ipnotistis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Γεια χαρα. Έχω στο σπίτι μου 4 κομπιούτερ συνδεδεμένα με LAN (WORKGROUP). Όταν κάνω share εναν φάκελο, υπάρχει δυνατότητα να φαίνεται απ'έξω? (Απο Hackers εννοω, όχι πως με ανησυχεί πολύ το θεμα, σιγα μην ασχολούνταν με εμένα, αλλα ας έχω και το κεφάλι μου ήσυχο.) Όταν δηλαδή δίνω την δυνατότητα να αλλάζουν τα αρχεία (οπως move delete κτλ), σε ποιόν πάει η δυνατότητα αυτη? ΜΟΝΟ στο WORKGROUP ή και έξω απο το LAN, δηλαδη στο WAN (Wide Area Network ή κοινώς Internet)?? Τελευταία ερώτηση.. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ να βάλω PASSWORDS? Στα Win2000 υπήρχε αυτη η δυνατότητα αν δεν κάνω λάθος... Please help! Ευχαριστώ
johnny_3 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Πές μας περισσότερα. Πώς βγαίνεις στο net? Με router, με ICS? Γενικά αν έχεις ένα router με σωστές ρυθμίσεις είσαι κομπλέ. Για το δεύτερο, αν έχεισ XP πρώτα πας και απενεργοποιείς το Use simple file sharing από τον Windows Explorer. Tools>Folder options>View. μετά μπορείς με δεξί κλικ στον φάκελο που κανεις share να επιλέξεις sharing and security. Εκεί ορίζεις permissions για κάθε χρήστη ξεχωριστά (read, write κτλ). Password απ' όσο ξέρω δεν μπορείς να βάλεις χωρίς ξεχωριστό πρόγραμμα.
ipnotistis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Πές μας περισσότερα. Πώς βγαίνεις στο net? Με router' date=' με ICS?Γενικά αν έχεις ένα router με σωστές ρυθμίσεις είσαι κομπλέ. Για το δεύτερο, αν έχεισ XP πρώτα πας και απενεργοποιείς το Use simple file sharing από τον Windows Explorer. Tools>Folder options>View. μετά μπορείς με δεξί κλικ στον φάκελο που κανεις share να επιλέξεις sharing and security. Εκεί ορίζεις permissions για κάθε χρήστη ξεχωριστά (read, write κτλ). Password απ' όσο ξέρω δεν μπορείς να βάλεις χωρίς ξεχωριστό πρόγραμμα.[/quote'] Τί είναι το ICS?? Μάλλον με ρούτερ (JetSpeed501s). Έχουμε ενα hub στο οποίο συνδέεται το ρούτερ και απο κεί μοιράζεται στα υπόλοιπα κομπιούτερ. Όταν λες τις σωστες ρυθμίσεις, τι εννοείς? Γενικά όμως θέλω να μάθω αν υπάρχει φόβος να μπορούν να δούν άλλοι χρήστες απο το WAN (oxi LAN) τα αρχεία που κάνουμε share.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.