Προς το περιεχόμενο

Problem Me To Search

dre@mc@tcher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

einai kapoies fores pou eno eimai sigouros oti iparxei kapoio post sxetika me kapoio thema kano search gia na to vro me mai leksi pou ipirxe sto post kai parola auta den mou vriskei tipota!

p.x me endiaferei na do kapoia themata sxetika me ups! thimame oti ipirxe kapoio thema alla den thimamai pou! patao tin leksi ups alla tipota..

please help:(

• Super Moderators
Δημοσ.

Όντως η μηχανή αναζήτησης του forum δεν δέχεται να βάλουμε λέξεις ενός, δύο ή τριών γραμμάτων. Αυτό γίνεται για να μην επιβαρύνεται υπερβολικά ο server από έρευνες καθώς υπάρχουν (στα αγγλικά) πολλές κοινές λέξεις που αποτελούνται από τρία γράμματα ή και λιγότερα.

Παραδείγματα (αγγλικά): the, and, for, in, out κλπ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

paredwse sto insomnia. to opoio einai ena tech forum, den tha elega oti tha itan kalo na min mporei kapoios na kanei search lexi twn 3 grammatwn, vevea den gnorizw an parametropoiitai alla ta perissotera tech epitevgmata einai grammena (xarin sintomias) se 3 grammata (dvd,p2p,psp,ps2,cd,aio,lan,ip,tcp,udp,dc++,zip,rar,ram,cpu,vga,agp,pcx,pci,psu....)

polles fores exw thelisei na psaksw mia mikri tetoia leksi kai mou petaei tin ipenthimisi tou elaxistou twn xaraktirwn... :( krima

• Super Moderators
Δημοσ.
paredwse sto insomnia. to opoio einai ena tech forum' date=' den tha elega oti tha itan kalo na min mporei kapoios na kanei search lexi twn 3 grammatwn, vevea den gnorizw an parametropoiitai alla ta perissotera tech epitevgmata einai grammena (xarin sintomias) se 3 grammata (dvd,p2p,psp,ps2,cd,aio,lan,ip,tcp,udp,dc++,zip,rar,ram,cpu,vga,agp,pcx,pci,psu....)

polles fores exw thelisei na psaksw mia mikri tetoia leksi kai mou petaei tin ipenthimisi tou elaxistou twn xaraktirwn... :( krima[/quote']

Έχεις απόλυτο δίκιο για τα αρχικά στο χώρο των υπολογιστών.

Έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι η επιλογή για μη ψάξιμο λέξεων που αποτελούνται από 3 γράμματα ή λιγότερα είναι by default ρύθμιση του vBullentin. Κι αυτό, όπως προείπα, γιατί πολλές λέξεις (είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά) απαρτίζονται από 1, 2 ή 3 λέξεις και μία έρευνα που θα περιλάμβανε τέτοιου μεγέθους λέξεις θα επέστρεφε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ άσχετα αποτελέσματα (φαντάσου να επέστρεφε όλα τα topics που έχουν τη λέξη "και"), θα επιβάρυνε υπέρμετρα τον server και ενδεχομένως να έκανε αρκετή ώρα. Έτσι, στο τέλος δεν θα ήταν πρακτικό.

Δεν ξέρω εάν γίνεται να ξερυθμιστεί αυτό (θα μας πει κάποιος τεχνικός, όταν καταφέρουμε να τον βγάλουμε από το ανήλιαγο μπουντρούμι που τους έχουμε κλεισμένους όλους) αλλά δεν νομίζω να'ναι και η πιο ενδεδειγμένη λύση. Εκτός αν υπάρχει τρόπος να αποκλειστούν από την έρευνα μόνο συγκεκριμένες, πολύ συνηθισμένες, λέξεις...

Δημοσ.
...

Δεν ξέρω εάν γίνεται να ξερυθμιστεί αυτό...

Πιθανότατα ναί' date=' αφού σε άλλα fora με vb3 δουλεύει, αλλά αυτό που με φοβίζει είναι οι επιπτώσεις στην απόκριση του server. Εκεί που η αναζήτηση δεν βάζει περιορισμούς στο μήκος των λέξεων, ο αριθμός των μελών είναι ασήμαντος σε σχέση με το insomnia. (Τώρα, πόσα από τα μέλη χρησιμοποιούν την αναζήτηση είναι άλλη ιστορία ;) )

Εννοείται και μένα με δυσκολεύει, αλλά θα με ενοχλούσε περισσότερο να βλέπω το forum να σέρνεται.

Για την ώρα ή "προχωρημένη αναζήτηση" του Google είναι μια εναλλακτική λύση με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Π.χ. για τα UPS της APC δίνω στο google [i']ups apc site:www.insomnia.gr[/i] και συνήθως βρίσκω αυτό που ψάχνω.

Δημοσ.

Αυτό που λές με το google δεν το είχα σκεφτεί geronta, πολύ βολικό!!Εύγε!

Όσο για την καθυστέρηση του φορουμ και εγώ θα ξενέρωνα, ήδη μερικές φορές που έχει μεγάλη κίνηση αργεί πολύ!Ας μείνει καλύτερα έτσι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...