Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια με RAM....

Silent Arrow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες χρειαζομαι τη βοηθεια σας....

Ο παλιος Η/Υ μου ειναι ενας P4 στα 1,8GHz και θελω να του κανω αναβαθμιση στη μνημη RAM....

Η μητρικη ειμαι μια ECS P4S5A, η FSB τρεχει στα 100ΜΗz ενω με multiplier 18 δινει τα 1800MHz. Η μνημη RAM ειναι PC2100 με timings @133MHz - 2.5-3-3-6 και @100ΜΗz 2.0-2-2-5.

Το βιβλιαρακι της μητρικης 'λεει' οτι υποστηριζει μνημες εως 333MHz. Μιας και η μητρικη εχει μονο δυο slots για μνημες DDR σκεφτομαι να πεταξω τα 256 RAM και να βαλω δυο dimm των 512 ΜΒ. Επειδη ειναι λιγο χλωμο να βρω dimm των PC2100, ειναι σιγουρο οτι αν βαλω 2 x 512 MB PC2700 θα δουλεψουν σωστα?? Η μητρικη μου μπορει να υποστηριξει μνημες PC3200 και να συγχρονιστουν κατω απο το max οριο τους, δηλαδη στα 333MHz?

(Sorry αν το ερωτημα ειναι βλακωδες απλα δε θελω να ρισκαρω μια αγορα και μετα να μπλεξω. Η λογικη λεει ναι αλλα θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας).

Δημοσ.

Ναι μιας και οι μνημες που παίρνει η μητρική είναι DDR.

Απλά αντί να τρέχουν στα 333(166χ2) θα τρέχουν στα 266(133χ2) με

καλύτερα timings φυσικά.

Γνώμη μου είναι να αγοράσεις 1x1GB PC3200 Twinmos(85€) και να βάλεις

multiplier 11,FSB 166Mhz για να δουλεύουν στα 333Mhz οι μνήμες

και στα 1826Mhz ο Pentium.

Το ερώτημα σου δεν είναι βλακώδες.

Επίσης τσέκαρε να δεις αν με BIOS update μπορούν να λειτουργήσουν

μνήμες PC3200 κανονικά στα 400Mhz(200x2) και να βάλεις

multiplier 9 και FSB 200Mhz.

Δημοσ.

nikoskon thanks for your reply......

Συνεπως το standard μεχρι στιγμης ειναι να αγορασω 2 dimm PC2700 των 512 ΜΒ (το οποιο θα συγχρονιστει αν τα λεω καλα στα 266ΜΗz και οχι στα 333ΜΗz λογω FSB).

Σχετικα με την FSB και τα multiplier δεν μπορω να τα μεταβαλω. Στο BIOS η σχετικη καρτελα λεει οτι ειναι LOCKED και οποια μεταβολη και αν κανω αναιρειται (οταν ξαναμπω στο ΒΙΟS βλεπω τις παλιες ρυθμισεις).

Υπαρχει τροπος να επεμβω στην FSB? Μεσω πχ καποιων jumpers στην μητρικη? Ολα αυτα βεβαια με την υποθεση να βαλω PC3200 μνημες, γιατι πιστευω οτι θα βρω σε 'λογικες΄τιμες τις PC2700.

BIOS Update δεν θελω γενικοτερα να κανω μιας και δεν εχω UPS.

Δημοσ.

Λοιπον παιδια βρηκα ενα site στο οποιο γραφεις την motherboard που εχεις και σου λεει εγγυημενα τι τυπο RAM μπορεις να προσθεσεις χωρις να υπαρχει προβλημα. Το site ειναι το εξης:

http://www.crucial.com

Ο απολυτος οδηγος αγορας / αναβαθμισης μνημης RAM. Ειτε εισαι ασχετος με μνημες ειτε guru το site αυτο ειναι κατι παραπανω απο ενδιαφερον. (Πολυ πιθανο πολλοι απο εσας να το ξερετε, τελος παντων αν και εχω διαβασει πολλα topic με μνημες δεν ετυχε να το δω πουθενα γι αυτο και το γραφω).

Επισης το site αναφερεται και σε αλλες αναβαθμισεις, οπως καρτες γραφικων κλπ. Have a look................

Δημοσ.

1.To UPS που κολλάει στο BIOS update;

2.Πήγες στο site της ECS(Elite Group) να δείς

α. Άν υπάρχει καινούριο BIOS;

β. Τί διορθώσεις/βελτιώσεις περιλαμβάνει;

Όπως κατάλαβες επειδή είναι η μητρική είναι παλιά,το BIOS update λίγο πολύ

επιβάλλεται.

Το site που λες,δεν το χρειαζόμαστε εν προκειμένω.

Δημοσ.

nikoskon στο site της ECS για την P4S5A δινει δυο BIOS updates αλλα δεν δινουν νεες σημαντικες δυνατοτητες παρα μονο την SDRAM 166 MHz (DDR 333) function την οποια η δικια μου εκδοση του BIOS (αν και παλιοτερη κατα ενα χρονο) ηδη διαθετει (το γραφει και το manual της Μ/Β αλλα γινεται σαφες και απο το BIOS Setup, ασχετα αν οποιαδηποτε μεταβολη και αν κανω αναιρειται στο τελος αυτοματα).

Πως θα κανει καποιος ενα ασφαλες BIOS Update χωρις UPS? Κι αν πεσει το ρευμα τι γινεται τοτε? Παει η motherboard........

Το site http://www.crucial.com το εδωσα για να εχουν ολοι μια εικονα για το πως αναβαθμιζονται οι RAM οσο σχετικοι ή ασχετοι με το αντικειμενο κι αν ειναι. π.χ. για μενα λεει οτι δεν θα εχω προβλημα ειτε βαλω PC2100 ειτε PC2700 ειτε PC3200 γιατι οι συγκεκριμενοι τυποι μνημης εχουν δοκιμαστει απο διαφορους users με επιτυχια. Πιστευω οτι τετοιες πληροφοριες ειναι πολυ καλες για ολους.........

Μια ερωτηση: Αναλογα με τη μνημη που τοποθετεις (π.χ. PC3200) αυτορυθμιζεται μονη της η FSB? 'Η η FSB εχει σταθερει τιμη και προσαρμοζονται τα ΜΗz των RAM σε αυτη? Ή γινονται και τα δυο ταυτοχρονα επιλεγοντας η Μ/Β τον καλυτερο συνδιασμο αυτων? Αν τοποθετησω δλδ PC2700 (166MHz) ειναι πιθανο να δω την FSB στο BIOS Setup να ανεβει στα 133 ΜΗz αυτοματα απο τα 100ΜΗz δου δουλευει τωρα με την PC2100? Οποτε θα αλλαξει αυτοματα κι ο multiplier τοτε? (Αυτο ειναι κατι που δεν το εχω καταλαβει.....for this reason this question)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...