Προς το περιεχόμενο

Msn reconnects + μtorrent + emule ????

ApSiMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Το πρόβλημα μου αφορά τον msn και τα πολύ συχνά reconnects που μου κάνει από προχτές. Τα κόλπα αυτά τα άρχισε από όταν έκανα update στο azureus (δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί να έχει σχέση αυτό μιας και μου φαίνεται κουφό).

Anyway την ίδια μέρα πέρασα και το μtorrent και άρχισα να το λειτουργώ με αποτέλεσμα να καταλάβω την αξία του και να παρατήσω το azureus αμέσως. Μάλιστα το έκανα και uninstall και αυτό και τα java που έβαλε. Τα reconnects γίνονται κατά βάση όταν έχω ανοιχτά και το μtorrent και το emule (επίσης κουφό...). Αυτά από την άποψη των αλλαγών-p2p software που παρεμβάλλονται στο πρόβλημα.

Πάμε στην ασφάλεια τώρα. Έχω το Linksys WAG354G. Έχω ανοίξει τις πόρτες που χρησιμοποιεί ο msn (check http://portforward.com/cports.htm). Το firewall του το έχω κατά βάση ενεργοποιημένο αλλά και disable να το έχω τα ίδια μου κάνει.

Σαν firewall στο pc έχω το Sygate personal firewall Pro (αυτό πρέπει να κάνει τη ζημιά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί....) στο οποίο έχω βάλει το msn permit all και μάλιστα έχω ανοίξει και τις ίδιες πόρτες που έχω και στο router. Μηδένισα και τη λίστα των applications (για να φτιάξει ξανά κάνονες για κάθε πρόγραμμα) και για την ώρα (για κάνα 2ωρο) έπαιξε μια χαρά. Επίσης να σημειώσω ότι όταν το κλείνω συνδέεται πιο εύκολα. Το περίεργο είναι ότι όταν κάνω το test που έχει ο msn για να ελέγξω τη σύνδεση, άλλοτε βγάζει λάθος στα Key Ports, άλλοτε στο DNS, άλλοτε πουθενά! Όπου και να βγάλει λάθος πάντως με ενα απλό repair φτιάχνει!

Σκέφτομαι μήπως δεν αρκεί το bandwidth (DSL 384/128 που στη πραγματικότητα είναι 260/90) για να στηρίξει και μtorent+emule+msn. Είναι λογικό?

Γενικά αν δεν έχω μtorrent+emule ανοιχτά δεν έχω προσέξει να μου το κάνει (θα τα αφήσω κλειστά μέχρι αργά το βράδυ να δω τι θα γίνει).Ξέρει κάνεις τι μπορεί να φταίει? Κάνω κάτι λάθος?Έχει τσακωθεί ο msn με το μtorrent???? Επίσης υπάρχει τρόπος να ορίσεις εσύ τις ρυθμίσεις σύνδεσης του msn?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους ασχοληθούν με το πρόβλημα μου.

Έχω win xp pro sp2 +nod32

Δημοσ.
Παιδιά καλησπέρα. Το πρόβλημα μου αφορά τον msn και τα πολύ συχνά reconnects που μου κάνει από προχτές. Τα κόλπα αυτά τα άρχισε από όταν έκανα update στο azureus (δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί να έχει σχέση αυτό μιας και μου φαίνεται κουφό).

Anyway την ίδια μέρα πέρασα και το μtorrent και άρχισα να το λειτουργώ με αποτέλεσμα να καταλάβω την αξία του και να παρατήσω το azureus αμέσως. Μάλιστα το έκανα και uninstall και αυτό και τα java που έβαλε. Τα reconnects γίνονται κατά βάση όταν έχω ανοιχτά και το μtorrent και το emule (επίσης κουφό...). Αυτά από την άποψη των αλλαγών-p2p software που παρεμβάλλονται στο πρόβλημα.

Πάμε στην ασφάλεια τώρα. Έχω το Linksys WAG354G. Έχω ανοίξει τις πόρτες που χρησιμοποιεί ο msn (check http://portforward.com/cports.htm). Το firewall του το έχω κατά βάση ενεργοποιημένο αλλά και disable να το έχω τα ίδια μου κάνει.

Σαν firewall στο pc έχω το Sygate personal firewall Pro (αυτό πρέπει να κάνει τη ζημιά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί....) στο οποίο έχω βάλει το msn permit all και μάλιστα έχω ανοίξει και τις ίδιες πόρτες που έχω και στο router. Μηδένισα και τη λίστα των applications (για να φτιάξει ξανά κάνονες για κάθε πρόγραμμα) και για την ώρα (για κάνα 2ωρο) έπαιξε μια χαρά. Επίσης να σημειώσω ότι όταν το κλείνω συνδέεται πιο εύκολα. Το περίεργο είναι ότι όταν κάνω το test που έχει ο msn για να ελέγξω τη σύνδεση' date=' άλλοτε βγάζει λάθος στα Key Ports, άλλοτε στο DNS, άλλοτε πουθενά! Όπου και να βγάλει λάθος πάντως με ενα απλό repair φτιάχνει!

Σκέφτομαι μήπως δεν αρκεί το bandwidth (DSL 384/128 που στη πραγματικότητα είναι 260/90) για να στηρίξει και μtorent+emule+msn. Είναι λογικό?

Γενικά αν δεν έχω μtorrent+emule ανοιχτά δεν έχω προσέξει να μου το κάνει (θα τα αφήσω κλειστά μέχρι αργά το βράδυ να δω τι θα γίνει).Ξέρει κάνεις τι μπορεί να φταίει? Κάνω κάτι λάθος?Έχει τσακωθεί ο msn με το μtorrent???? Επίσης υπάρχει τρόπος να ορίσεις εσύ τις ρυθμίσεις σύνδεσης του msn?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους ασχοληθούν με το πρόβλημα μου.

Έχω win xp pro sp2 +nod32[/quote']

Το ίδιο γίνεται κ σε μένα..το linksys wag354g φταίει. Έχει πρόβλημα με τα πολλά connections. Όταν κατεβάζεις από torrents, επειδή δημιουργούνται αρκετές συνδέσεις, κάνει disconnect για μερικά δευτερόλεπτα, και μετά ξανασυνδέεται (θα έχεις παρατηρήσει στο μtorrent την ταχύτητα να κατεβαίνει στο 0 και να ξανανεβαίνει). Επειδή χάνεται η σύνδεση, γι'αυτό κάνει επανασύνδεση και ο msn messenger. Για να το αποφύγεις αυτό, βάζε όσο το δυνατόν λιγότερα torrents να κατεβαίνουν μαζί (το καλύτερο είναι να έχεις ένα μόνο). Με ένα μπορείς και να σερφάρεις άνετα χωρίς να κάνει disconnect. Πάντως ειδικά ο συνδυασμός μtorrent+e-mule είναι άστα να πάνε, ανοίγουν πάρα πολλά connections. Με το dc++ είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.. :-)

Δημοσ.

ευχαριστω για τη γρηγορη απαντιση :)

λες να φταιει αυτο και να κατηγορώ αδικα το Sygate ε?Δεν μου φαινεται απιθανο παντως.....θα προσπαθισω να ρυθμισω τα connections για να μην μου κανει αυτο το πραμα.....

P.S.μολις εγινε παλι reconnect ο msn και δεν εχω κανενα κατεβαστηρι ανοιχτο!!!!grrrrrrrrrr τα νευρα μου!

Δημοσ.

κοίτα, με το sagem της otenet, που το δούλευα για κανένα μήνα, δεν είχα ποτέ αυτό το πρόβλημα..μόλις έβαλα το linksys άρχισε, και μετά έμαθα για τα προβλήματα που έχει..πάντως κι εγώ sygate έχω :-)

Δημοσ.

τελικα δεν αντεχει ο msn ουτε μονο με μtorrent!!!!Παιδια υπαρχει καμια λυση?αν εβαζα ας πουμε καμια ρυθμιση στο QoS θα βοηθουσε καθολου?Μηπως με αλλο torrent client?

Δημοσ.

Ρε συ μήπως έχεις κολλήσει κανα spyware και σου κάνει upload κ download χωρίς να το'χεις παρει χαμπάρι? Στο λέω γιατί μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση και μέχρι να το καταλάβω νόμιζα οτι είχε κλάσει μέντες το ρούτερ! lol

Αν δεν είναι αυτό τότε πιθανόν να έχει πρόβλημα η γραμμή σου και να μπουκώνει από ένα αριθμό πακέτων/δευτερόλεπτο και πάνω ακόμα κι αν δεν καταναλώνεις όλο το διαθέσιμο bandwidth.

Επίσης παίζει να φταίει και το linksys, δοκίμασε με κανα άλλο και πες μας.

Δημοσ.

Έκανα τα καθιερωμένα check και δεν βρέθηκε τπτ δυστυχώς. Αυτό που λες για τη γραμμή παίζει αγρια. Ή ατό είναι ή το roter κρασαρει με τα πολλά connections. Θα ψάξω να βρω κάνα άλλο router να κάνω δοκιμή και βλέπουμε.

Κρίμα και ήθελα να κατεβάσω κάτι πράματα από torrent αλλά επειδή χρειάζομαι msn ανοιχτό δεν με κόβω να το κάνω σύντομα.

Εν το μεταξύ έχουν συμβεί άκυρα πράματα μετά το system restore που έκανα. Ο msn δεν βγάζει πλέον καθόλου ήχους (μου στέλνουν μηνύματα οι άλλοι και δεν φωνάζει!), δεν μπορώ ούτε να τον απεγκαταστήσω ούτε να τον ξανά εγκαταστήσω (error 1637 λέει). Το nod32 έχει να κάνει update από τις 17/2 (περίεργο για nod32) και το sygate χρειάστηκε ξανά εγκατάσταση για να δουλέψει.........

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

τωρα μαλιστα!! γιατι και εγω εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με μtorrent+emule. παγωνει η γραμμη, αλλα αυτα τα 2 εξακολουθουν να κατεβαζουν! εγω φυσικα δεν μπορω να μπω σε καμμια ιστοσελιδα, οπως και δεν δουλευει κανενα αλλο προγραμμα. λες και απορροφουν ολη την ταχυτητα αυτα. το προβλημα δεν λυνεται οταν τα κλεισω, αλλα οταν κανω restart τον υπολογιστη.

Δημοσ.

κατεβάζουν με full speed?

μόλις τα κλείσεις περίμενε 2-3 λεπτά και λογικά θα ξεμπουκώσει η σύνδεση. αν όχι τότε δες μήπως υπάρχει και τίποτα άλλο ύποπτο που τρώει bandwidth.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μαλλον αυτα τα 2 προγραμμα δημιουργουν προβλημα στην γραμμη και λυνεται μονο με επανασυνδεση στο Internet. δεν ξερω γιατι γινεται αυτο. με το limewire ή με το DC++ ποτε δεν ειχα τετοιο προβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...