piroedros Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 καλησπέρα.. Μόλις παρέλαβα το παρακάτω σύστημα (εδώ και 1 εβδομάδα) MSI K8N neo 4 -fi (nforce ultra ) amd 3800x2 , 2x512 ram dual channel , 2 maxtor diamondmax10 250gb o καθένας. Ξεκινάω το pc, δε βλέπει κανένα δίσκο στο bios, κάνω ctl+alt+delete και ως δια μαγείας οι δίσκοι εμφανίζονται κανονικά.. Μετά από 1 εβδομάδα δοκιμών, και ενώ στο PC κάνω ξανά την παραπάνω διαδικάσια για να δει τους δίσκους, προχτές έπαψε να βλέπει και τους δύο. Δοκιμές επί δοκιμώ, αλλαγή μνήμης, update bios κλπ. έβγαλα το δεύτερο δίσκο και το Pc ξεκινάει πάλι με 2 restart όπως και την πρώτη φορά, για να δει τον ένα δίσκο και να bootarei Κανονικά. Γνωρίζω το πρόβλημα με τους Maxtor , αλλά είδα πως και οι δύο δίσκοι έχουν το τελευταίο bios της εταιρείας... Κανείς να βοηθήσει? Piroedros.
Exiled2 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Μου έχει παρουσιαστεί και μένα πρόβλημα με τον δίσκο σε 2 ίδιες μητρικές. Μόνο με ide δίσκους κατάφερα να το κάνω να δουλέψει.
Aias Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 εγω εχω τον diamondmax 10 300gb και λειτουργει κανονικα μονο στα 1.5gb/sec(sata1).Οταν βαζω sata2 παει να μπει στα winxp και τρωει restart.Εχω την dfi ultra d. Εστειλα μηνυμα στο support της maxtor και περιμενω απαντηση
HellasVagabond Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 ( Πως ρυθμισες απο το BIOS το Sata 2 στην DFI ???? ) Piroedros μηπως εχεις ενεργοποιημενο το RAID στο Bios ?? Αν ναι βγαλτο.
piroedros Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Καλησπέρα... Εχω disable to RAID στη μητρική. Το κακό είναι και με τον ένα δίσκο που άφησα πάνω, πρέπει να ανοίξω το Pc, να κάνω μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξανά ctrl+alt+delte για να τον δει... Piroedros.
HellasVagabond Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Εμενα μου το ειχε κανει καποιος SATA αυτο αλλα εφταιγε το καλωδιο ρευματος. Τσεκαρε το.
Aias Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Τελικα δεν ξερω αν ελυσες το προβλημα αλλα εμενα ο δισκος λειτουργει σωστα (?) με το firmware που μου εστειλε η maxtor.Τον βλεπει κανονικα sata2 και δεν κανει corrupts. Sata2 μπαινει βγαζοντας το jumper απο πισω.
kickeras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 De kserw file kai egw exw dfi sli-dr kai 2x300gb maxtor maxline III pou mou irthane me to 630 to firmware alla mia sto toso eksafanizetai o enas sto reboot. To spastiko einai oti an de to parw xampari kai to kanw cold boot meta prepei na ksanarithmisw to boot sequence grrr....Esteila email stin maxtor alla tipota.
Aias Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Ναι και μενα πριν βαλω το firmware δουλευε μονο σε sata1 και καμια φορα εξαφανιζοταν ο δισκος απο το bios.Τωρα δουλευοντας σε sata1 χανεται 1 στης 5 φορες αλλα τουλαχιστον σε sata2 ειμαι οκ. Γενικα το προβλημα ειναι μονο με το nforce4. Εμενα μου απαντησαν σε 1 μερα περιπου δινοντας μου την πρωτη φορα ενα λινκ για να κανω register και απο εκει να μου στειλουν το firmware(δηλαδη ολοκληρη ιστορια). Του εστειλα και εγω ολα τα στοιχεια που μου ζητησε και του ειπα οτι το link δεν δουλευει και μεσα σε 1 μερα μου εστειλε σε αρχειο το firmware με οδηγιες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.