Προς το περιεχόμενο

Pentium D 940 i 840 ??

scorer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
antistrafhkane ta pragmata???sorath mallon exeis xasei kathe epafh sthn maxh amd kai intel.edw phga se magazi kai toys elega oti exw intel prin ta poylhsw kai gelagane oi anthropoi otan toys elega oti ton phra gia paixnidia.psaxto ligo.

Δεν κατάλαβες τι εννοώ.

Κάποτε η AMD είχε φθηνούς επεξεργαστές με κατώτερες επιδόσεις απο Intel και με προβλήματα θερμοκρασίας. Ε! Αυτά τώρα χαρακτηρίζουν την Intel.

Απλά η Intel ήταν πάντα αξιόπιστη και παρόλο που οι τωρινοί της επεξεργαστές ανεβάζουν θερμοκρασία δεν έχω δει κανέναν να καίγεται. Για να μην πούμε οτι το "ανέβασμα" θερμοκρασίας είναι 55-60c, τιμές που είναι χαμηλότερες σε σχέση με αυτούς της AMD που μάλιστα δούλευαν τότε σε συχνότητες των 700-1000Mhz.

Οπότε ναι τώρα προτιμώ Intel, γιατί:

Είναι αξιόπιστη

Έχει φθηνότερους επεξεργαστές σε αντίθεση με την AMD που καβάλησε το καλάμι

Και τέλος η διαφορά τους απο τους AMD δεν είναι δα και τόοοοσο δραματική που θα το καταλάβω στη καθημερινή μου χρήση.

Αυτή είναι η γνώμη μου, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διαφωνήσει. Και όχι, δεν θεωρώ οτι αν κάποιος αγοράσει AMD έχει κάνει "πατάτα" αγορά. Πλέον ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και όλα τα επώνυμα προϊόντα είναι πολύ κοντά σε θέματα ποιότας, αξιοπιστίας κτλ...

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

oson afora thn axiopistia poy to basizeis?ayto einai megalo paramythi. kai nai exoyn megalh diafora pistepse me. an den exeis balei amd den tha to katalabeis.kai egw etsi nomiza oti lene malakies osoi exoyn amd otan eixa intel prin 1 mhna dhladh kai twra tribw ta matia moy me ton amd.

Δημοσ.

OK. Πάμε με ένα παράδειγμα.

Εγώ έχω τον 630 (3000Mhz - 2Mb Cache -64bit) τον οποίο τον πήρα πέρσι (Μάρτιος 2005) για 220€ σε συνδιασμό με το τότε κορυφαίο chipset 925XE. Κατά την γνώμη σου, με τα ίδια λεφτά ποιόν θα έπρεπε να έπαιρνα; Και τι κέρδος θα είχα;

Σημείωση: Η χρήση του PC μου κυρίως είναι για Internet, επεξεργασία εικόνας και ήχου (multimedia), ripping movies και σπάνια κανένα παιχνιδάκι.

Για να βοηθήσω, σήμερα θα έπαιρνα τον 640 στα 202€ (βασικά θα περίμενα να πέσουν οι 2πυρηνοι αλλά υποθέτουμε οτι πρέπει να αγοράσω ΤΩΡΑ)

Δημοσ.

Ρε φίλε, επειδή δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τους AMD, πως το εννοείς τον πατάει για πλάκα; Κάποια παραδείγματα; Πχ σε κάποιο παιχνίδι πόσα καρέ παραπάνω θα έχω; Πόσο χρόνο θα γλυτώνω για encoding μιας ταινίας;

Δημοσ.

psaxse ligo kai tha ta breis bariemai twra na psaxw gia links.yparxoyn polla paidia edw mesa poy mporoyn na sto exhghsoyn kalytera egw den exw toses gnwseis alla otan epsaxna eida tis diafores.kai soy milaw gia games etsi poy h amd den exei antipalo.den exw asxolithei me video editing kai ta loipa mono tainies petaw me to dvd shrink opoy kai pali me ton amd se sxesh me ton dyphrino ths intel poy eixe kai thn diplasia cache kerdisa 3 lepta.kai 3 lepta den einai liga.

Δημοσ.

paidia oi dipiroinoi oi dula core tis intel px o 940 tha do diafora apo ton 3,2ghz ton aplo pou xo tora???douleuoun aspoume san 6,4??i gia kathe douleia th adouleuyon me 3,2 i kathe douleia...?kai an exo mkia douleia tote ti o enas kathete kai o allos paei me 3,2??sto plaisio pou exei xamilosei tromera tin timi tou 940 apo 590 euro prin liges ebdomades se 455 paidia den ksero pantos ego tha ton paro fool!!!! 135 euro ekptosi se liges meres...apo oti exo dei mono to plaisio ton exei katebasei ta alla magazia i den ton exoun oi ton exoun giro sta 570..!!!!

Δημοσ.

Μην μπερδευόμαστε..

1) Τρομερές διαφορές δεν πρόκειτε να δεις όταν τρέχεις μία εφαρμοφή (πχ video encoding). Συγκεκριμένα για αυτή την περίπτωση ένας cpu της σειράς 6χχ μπορεί να είναι και ταχύτερος απο έναν της σειράς 9χχ.Αυτό γιατί μέχρι τώρα η δομή τον εφαρμογών ήταν να τρέχουν σειρικά τις εντολές τους. Στο μέλλον (Vista και μετά εποχή) ενδεχομένος τα προγράμματα να εκμεταλεύονται του "πολλούς" πυρίνες. Πάντως για να μην απογοητευτείς από τώρα σκέψου ότι θα μπορείς να παίζεις παιχνίδι και να κάνεις encode ταυτόχρονα χωρίς κανένα κόλλημα και καθηστέριση.

2)AMD vs ΙNTEL. Οι AMD είναι ταχύτεροι άρα και ακριβότεροι...?!? Απόλυτα λογικό, δεν υπάρχει κανένα καλάμι στην υπόθεση απλά διαφορετικές υλοποιήσεις. Οι AMD έχουν υλοποίηση που τους κάνει ποιο γρήγορους αλλά και ποιο ακριβούς. πχ ο cpu περιέχει και το ελενκτή μνήνης ενσωματομένο που τρέχει σε ταχύτητες cpu ($$$) σε αντίθεση με τους Intel που ο ελενκτής βρίσκετε (παραδοσιακά) στην mb.

3) 8xx vs 9xx. Υπάρχει πάντα το ρητό ... ότι ποιο καινούργιο και καλύτερο. Η Intel απο την εποχή του p4 δεν έχει κάνεικαμιά τρομερή αλλαγή στην αρχιτεκτονική των cpu απλάμικρένει το μέγεθος των tranzistor και βελτιώνει όλα τα άλλα FSB κτλ. Έτσι και τώρα είχαμε μία μείωση του μεγέθους και όχι μόνο. Πλέον η σειρά 9 είναι ίδια με την σειρά 8 στα 65nm από τα 90nm. Επιπλέον αυτή η σειρά έχει και την τεχνολογία VT (εικονοποίση). Με αυτή την τεχνολογία μπορείς να τρέξει εικονικά και ένα δεύτερο λειτουργικό σύστημα σε άλλο partition. Αυτό το έχουν εδώ και καιρό σε συστήματα server.

4)Γενικά από ότι κατάλαβα δεν έχεις απόλοιτη ανάγκη απο καινούργιο cpu, και αν αυτό είναι αλήθεια μην το αλλάξεις τώρα!

Τελικά έχω να πω ότι οι 9 είναι ποιο γρήγοροι από του 8 με test. Από τιμές δεν ξέρω η απόφαση δική σου. Ψηφίζω "9".

ΥΓ: dual 3.2 = 6.4 ΟΟΟΟΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Δημοσ.
paidia oi dipiroinoi oi dula core tis intel px o 940 tha do diafora apo ton 3,2ghz ton aplo pou xo tora???douleuoun aspoume san 6,4??i gia kathe douleia th adouleuyon me 3,2 i kathe douleia...?kai an exo mkia douleia tote ti o enas kathete kai o allos paei me 3,2??sto plaisio pou exei xamilosei tromera tin timi tou 940 apo 590 euro prin liges ebdomades se 455 paidia den ksero pantos ego tha ton paro fool!!!! 135 euro ekptosi se liges meres...apo oti exo dei mono to plaisio ton exei katebasei ta alla magazia i den ton exoun oi ton exoun giro sta 570..!!!!

Ρίξε και μια ματιά εδώ

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=32227

Σε 2 μήνες θα υπάρχει μια πολύ μεγάλη μείωση άρα αν δεν είναι κάτι το πολύ επείγον ίσως αξίζει να περιμένεις λίγο εάν έχει καταλήξει φυσικά στον 940

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...