yannis27gr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Λοιπόν, έχουμε 10 υπολογιστές σε δίκτυο που έχουν ο καθένας τη δική του εσωτερική ΙΡ (192.168.0.xxx) και όλοι μπαίνουν ιντερνετ με router και στατική ΙΡ. Πώς μπορεί κάποιος υπολογιστής εκτός δικτύου να συνδεθεί απομακρυσμένα με έναν απ' αυτούς; Και για να βοηθήσω, ο υπολογιστής που θέλει να συνδεθεί τρέχει ΧΡ ενώ αυτός που θα δεχτεί την κλήση τρέχει Server 2003. Αυτό που με τρελλαίνει είναι ότι το είχα στήσει κανονικά (με όνομα χρήστη, κωδικό, κ.τ.λ.) αλλά για κάποιο λόγο τώρα δεν μπαίνει κι αναρωτιέμαι γιατί. Δεν τίθεται θέμα firewall, ήταν το πρώτο που κοίταξα. Επίσης, όλες οι βασικές ρυθμίσεις είναι εντάξει, επανεκίνηση έκανα. κ.τ.λ. Απαντήστε μου πρώτα σ' αυτό: Όταν ξεκινάω το Remote Desktop Connection ποια ΙΡ θα πρέπει να βάλω; Την στατική όλου του δικτύου, σωστά; Και τότε πώς θα ξέρει σε ποιον από τους 10 υπολογιστές του δικτύου να συνδεθεί; Μπορεί να γράφω και βλακείες, το κεφάλι μου είναι καζάνι κι όλα ίδια μου φαίνονται. Ελπίζω αύριο που θα ξαναέρθω να έχω σκεφτεί τη λύση (ή να την έχετε βρει εσείς)!!
Sorath Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Απαντήστε μου πρώτα σ' αυτό: Όταν ξεκινάω το Remote Desktop Connection ποια ΙΡ θα πρέπει να βάλω; Την στατική όλου του δικτύου, σωστά;[/b'] Και τότε πώς θα ξέρει σε ποιον από τους 10 υπολογιστές του δικτύου να συνδεθεί; Τι εννοείς με αυτό; Μήπως την ip του router;
random Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 και όλοι μπαίνουν ιντερνετ με router και στατική ΙΡ.Πώς μπορεί κάποιος υπολογιστής εκτός δικτύου εκτός, υποθέτω οτι εννοείς απο το ιντερνετ. Εχεις τα πισακια σε μια εταιρεία, και θελεις να μπεις σε ενα απο αυτα απο το σπιτι σου.. θα κανεις αυτο που κανουμε όλοι οι dslάδες με ρουτερ για να παιξουν τα p2p: port forwarding. θελει ενα rule, στο router, οτι αν δεχτεί αίτηση για την πόρτα 3389, να τη διαβιβάσει "μέσα" στο pc με Ip 192.168.x.x πορτα 3389 φυσικά. ετσι θα ξερει σε ποιον να συνδεθεί. χωρις rule, δεν μπορει να μαντεψει φαντάζομαι οτι εχεις εξουσία πανω στο ρουτερ να κανεις τέτοιες ρυθμίσεις :evil: και απο το σπίτι, θα δωσεις στο RDP την public IP που σου εδωσε o isp. Στατική έχεις, αρα δεν χρειάζεσαι τα "no-ip.org" Την 3389, μπορεις να την αλλάξεις, (ψαξε default rdp port), αλλα αυτο ειναι αλλο τοπικ. και φυσικα στον w2003 βαλε ενα πολυ δυνατό password.
yannis27gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Good answer random, έτσι ακριβώς είναι. Έλα όμως που δε δουλεύει το καταραμένο! Οπότε, κάτι πρέπει να έχει πειραχθεί στον server. Την τελευταία φορά μου το έκανε αυτό επειδή είχε ενεργοποιηθεί το firewall του AVG. Τώρα όμως δεν έχει τπτ πάνω! Πιο συγκεκριμένα, έχω ανοίξει την 3389 αλλά και την 4889. Χρησιμοποιώ τόσο το RDP όσο και Radmin, με κανένα όμως δεν μπορώ να μπω. Κοίταξα τις ρυθμίσεις στο server (Groups-κ.τ.λ.) όλα καλά δείχνουν. Τι μου διαφεύγει;
tarrasque Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 dokimase kai me ena allo programma px ultravnc to opoio apaitei mono 1 porta gia na peksei kai einai dokimasmeno, etsi tha diapistoseis an exeis lavei ypopsi ola ta firewalls, exeis kanei sosto port fw klp klp
yannis27gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Xrhsimopoihsa kai to Remote Administrator, tpt den allakse.
yannis27gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Ε, θα χαζέψω, δεν καταλαβαίνω τίποτα. Όλες οι ρυθμίσεις δείχνουν εντάξει, πήγα και άνοιξα όλα τα services που είχαν να κάνουν με Remote και πάλι δεν μπαίνει με τίποτα! Πριν λίγες μέρες είχαμε κολλήσει τον ιο Blackmal. Τον καθάρισα, λέτε όμως να πρόλαβε να έκανε καμιά ζημιά στο δίκτυο; Δοκίμασα και το UltraVnc, αν βάλω την τοπική ΙΡ (192.168...) συνδέομαι μια χαρά, αν πάω να συνδεθώ όμως μέσω Ιντερνετ (με τη στατική ΙΡ δηλαδή) αποτυγχάνω. Βάλιουμ κανείς;
Ledis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Κατά την γνώμη μου το καλύτερο πρόγραμμα για remote management είναι το REMOTE ADMINISTRATOR Λοιπόν, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το δίκτυο σου είναι σε Workgroup ή σε Domain (προφανώς σε Domain αφού υπάρχει server με Windows 2003), Υπάρχει VPN? Τα workstation από που περνούν internet από τον Server ή από το Router? (Έλεγξε το getaway) Μόλις έχουμε τις παραπάνω πληροφορίες μπορούμε να συνεχίσουμε.
yannis27gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Ok, έχουμε και λέμε: 1. Είναι μόνο σε Workgroup, δεν υπάρχει Domain. 2. Από Router 3. Δεν ξέρω αν υπάρχει VPN, τι ακριβώς πρέπει να ελέγξω; Πάντως, για να πω και την κλασική ατάκα, τη τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα (πριν ένα μήνα) δούλευε θαυμάσια.
Sorath Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Πάντως, για να πω και την κλασική ατάκα, τη τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα (πριν ένα μήνα) δούλευε θαυμάσια. Πάντα έτσι είναι.... LOL
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.