pkoutsias Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Καλησπέρα! Ύστερα απο μερικά σχόλια που διάβασα, αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου με debian ύστερα απο suse και kubuntu (πολύ καλή διανομή, μου άρεσε). Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα να κατεβάσω απο torrent τα isos... Μπορείτε να δώσετε link για την τελευταία stable version? Βρήκα και αυτά εδώ τα iso. Είναι DVD εγκατάστασης? Ευχαριστώ! Σημείωση: Έχω dsl οπότε το μέγεθος δεν ειναι πρόβλημα... Σε ένα DVD είναι η διανομή? Σημείωση 2: Δεν νομίζω να είναι παράνομη η αναφορά σε torrents μιας και το υλικό που θέλω να κατεβάσω είναι νόμιμο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 http://www.debian.org Θα βρεις τα επίσημα links και για torrents και για ό,τι άλλο θες. Πάντως κατέβασε το testing και όχι το stable, επειδή το stable είναι πολύ πίσω σε εκδόσεις πακέτων (του αλλάζουν τα καρφοπέταλα στο τεστάρισμα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 www.debian.org Θα βρεις τα επίσημα links και για torrents και για ό' date='τι άλλο θες. Πάντως κατέβασε το testing και όχι το stable, επειδή το stable είναι πολύ πίσω σε εκδόσεις πακέτων (του αλλάζουν τα καρφοπέταλα στο τεστάρισμα).[/quote'] Σίγουρα να κατεβάσω testing? Με ενδιαφέρει η σταθερότητα... Που είναι ο apoikos να μου απαντήσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Σίγουρα να κατεβάσω testing? Με ενδιαφέρει η σταθερότητα... Που είναι ο apoikos να μου απαντήσει... Εδώ :-P Το testing είναι σταθερό, μη σε ανησυχεί αυτό. Αφού έχεις DSL, χρειάζεται να κατεβάσεις μόνο τον installer και το υπόλοιπο software που χρειάζεσαι θα το τραβήξεις μέσω της DSL από κάποιο ελληνικό mirror (π.χ. ΕΜΠ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δηλαδή απο εδώ να κατεβάσω και τα 3 iso? Αρχίζω από το πρώτο και αν χρειαστεί να κατεβάσω και τα άλλα μου λέτε... Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnix Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 File, den tha sou synistousa Debian gia kamboso kairo. I debian sarge teinei na ginei outdated enw i unstable sid kai testing etch pernane mia periodo astatheias. I dianomi mou Mepis katevazei apo Debian. koita tin Alert pou lavame: http://www.mepis.org/node/9029 Emena afto pou mou synevei meta apo mia update einai oti paramorfwse shedon ta panta: eikones, parathyra klp kathetws ki anagastika na xanaegatastisw to systima. . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 File' date=' den tha sou synistousa Debian gia kamboso kairo. I debian sarge teinei na ginei outdated enw i unstable sid kai testing etch pernane mia periodo astatheias. I dianomi mou Mepis katevazei apo Debian. koita tin Alert pou lavame: http://www.mepis.org/node/9029 Emena afto pou mou synevei meta apo mia update einai oti paramorfwse shedon ta panta: eikones, parathyra klp kathetws ki anagastika na xanaegatastisw to systima. Είναι η τρίτη φορά που το γράφεις αυτό και τις προηγούμενες δεν το έχω σχολιάσει. Το συγκεκριμένο πρόβλημα φαίνεται ότι αφορά το MEPIS μόνο, το οποίο απ' ότι καταλαβαίνω διατηρεί ένα τμήμα της διανομής δικό του και ένα άλλο τμήμα το παίρνει από τα repositories του Debian. Στη φάση αυτή φαίνεται ότι η ομάδα του debian κάνει κάποιες αλλαγές στο pool του etch, οι οποίες το καθιστούν ασύμβατο με τη βάση του MEPIS. Αν είσαι χρήστης debian testing και κρατάς τη διανομή σου up2date με apt-get update δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικά με τα pools του debian: Το stable (sarge στην τρέχουσα φάση) είναι η διανομή που παίρνεις στα cd. Είναι καρατσεκαρισμένα, σταθερά πακέτα που παραμένουν τα ίδια μέχρι να βγει η επόμενη έκδοση. Τα μόνα updates που περνάνε είναι συνήθως security fixes. Τα πακέτα του stable συνήθως είναι 1-2 εκδόσεις πίσω από τα τρέχοντα. Το unstable (sid) είναι εκεί όπου πρωτομπαίνουν τα νέα πακέτα και τεστάρονται και κανείς δεν εγγυάται ότι γενικά δουλεύει. Το testing είναι η ενδιάμεση φάση, που βρίσκεται ανάμεσα στην καρατσεκαρισμένη σταθερότητα του stable και τις νέες εκδόσεις πακέτων του unstable. Γενικά είναι πολύ σταθερό, σταθερότερο από πολλές εμπορικές διανομές, και ανανεώνεται διαρκώς. Νομίζω ότι είναι το πλέον κατάλληλο για desktop χρήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnix Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Agapite Apoike, i alert den milaei gia asymvatotita logw allagwn sto pool tis Debian, alla xekathara gia provlima astatheias tou pool: The pool is entering an unstable period which will probably last for a month or maybe two. Me vasi afto ekrina skopimo oti eprepe na proeidopoiisw to filo pkoutsia. Den ehw kammia diathesi na erthw se antiparathesi mazi sou. Makari na einai opws ta les esy, mono omws pou den fainetai apo tin anakoinwsi. Twra apo kei kai pera einai thema tou filou to poso euisihasmenos aisthanetai. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biocrasher Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 ειχε κυκλοφορησει ενα αρθρο πριν λιγες μερες για το οτι το mepis μπορει να αρχισει να βασιζεται στο ubuntu. Το αρθρο ειναι εδω. Μεσα σε αυτο διευκρινιζεται το προβλημα: It's not that Etch is broken, but just that Etch is changing a lot." While Woodford stressed that the rapid change going on in Debian is good for the Debian project itself, he noted that it does make it more difficult for those who might want to base a distribution on Debian Etch. Οποτε ειναι ξεκαθαρο οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα στο debian(μαλιστα η εξελιξη αυτη χαρακτηριζεται ως θετικη). Το προβλημα ειναι στο Mepis το οποιο δυσκολευεται να "ακολουθησει". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Makari na einai opws ta les esy' date=' mono omws pou den fainetai apo tin anakoinwsi. [/quote'] Η ανακοίνωση είναι για το MEPIS, από πλευράς debian δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση. Επιπλέον ξεκαθαρίζονται όλα στο άρθρο που δίνει ο biocrasher. Twra apo kei kai pera einai thema tou filou to poso euisihasmenos aisthanetai. Το ξαναλέμε: το etch είναι μια χαρά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το φοβάται κανείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnix Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Eyharistw poly paidia. Ithela na proidopoiisw to filo pkoutsia, alla afto to arthro den to eiha ypopsi mou. Na ste kala! Twra ki aftos tha einai eyisihasmenos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Όταν κάνω format στο κατεβαστήρι *, θα αρχίσω το κατέβασμα! *(Είχα την λανθασμένη εντύπωση ότι αφού δεν μπαίνει σε σελίδες το κατεβαστήρι δεν θα είχε πρόβλημα με ιούς και spywares και δεν είχα εγκατεστημένα firewall, spyware & antivirus, αλλά τα Windows πάντα έχουν τον τελευταίο λόγο...:evil::evil::evil:) Edit: Ό,τι αρχεία έχω βρει είναι binary, ενώ ο apoikos μου είπε να κατεβάσω τα installer. Μπορείτε να μου δώσετε ένα ftp link για τα αρχεία που πρέπει να κατεβάσω? Έχω πελαγώσει... Ευχαριστώ και πάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosko42 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 το kubuntu το εχει και το περιοδικο computer για ολους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Edit: Ό' date='τι αρχεία έχω βρει είναι binary, ενώ ο apoikos μου είπε να κατεβάσω τα installer. Μπορείτε να μου δώσετε ένα ftp link για τα αρχεία που πρέπει να κατεβάσω? Έχω πελαγώσει... Ευχαριστώ και πάλι[/quote'] Βασικά δεν ξέρω αν υπάρχει ειδικό installer cd*, κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεσαι απλά το 1ο «binary» cd και απλά του δηλώνεις το ftp ως package source. Το iso θα το βρεις στο ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/debian-cd/iso-cd'>ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/debian-cd/iso-cd . Μετά δηλώνεις ως source το ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/debian και παίρνεις όλα τα πακέτα και τα updates από 'κει . * Εγώ σε ένα μηχάνημα που το έχω το πέρασα με netboot Update: Είδα ότι στον κατάλογο με τα isos υπάρχει και ένα που ονομάζεται netinst, με μέγεθος 110 MB. Αυτό χρειάζεσαι για δικτυακή εγκατάσταση. btw, αν θες να το κάνεις etch, πρέπει να ρυθμίσεις κατάλληλα το /etc/apt/sources.list, γιατί by default είναι sarge. Δες και το Debian GNU/Linux Installation Guide. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Σε αυτό το link είναι η stable version...Αυτήν την έκδοση, άμα κατεβάσω ΌΛΑ τα updates θα είναι σαν την testing? Βρήκα ένα link για την testing αλλά είναι http και ο Free Download Manager κατεβάζει απο http μόνο αρχεία μέχρι 2GB... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.