jimarass26 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Παιδια ποιος χρόνος απόκρισης θεωρείται ικανοποιητικός?
Typhoon Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Εξαρτάται τι θες να κάνεις, για games από 8ms και κάτω. Αν θες δουλειές γραφείου ή γενικά workstation apps τότε με 16-25 ms είσαι καλά.
apaixtos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 apo 12 msec kai katw.psaxe kati se 8msec.exoun emfanistei arketes tetiwes othones:)
sa1901 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Ανάλογα το τι panel θα επιλέξεις. Ο χρόνος απόκρισης δεν είναι συγκρίσιμος μεταξύ διαφορετικών panel.
blueviper Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Διάβασε και πολλά συγκριτικά για να αποκτήσεις μια σφαιρική εικόνα...μην αναλώνεσαι μονάχα στην τεχνική περιγραφή των στοιχείων. Ακόμα κι αν μια εταιρία υπόσχεται χαμηλούς χρόνους απόκρισης, μην το δένεις και σχοινί κορδόνι...η θεωρία, ως συνήθως, απέχει παρασάγγας από την πράξη. Κι όπως ανέφερε κι ο sa1901 κάνε έρευνα στα ίδια τα panel...δυστυχώς, όταν επέλεγα ο ίδιος οθόνη για ένα φίλο βασισμένος στα συγκριτικά των τοπικών περιοδικών, έκανα το λάθος να επιλέξω TN panel με ζητούμενο τη θέαση DVD, μια και δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά σε όρους όπως MVA, S-IPS, TN με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Μην την πατήσεις κι εσύ...το Internet και τα μάτια σου ας είναι ο καλύτερος οδηγός.
CyberWalker Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Μήπως μπορείς να πεις ΛΙΓΑ πραγματάκια πάνω στα : MVA, S_IPS, TN ;;;
blueviper Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Μπορείς να λάβεις κάποιες πρώτες πληροφορίες από τη Wikipedia. Ο γενικός κανόνας είναι πως τα ΤΝ panel υπερέχουν σε απόκριση (άρα είναι καταλληλότερα για παιχνίδια), υπολείπονται όμως σε ποιότητα απεικόνισης και χρωματικό φάσμα (δεν παρέχουν 16.7εκατ. "πραγματικά" χρώματα). Η Eizo συνήθως τη βγάζει με S-IPS και PVA...ποιοτικά panel, λιγότερο επικεντρωμένο στην κατηγορία των παιχνιδιών (το φαινόμενο ghosting είναι πιο σύνηθες, λόγω χαμηλότερου response rate), αλλά ό,τι καλύτερο για γραφιστική εργασία, χρωματική επάρκεια και ταινίες. Όλα είναι δυναμικά φυσικά...και τα S-IPS/PVA έχουν βελτιωθεί (πολλοί ορκίζονται πως δεν μπορούν να διαπιστώσουν προβλήματα ακόμα και με απαιτητικά παιχνίδια...το δε response rate έχει πέσει χάρη σε διάφορα τεχνάσματα) και τα TN δεν είναι και για πέταμα (αλλά και πάλι δε θα τα προτιμούσα παρά μονάχα αν με ενδιέφερε αποκλειστικά το gaming...είναι και φθηνότερα συνήθως). Για όλα αυτά ούτε νύξη δεν υπήρχε στα περιοδικά...ας είναι καλά το contrast ratio και response rate...κι από το βασικότερο στοιχείο μηδενική πληροφόρηση.
sa1901 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Αν έχεις όρεξη για διάβασμα, ορίστε μερικά links http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=71226 http://www.behardware.com/articles/498-4/lcd-screens-in-a-nutshell.html http://www.necdisplay.com/support/css/Techlibrary/white_papers.htm http://www.thelab.gr/forumdisplay.php?s=&forumid=79
jimarass26 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δηλαδή με την 17 sony crt μου είμαι άρχοντασ,τόσο σε παιχνίδια όσο και ταινείες!Αρα καλύτερα να περιμένω να βελτιωθούν πρώτα οι TFT?
Typhoon Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Δεν αναμένεται ριζική βελτίωση γιατί ο κάθε τύπος Panel έχει εγγενή μειονεκτήματα. Αν προκύψει κάτι τελείως νέο κανείς δεν ξέρει φυσικά. Πάντως ναι με μια πολύ καλή CRT υπερέχεις σε κάποια πράγματα. Εξαρτάται τι θες να κάνεις όπως είπαμε. Αν μας έλεγες θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε και περισσότερο.
jimarass26 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Απλά είδα μια sony 19ρα ενός φίλου μου και μου άρεσε πολύ,αλλά αν είναι να δώσω τόσα λεφτά , να πάρω κάτι καλύτερο από την sony που αγόρασα 5 χρόνια πριν και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Να δώ δηλαδή καλύτερα χρώματα. Να δω καλύτερες αποκρίσεις.Από ότι έχω καταλάβει ,το μόνο που κερδίζω με τις TFT είναι χώρος στο γραφείο μου και λίγο πιο ξεκούραστο περιβάλλον.Ωστόσω ,χάνω σε αποκρίσεις και χρώματα.Αν έπερνα πρώτη φορά καινούριο υπολογιστή ,ναι, να αγόραζα TFT οθόνη,αλλά να σκοτώσω την 17 crt για να πάρω μια χειρότερη οθόνη από πλευράς επιδόσεων οθόνη TFT, τι να το κάνω!
takis3 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Oxi file oi TFT vgazoun poli katharoteri apikonisi me megaliteri leptomeria kai i analisi stis eikones kai sto desktop ine poli kaliteri apo tin CRT.I CRT deixni na ine kapos tholi mprosta stin kathari eikona tis TFT.Gia mena pare TFT kai de tha to metaniosis ine sigoura kaliteri san othoni.Kai kalitera pare 19'' afou sou arese i 19ara pou ides.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.