυμα που μου βγάζει και βρίσκω κάποιες λύσεις οι οποίες είναι 1) log in as administrator launch pagedfrg.exe and inside the GUI select Don't defragment, then click on OK. launch regedit and locate HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager. Change the value of the *** BootExecute - value type is REG_MULTI_SZ - to read "autocheck autochk *" (Don't include the double quotes, but do include the spaces.) Quit regedit and reboot your machine. - During startup no complaints about chkdsk should appear. When the system is back up, login as administrator again and launch cmd.exe. Type in "fsutil dirty set C:" (without the quotes). Close cmd.exe and reboot your system. This time during the boot phase you should see chkdsk come up and do a chkdsk on drive C: If it does then you problem is solved. 2) MY ANSWER FOR XP Pro USERS............... : Start-Run-msconfig(type it!)-'Diagnostic Start Up-load basic devices & services only'. Run your 3rd party;(something like Norton Speed Disk .tm.) chdsk or Windows 'error checking' in....: Start-My Computer-Properties-Tools. Then....reboot and your prob's should be solved! Chkdsk WILL run (in my experience) using the wonderfull if sometimes enigmatic Windows XP Professional. Προσπάθησα με τα παραπάνω αλλά τίποτα μήπως γνωρίζει κάποιος καμιά λύση για το πρόβλημα μου πριν καταλήξω στο Format;
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Λοιπόν... Δοκίμασε σε dos(run>cmd) την εντολή chkdsk /f /v /r και μετα οταν σου βγάλει schedule για next time πάτα yes και κάνε restart.
mikeluckyluke Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Το έχω κάνει και αυτό και μου βγάζει πάλι το ίδιο μήνυμα όταν πάει να γίνει ο έλεγχος μετά το restart.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.