Herculess Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Σκεφτομαι να φτιάξω πάνελ για τους ανεμιστήρες του κουτιού μου (4 είναι). Θέλω να έχει βασικά διακόπτες on/off για να μπορώ να τους κλείνω οταν δεν έχω υψηλές θερμοκρασίες και για μείωση θορύβου. Να έχει και ρυθμιστές στροφών και κανα led για να ξέρω αν είναι ανοιχτός ή οχι. Αν γνωρίζει κανας ηλεκρονικός πως μπορώ να φτιαξω ένα τέτοιο πάνελ ας πει τη γνώμη του.
Fuel7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 H thermaltake exei oti akrivos xreiazese!kai h akasa!
Herculess Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Το θέμα Fuel7 είναι να το φτιάξω εγώ, όχι να το πάρω έτοιμο. Η χαρά της δημιουργίας είναι μεγαλύτερη από τη χαρά της αγοράς!
nikoskon Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Βασικές γνώσεις χρειάζεσαι.Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Όσον αφορά το κύκλωμα.Απο εκεί και πέρα πρέπει να το φέρεις σε μορφή panel.Εκεί θέλεις χεράκια...
kifinas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Υπάρχουν χιλιάδες λύσεις για αυτό που ζητάς, άλλες απλές άλλες πολύπλοκες. Για να μη κουράσω δες εδώ http://www.electronics-lab.com/
babbar Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 pigenai k edw : http://www.hlektronika.gr eykolo einai.xreiazesai led (antistaseis gia ta led gia na min kaoun) potensiometra gia elegxo strofwn. k button gia on-off. an psakseis ligo tha breis oles tis odigies analitika,aplo einai.
giannhsg Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 simfono me ti xara tou na to exis ftiaxei esi.. ostoso me 40 euro mporis na paris ena panel me lcd othoni poli pio oreo apto aplo pou tha ftiaxis esi kai tha exi ta switch ta klassika les kai zeis sto 1920 poso malista ean to kouti sou k genikotera to pc sou ine kenourio h estw prosegmeno!
morpheas2 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2006 Symfwnw me ton giannhsg,kalytera 8a htan na epernes ena etoimo,para na to ftia3eis monos soy,kai akoma 8a htan kai pio wraio(hdhkotera an exeis ena wraio case). :)
Herculess Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Στο http://www.electronics-lab.com/ δεν βρήκα κάτι ανάλογο αλλά έχει ανδιαφέροντα πράγματα εκεί. Στο http://www.hlektronika.gr έχει φορουν και θα βρο αυτο που ψάχνω εκεί. Συμφωνώ και εγώ με τον giannhsg ότι τα ψηφιακά είναι πιο ωραία, αλλά και τα 50 ευρώ καλά είναι! Αυτο το θέλω για download pc που θα δουλευει 16 ώρες τη μερα. Δεν με ενδιαφερει τόσο η ομορφιά του κουτιού αλλα ο θόρυβος που κάνει σαν να είμαι σε μηχανουργειο!
giannhsg Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Αυτο το θέλω για download pc που θα δουλευει 16 ώρες τη μερα. Δεν με ενδιαφερει τόσο η ομορφιά του κουτιού αλλα ο θόρυβος που κάνει σαν να είμαι σε μηχανουργειο! tote to mono pou exis na kaneis ine na riksis ta anemisitirakia sta 7v. h akoma kai sta 5
CyberWalker Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 Μπορείς να πάρεις ένα* LM317 της National Semiconductors [ολοκληρωμένος regulator, με οδήγηση έως και 2Amp ανάλογα το μοντέλο] και να το τροφοδοτήσεις με ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ τροφοδοτικό. Το τροφοδοτικό μπορεί να είναι ένα polypack ή να το φτιάξεις μόνο σου. [ Χρειάζεσαι μετασχηματιστή στα 220/12 24Watt, γέφυρα των 2Amp και πυκνωτή 470μF : Σύνολο όλα μαζί το πολύ 10ευρώ. Μπορεί και 5, εξαρτάται από τον έμπορο που θα σου πουλήσει το μετασχηματιστή!] Το κύκλωμα το περιέχει το manual των specs του LM317 (το οποίο κατεβάζεις από το site της National Semiconductors) (*ή 4 όπως λες για τους 4 ανεμιστήρες που θες να βάλεις) Σχέδια για το απλό τροφοδοτικό, βρίσκεις ακόμα και στη Φυσική Τρίτης Λυκείου αλλά αν θες ζητάς από τον ηλεκτρονικό απ' όπου θα τα αγοράσεις να σου κάνει ένα πρόχειρο σχηματικό. Είναι πολύ εύκολο άλλωστε, αρκεί να έχεις έστω βασικές γνώσεις ηλεκτρονικής. Παρόμοια θέματα βρίσκεις εύκολα και σε περιοδικά τύπου 'Ελέκτορ', 'Ηλεκτρονικά και Computer Tecnology', κτλ... Χρειάζεσαι ένα κολλητίρι, καλάι, μια πένσα ίσως... και μεράκι που απ'ότι βλέπω έχεις μπόλικο! ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρειάζεσαι υποχρεωτικά δεύτερο 'τροφοδοτικό'. Δεν κάνει αυτό των υπολογιστών (παλμοτροφοδοτικό). Τα 220 για το δεύτερο τροφοδοτικό μπορείς να τα πάρεις από το πρώτο, αρκεί να ξέρεις να το ανοίξεις και ΤΙ να πειράξεις! Μην το κάνεις αν δεν ξέρεις τι κάνεις! Καλή επιτυχία αν τελικά αποφασίσεις να ασχοληθείς!
madsc Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Ρίξε μια ματιά σε ένα πολύ παλιότερο thread στο κύκλωμα του Jaco. http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=34745 για να πάρεις ιδέες. Η ουσιώδης διαφορά σε αυτό είναι ότι οι ανεμιστήρες ξεκινάνε με ~12V κατά το boot κ σταδιακά ρίχνουν την τάση τους σε αυτή που τα έχεις ρυθμίσει με αποτέλεσμα να ξεκινάνε πάντα, όσο χαμηλά κ αν τα ρυθμίσεις. Αυτό το κύκλωμα σε συνδυασμό με ball bearing ανεμιστήρες και δεν θα ξανασχοληθείς με τέτοιου είδους προβλήματα. Φτιαγμένο από τον ίδιο, το pc μου φοράει αυτό από τότε, κ συνεχίζει να είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.