satyre Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Εχω εναν amd athlon64 3200+ και motherbord chainteck nforce4 ultra. Το προβλημα ειναι το εξης: μετα απο μια προσπαθεια να κανω overclocking αναγκαστηκα προκειμενου να ανεβω σε ταχυτητα να ανεβασω την ταση του επεξεργαστη. μετα την ρυθμιση ολα μαυρα. αναγκαστηκα να βραχυκυκλωσω το jumper του bios για να επανέρθει σε default. φυσικα εγκατελειψα την προσπαθεια για υπερχρονισμο. το προβλημα ειναι πως αν κοπεί για λιγο το ρευμα η αν βγαλω το βυσμα της τροφοδοσιας για διαφορους λογους οπως πχ για να μετακινησω το pc εστω και για λιγα δευτερολεπτα ο υπολογιστης οταν τον ανοίγω μου βγάζει CMOS CHECKSUM ERROR και όλα στο bios είναι στο default οπότε πρέπει να τα ξαναρυθμίσω ολα. τι μπορεί να φταίει;
costas ioannoy Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Κοιτα τη μπαταρια σου εαν κανει καλη επαφη καθως και την ταση της.
satyre Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 ποση ταση πρεπει να εχει: οταν είναι στο ρευμα ο υπολογιστης αλλα ειναι κλειστος το bios τροφοδοτείται απο την μπαταρία η απο το τροφοδοτικό. στο bios μου δειχνει τάση μπαταριας 2,68-2,67V. αν εχει χαμηλη ταση δεν φορτίζεται απο το τροφοδοτικό. να εχει τελειωσει μαλλον απιθανο αφου ο υπολογιστης ειναι απο τον αυγουστο που μας περασε. το παλιο μου pc ηταν τεσσαρων χρονων και δεν μου το εκανε.
nimik Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Eδω μιλαμε για μπαταριες...που σημαινει την παιρνεις καινουρια και σε 1 ωρα γιοκ...κανε αυτο που λεει φιλος πιο πανω η αλλαξε την να σιγουρευτεις..
satyre Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 απο οτι ξερω η μπαταρια φορτιζεται μεσω του motherboard. δεν ισχύει:
satyre Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 και εκτος αυτων δεν εχει σχεση η προσπαθεια για υπερχρονισμο και η μαυρη οθονη και στην συνεχεια η επαναφορα του bios?
nimik Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Η μαυρη οθονη κτλ ηταν απο το ακομψο o/c που επιχειρησες...ενταξει εκανες clear cmos παει αυτο...απο κει και περα τα υπολοιπα ειναι συμπτωματα μπαταριας ΣΥΝΗΘΩΣ ..γιατι με τα πισια δεν μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος.. Edit: η μπαταρια εχει 3ν ταση,αρα η δικη σου χαμηλη..αλλαξε την
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.