Draken Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Χαιρετω και εγω την παρεα... Αν και ουσιαστικα μαλλον εχω καταληξει ειπα να σας ρωτησω γιατι παντα μια δευτερη γνωμη ειναι καλυτερη απο το τπτ Η ιστορια εχει ως εξης: Ποτε μου δεν χρειαστηκα φορητο...παντα υπηρχε καποιος σταθερος σπιτι... Δυστυχως ομως λογω υποχρεωσεων θα "αναγκαστω" να αγορασω...Τα δεδομενα ειναι τεσσερα: 1) Δεν χρειαζομαι κατι δυνατο...το θελω για κανενα Word και κανενα Outlook μονο τπτ παραπανω. 2) Θελω να εχει wireless πανω...σπιτι με 9106 γαρ 3) Θελω να ειναι πραγματικα φορητος με οσο το δυνατον μεγαλυτερη αυτονομια...και οχι desktop replacement... 4) Επειδη δεν ειμαι και ο πιο προσεκτικος ανθρωπος στη γη να ειναι γενικα λιγο ποιοτικος στην κατασκευη του. Ζηταω πολλα; Επισης υπαρχει και οικονομικο προβλημα και επειδη ειμαι κολλημενο μυαλο προτιμω τους FSC...τους εχω "συναναστραφει" και μου εχουν αφησει την καλυτερη των εντυπωσεων. Σε αντιθεση με IBM και ACER... Εχετε καμια προταση εκτος απο αυτη εδω Fujitsu Amilo L7310G
nobleman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Χαιρετω και εγω την παρεα...Αν και ουσιαστικα μαλλον εχω καταληξει ειπα να σας ρωτησω γιατι παντα μια δευτερη γνωμη ειναι καλυτερη απο το τπτ Η ιστορια εχει ως εξης: Ποτε μου δεν χρειαστηκα φορητο...παντα υπηρχε καποιος σταθερος σπιτι... Δυστυχως ομως λογω υποχρεωσεων θα "αναγκαστω" να αγορασω...Τα δεδομενα ειναι τεσσερα: 1) Δεν χρειαζομαι κατι δυνατο...το θελω για κανενα Word και κανενα Outlook μονο τπτ παραπανω. 2) Θελω να εχει wireless πανω...σπιτι με 9106 γαρ 3) Θελω να ειναι πραγματικα φορητος με οσο το δυνατον μεγαλυτερη αυτονομια...και οχι desktop replacement... 4) Επειδη δεν ειμαι και ο πιο προσεκτικος ανθρωπος στη γη να ειναι γενικα λιγο ποιοτικος στην κατασκευη του. Ζηταω πολλα; Επισης υπαρχει και οικονομικο προβλημα και επειδη ειμαι κολλημενο μυαλο προτιμω τους FSC...τους εχω "συναναστραφει" και μου εχουν αφησει την καλυτερη των εντυπωσεων. Σε αντιθεση με IBM και ACER... Εχετε καμια προταση εκτος απο αυτη εδω Fujitsu Amilo L7310G Δεν θα αγόραζα ποτέ laptop celeron... είναι ότι χειρότερο απ' ότι έχω διαβάσει... προσωπική εμπειρία δεν έχω... με 100? παραπάνω πας σε Sempron HP ή με 200? σε FSC Amilo1650...
Draken Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δεν θα αγόραζα ποτέ laptop celeron... είναι ότι χειρότερο απ' ότι έχω διαβάσει... προσωπική εμπειρία δεν έχω... με 100€ παραπάνω πας σε Sempron HP ή με 200€ σε FSC Amilo1650... Πρωτα απο ολα σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. Στο θεμα μας τωρα... Τους HP δεν τους εμπιστευομαι...και 200€ επιπλεον δεν θελω να δωσω για να παω καπου ψιλοτερα... Οταν λες ο,τι χειροτερο τι ακριβως εννοεις; Απο αποψη αξιοπιστιας; η ταχυτητας; edit: Απο τον δικο σου FSC να φανταστω ευχαριστημενος ετσι;
nobleman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Πρωτα απο ολα σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. Στο θεμα μας τωρα... Τους HP δεν τους εμπιστευομαι...και 200€ επιπλεον δεν θελω να δωσω για να παω καπου ψιλοτερα... Οταν λες ο' date='τι χειροτερο τι ακριβως εννοεις; Απο αποψη αξιοπιστιας; η ταχυτητας;[/quote'] Σε όλα τα forums για φορητούς όλοι λένε πόσο πολύ έχουν απογοητευτεί που για 100-200€ δεν πήγαν σε centrino ή turion... ειδικά τώρα που με τους dual core έχουν πέσει αισθητά!!! Μάλιστα πιστεύω ότι αν κάνεις υπομονή κανα δίμηνο θα βρεις στην ίδια τιμή που θέλεις αξιοπρεπή laptops... Σχετικά με τους HP είχα έναν Compaq 5 χρόνια P3/500MHz και ήταν άψογος... π.χ. δες αυτόν
Draken Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Σε όλα τα forums για φορητούς όλοι λένε πόσο πολύ έχουν απογοητευτεί που για 100-200? δεν πήγαν σε centrino ή turion... ειδικά τώρα που με τους dual core έχουν πέσει αισθητά!!! Μάλιστα πιστεύω ότι αν κάνεις υπομονή κανα δίμηνο θα βρεις στην ίδια τιμή που θέλεις αξιοπρεπή laptops... Σχετικά με τους HP είχα έναν Compaq 5 χρόνια P3/500MHz και ήταν άψογος... Δυστυχως δεν μπορω να περιμενω 2 μηνες Σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου...μου εδωσες τροφη για σκεψη... Παω να ψαξω το θεμα περισσοτερο...
nobleman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δυστυχως δεν μπορω να περιμενω 2 μηνες Σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου...μου εδωσες τροφη για σκεψη... Παω να ψαξω το θεμα περισσοτερο... Αυτό είναι ένα e-shop που τους είχα ρωτήσει και στέλνουν στην Ελλάδα... οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλές... δες μήπως βρεις κάτι με τις ελάχιστες παραμέτρους, όπως μπορείς να το κάνεις στο website τους...
Draken Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Αυτό είναι ένα e-shop[/url'] που τους είχα ρωτήσει και στέλνουν στην Ελλάδα... οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλές... δες μήπως βρεις κάτι με τις ελάχιστες παραμέτρους, όπως μπορείς να το κάνεις στο website τους... Το κοιταζω...φαινεται ενδιαφερον...και παλι ευχαριστω...
abyss Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δεν θα αγόραζα ποτέ laptop celeron... είναι ότι χειρότερο απ' ότι έχω διαβάσει[/b']... προσωπική εμπειρία δεν έχω... με 100? παραπάνω πας σε Sempron HP ή με 200? σε FSC Amilo1650... Το απ'ότι έχεις διαβάσει μέχρι έχεις δουλέψει, έχει μεγάλη διαφορά Εγώ έχω το συγκεκριμένο μοντέλο ή μάλλον την έκδοση με τα 256 και τον 40αρι όταν είχε βγεί και του πρόσθεσα άλλα 256ραμ. Ο φορητός είναι ταχύτατος σε κλασικές εργασίες όπως word excel ιντερνετ k.l.p. εάν ο φίλος δεν τον θέλει για παχνίδια ,γιατι να μην δόσει τα 100-200 εeuro για ένα ext hdd , ups, printer η να τα φαέι σε σουβλάκια... ?Τι παραπάνω θα κάνει o pentium m σε word ? πληροφοριακά ο δικος μου υστερεί μόνο σε games, λογο της embeded vga , και όμως αυτό δεν με ενοχλεί.. γιατί δεν παίζω Είναι αθόρυβος ακόμα και μετά από 1,5 χρόνο λειτουργίας και σε αυτονομία με χρήση word και ιντερνετ τώρα κραταέι 2 ώρες και 15 λεπτά (καινουργιος είχε 2 ώρες και 40 λεπτά ) πλήρη φόρτιση. (διαφορετικες αυτονομίες φυσικά με χρήση wifi) Oπότε εγώ προτείνω στο φίλο να ζυγίσει τις ανάγκες του, και αν είναι όπως λέει να πάρει το απολύτος φτηνοτερο που θα του κάνει τη δουλειά του.... δεν υπάρχει λόγος να ξοδευεται....
maqqis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Συμφωνώ με τον φίλο abyss.Αγόρασα μετά απο πολύ σκέψη τον FSC 1310G με 1,6 celeron, 80gb hd,512 ram.Ο φορητός ειναι αξιοπρεπέστατος στην χρήση που του κάνω (δεν μιλάμε για επεξεργασία βίντεο άλλωστε δεν τον αγόρασα για αυτό- δέν θέλω desctop replacement ούτε και ο φίλος Draken θέλει.)Εκεί που πάσχουν πολλοί φορητοί είναι η ταχύτητα όχι του επεξεργαστή αλλά του σκληρού δίσκου που περιστρέφεται στις 4200 αντί στις 7200 ενός desktop.Άν κάνεις ένα ψάξιμο σε παλιότερα μηνύματα θα διαβάσεις για φορητούς που μεταμορφώθηκαν σε καλύτερους υπολογιστές με μόνο την αλλαγή δίσκου και ίσως και λίγη μνήμη.Πιστευώ οτι η επεξεργαστική ισχύς του celeron για την χρήση του φίλου είναι υπεραρκετή...
kakli Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Tin doulia sou tha tin kanis mia chara kai ikonomika ego gia paradigma kano encoding me celeron 2.4 kai 512ram me ena filo pou echi ton antisticho apo emena se pc me pentium 4 kani 10 min ligotera .Kai simfono me ton filo parapano me perisoteri mnimi i disko sto mellon i katastasi ginete poli kaliteri
giannhsg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 as mi ksexname k ton forito twn 100 euro pou pote de tha erthei stin ellada giait exoume skatokivernisis tin idia ora pou kanei thrausi pantou! gia mena i kaliteri lisi einai enas metaxirismenos apo ebay
nobleman Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως αλλά σέβομαι τις απόψεις σας!!! Άλλωστε το τόνισα μόνος μου ότι δεν η πρότασή μου δεν προέρχεται από προσωπική εμπειρία αλλά στηρίζεται σε εμπειρίες φίλων, γνωστών, συγγενών και forumιτών... Καλή όρεξη ΥΓ Αν τα διαθέσεις σε σουβλάκια τελικά... :-P
kakli Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 EEEEEEEEEEEEEEE ochi kai se soublakia. nobleman klise ena trapezi ston pirgo na gnorisoun kai ton topo mas.
nobleman Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 EEEEEEEEEEEEEEE ochi kai se soublakia. nobleman klise ena trapezi ston pirgo na gnorisoun kai ton topo mas. Χαχα!!! ...κι άμα σου πω ότι μόλις γύρισα από κει και τους έδωσαν και κατάλαβαν;;; Τα ωραιότερα που έχω φάει ποτέ!!! Be my guests, anytime
sa1901 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Aγόρασα το Toshiba M40X-105 τον Αύγουστο, με 605€ και του πρόσθεσα αλλα 256ΜΒ μνήμη. Γνωμη μου είναι ότι με το Fujitsu-Siemens που διάλεξες θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Δεν αξίζει να δώσεις ούτε ευρώ παραπάνω για άλλο μηχάνημα. Αργότερα θα μπορούσες να αλλάξεις τον δίσκο του με έναν στις 7200 στροφές και να χρησιμοποιήσεις αυτόν του μηχανήματος σε κουτάκι σαν εξωτερικό για extra χωρητικότητα. Τον χρησιμοποιώ καθημερινά για internet browsing, αντε και κανά word. Δεν με δυσκόλεψε καθόλου. Πριν κανα μήνα του έβαλα εναν δίσκο στις 7200 στροφές και πάει αρκετά καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.