Sherlock Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Έχω ένα παλιό μηχάνημα (ATHLON 2000+, M/B QDI KUDOZ 7, RAM 512 MB), στο οποίο χτύπησε ο σκληρός. Επειδή δεν μπορώ να αλλάξω τώρα μηχάνημα είπα να βάλω πάνω ένα SATA δίσκο ώστε να με "κρατήσει" για κάποιο καιρό ακόμα. Πήρα ένα MAXTOR MAXLINE 250 GB SATA 16 MB και έβαλα και ένα controller SATA γιατί η μητρική μου υποστηρίζει μόνο ATA. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που η εγκατάσταση των windows έφτασε να κάνει εκκίνηση απο τον δίσκο για να ολοκληρωθεί. Τότε η εγκατάσταση κόλλαγε και έβγαζε μήνυμα για πιθανή αστοχία υλικού και σε δεύτερη και (τρίτη) προσπάθεια έβγαζε NOT MOUNTABLE BOOT DEVICE. Δοκίμασα αλλαγή σε μνήμες και controller αλλα καμία βελτίωση. Σήμερα πάνω που τα είχα παρατήσει μίλησα με τον άνθρωπο που μου τον πούλησε και μου είπε οτι ο δίσκος είναι SATA 2. Ο controller που έχω είναι SATA 1 και εικάζω οτι αυτή είναι η αιτία των προβλημάτων μου. Το αστείο είναι οτι εγώ δεν ζήτησα SATA 2 αλλά απλό. Έψαξα να βρώ controller SATA 2 αλλά υπάρχει μόνο σε PCI-EX που δεν έχω. Ο άνθρωπος θα μου στείλει αύριο άλλο firmware του δίσκου για να το περάσω πάνω. Ποια είναι η γνώμη σας; Τα προβλήματα είναι στο ότι ο controller είναι SATA 1 και o δίσκος SATA 2; Θα βγάλω άκρη με το firmware; Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήθηκε πρόβλημα στον δίσκο;
panos_mp Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 exo akousei gia western digital omos oti oi sata 2 exoun ena jumperaki kai leitourgoun an to allakseis sa sata1 alla exo kanei post an mporo na ton valo se raid me enan sata 1 kai den mou apantoun.mporei na exei kai o dikos sou des to mhpos glitoseis to firmware update.an den exei kane kamia proseuxh kai mporei na se luphthei..exo akousei gia poles asumvatothtes me sata2 kai perissoteres apo maxtor.
sa1901 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Έχω την ίδιο δίσκο (MaxLine III Sata II) στον controller της μητρικής μου (Asus A8V deluxe) που είναι Sata I και δουλευει χωρίς πρόβλημα.
overclockerd Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Πιστεύω πως μάλλον Φταίει o Controller Γιατι και Γώ που πρόσπαθησα να βάλω Δισκο SATA 2 στην M/B μου,που δέχεται μόνο SATA 1 μου έκανε τα ίδια!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.