Προς το περιεχόμενο

Ποιά cd και dvd δισκάκια προτείνεται σαν τα καλύτερα;

Green Dragon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
υπάρχουν dvd δισκάκια επαναγράψιμα στα 8Χ ?

ευχαριστω

Eλάχιστα DVD+RW 8x κυκλοφορούν και τα περισσότερα σε eshop του εξωτερικού (ή έτσι διαφημίζουν)

Δημοσ.

Media ID Quality Guide

The following list is in preference order. The best discs are near the top of the list. The discs at the bottom of the list are suitable only for a landfill. PVC is the best of all, LONGTEN is the worst of all, etc. Note: Some codes may be listed twice, done because a -R, -RW, +RW and +R by the same company may not be the same quality. The format is listed because of this.

1ST CLASS MEDIA

Almost flawless burns with 95-100% reliable results:

PVC = Pioneer (Japan) = (-R)(-RW) ... media is no longer made

MXLRG0x = Maxell (Japan) = (-R)(-RW)

YUDENT, TYG0x = Taiyo Yuden (Japan) = (-R)(+R)

MCC, MKM = Mitsubishi Chemicals (Singapore/Taiwan) = (-R)(-RW)(+R)(+RW)

TDK, TTG0x, TTH0x = TDK Corp (Taiwan/Japan) = (-R)(-RW)

SONY0xD = Sony (Japan/Taiwan) = (-R)(-RW)

2ND CLASS MEDIA

Decent discs, though not perfect, about 80-95% success rate:

RICOHJPN = Ritek or Ricoh (Taiwan) = (+R)(+RW)

PRODISC = Prodisc Media (Taiwan) = (-R)(+R)

RITEK = Ritek (Taiwan) = (+R)(-R)(-RW)(+RW)

FUJIFILM = Fuji = (-R)(+R)

OPTODISC = Optodisc = (-R)

INFODISC = Infodisc Media = (+RW)

3RD CLASS MEDIA

Quality can be very questionable, about 50-80% success rate:

LEADDATA, LD01, LD, LEDA = Lead Data = (-R)(-RW)

BEALL = Samsung BeAll (Taiwan) = (-R)(+R)

MBI = Moser Beaur (India) = (-R)(+R)(+RW)

MAM-A, MAM-E (USA, Europe) = Mitsui = (-R)

PRINCO, fake TDK = Princo (Taiwan) = (-R)(-RW)

ONIDTECH = Ul Tran Technology (Taiwan) = (-R)

MUST = Unknown OEM = (-R)

GSC001, GSC002 = Gigastorage (Taiwan) = (-R)(+R)

CMC, CMCMAG = CMC Magnetics (Taiwan) = (+R)

PHILIPS = Philips (Taiwan) = (+RW)

4TH CLASS MEDIA

Pathetic garbage media, landfill material, about 0-50% success rate:

CMC, CMCMAG = CMC Magnetics (Taiwan) = (-R)

PIODATA, PIO = LeadData/ Ritek (Taiwan) = (-R))(+R)

OPTODISC = Optodisc (Taiwan) = (+R)(+RW)

LONGTEN = Jilin Qingda ??? (China) = (-R)

YIJHAN = Yi Jhan Technology (Taiwan) = (-R)

ALL FAKE MEDIA = mostly InfoSmart (HK), E-Net (UK) and Mitsui (USA,Europe)

AN31, AN32, ANWELL, AN30 = "default" stamper code (usually Infosmart) = (-R)

AML = Advance Media Limited (Taiwan) = (-R)

INFOSMART, ISO001 = Infosmart (China) = (-R)(+R)

DAXON = BenQ/Acer (+R)(-R)

VANGUARD, VDSPMS = Unknown OEM = (-R)

UME001 = UmeDisc (Hong Kong) = (-R)

WFKA = Wealthfair Investment (China) = (-R)(+R)

ANYTHING ELSE = Unknown OEM or NEW

και για περισσότερες πληροφορίες

http://www.digitalfaq.com/media/dvdmedia.htm

αλλά μάλλον από τον απρίλη του 2005 δεν το έχω δεί να το ανανεώνουν ή να το αλλάζουν.

Το είχα βρει από την εποχή που πληρώναμε τις βλακείες balκpaq με 1,35 €

Από εδώ έμαθα να ξεχωρίζω (το καλό λάδι που έλεγε η διαφήμιση) και τα γνήσια και μή MAXELL

Δημοσ.

maresei pou to geniko symperasma se 117 post,einai to oti ta kalytera diskakia einai telika 117!

mitsui,verbatim,princo,tdk,philips,racks,creaction,TY,professional,that's,sony,emptek,..................

Δημοσ.
Απλά να πώ οτι verbatim=Mitsubishi Chemicals

Και εγώ έτσι πίστευα μέχρι προχθές, για τα Verbatim DVD δισκάκια που αγοράζω τα δυο σχεδόν τελευταία χρόνια, όπου αγόρασα μια 50αδα Verbatim DVD+R Pearl white 8χ και βγήκαν τελικά με βάση το media code τους CMC ,αν και έγραφαν στην συσκευασία Made in taivan δεν υποψιάστηκα κάτι γιατί και τα υπόλοιπα verbatim ανεξαρτητου συσκευασιας (10αδα,25αδα,50αδα) που έχω αγοράσει κατά καιρούς (όχι όμως Pearl white, απλά σκέτα verbatim) το ίδιο έγραφαν στην συσκευασία!

Επίσης γνωρίζω ότι η verbatim κατασκευάζει και σε φασόν εργοστάσια όπως η CMC αλλά μέχρι τώρα δεν είχε τύχει να πάρω "φασονατζιδικα"

Τεσπα…

Και με ένα μικρό ψάξιμο ανακάλυψα και αλλά "θύματα" :mrgreen:

http://www.videohelp.com/dvdmedia.php?selectmedia=3495#comments

Πάντως στα γραφτηρια μου NEC 3500AG, ΝEC ND 4551,(με firmware από τους liggy and dee και στα δυο) PIONNER 110D, Plextor px-712, plextor px- 716 με τα τελευταια firmware και με το τελευταιο nero 6 που έγραψα 10 δισκάκια πάντα στα 8χ (αν και πάνε μέχρι 12 εως και 16χ) πήρα αποτελέσματα ποιότητας από το nero cd-dvd speed από 75 έως 97 αναλόγως το αντιγραφικό, που πιστεύω για CMC είναι αρκετά καλά αποτελέσματα.

τελικά ξανά Pearl white δεν ξαναγοράζω γιατί τώρα μπορεί να την γλύτωσα από ποιότητα την επόμενη φορα όμως κάνεις δεν ξέρει τι θα τύχουν….

Όπως και να έχει παλικάρια προσέχετε αυτά τα περιβόητα "άσπρα μαργαριτάρια"…… ;)

Δημοσ.
Και εγώ έτσι πίστευα μέχρι προχθές' date=' για τα Verbatim DVD δισκάκια που αγοράζω τα δυο σχεδόν τελευταία χρόνια, όπου αγόρασα μια 50αδα Verbatim DVD+R Pearl white 8χ και βγήκαν τελικά με βάση το media code τους CMC ,αν και έγραφαν στην συσκευασία Made in taivan δεν υποψιάστηκα κάτι τελικά ξανά Pearl white δεν ξαναγοράζω γιατί τώρα μπορεί να την γλύτωσα από ποιότητα την επόμενη φορα όμως κάνεις δεν ξέρει τι θα τύχουν…....

Όπως και να έχει παλικάρια προσέχετε αυτά τα περιβόητα "άσπρα μαργαριτάρια"…… ;)[/quote']

Γενικά τα Verbatim σήμερα περνούν κριση αξιοπιστίας διεθνώς.

Μπορεί και σε Pearl (DVD+R) να πάρεις και με ΜΙD ΜCC003 ,όπως έτυχε σε μένα ,δεν αναφέρεται πουθενά "επίσημα" ,αλλά είδα και τα ασημένια ίδια,τι διαφορές έχουν -Τα Pearl ήταν λίγο καλύτερα.

-Ανακατεύονται και οι διάφοροι "έμποροι" να μας φέρνουν από τα χειρότερα και ανακατεμένα στην Ελληνική αγορά ,μπλέκοντάς μας (για περισσοτερο κέρδος τους),οπότε από το να ρισκάρεις τις εγγραφές σου και τα χρήματά σου,μακριά από Verbatim για λίγο καιρό,ώσπου να ξεκαθαρίσει η κατασταση από σταθερή ποιότητα

Δημοσ.
dkaisidis ... psilo asxeto... :-( ?

psilo diafimisi :-)

...xmmm

kales times ONTWS!!!

KALIMERA FILE

OLOI EDO MESA KANOYN FIAFIMISI KAI TO KRIVOYN

EGO DEN TO KRIVO TO LEO EKANA DIAFIMISI KAI GNOSTOPOIO TIS TIMES

ROTATE ELETHERA OTI THELETE

Δημοσ.

Den nomizw oti oloi kanoun diafhmish opws les. Eidika vash twn kanonismwn tou insomnia apagoreuetai rhta h diadhmish apo oso kserw!Alla thn doulitsa sou thn ekanes kai esi!

Rikse mia matia stous kanones!!!!!!!!!!

Δημοσ.

τα perl ειναι χαλια.και μην τη πατησει κανεισ απο τη τιμη (10κ κατι για 25 καλα ειναι αλλα..) αυτη τη στιγμη ακομα πολεμαω να τα ξαποστειλω.και τα πηρα και για καλα... το προβλημα ειναι το εξης σε μενα αναγνωριζονται οτι γραφονται σε 8χ αλλα δεν την αντεχουν και καιγωνται.πρεπει δηλ οταν γραφεισ ολοκληρο dvd me nero h shrink να προσεξεισ να το βαλεισ 4χ γιατι την πατησες. εκαψα 2 στην αρχη και 2 απο αυτη την απροσεξια. προσωπικα ευχαριστημενος με dvd εχω μεινει απο platinum (τα εφερνε το e-shop αν ξερει κανεισ που μπορω να βρω εντοσ αττικης παρακαλω ας πει) Και εχω αρχισει τα ΤΥ και μαλον θα σταθεροποιηθω (αν βρω platinum) σαυτα τα δυο οπως ολος ο κοσμος.

Δημοσ.

Ετοιμάζομαι να κάνω backup κάπου 180gb δεδομένων και ψάχνω για το πιο αξιόπιστο. Έχω στα χέρια μου και από τα δυο προηγούμενα δισκάκια που προανάφερα και έχω κάποιες απορίες σχετικά με αυτά.

1)Τα taiyo yuden dvd+r (ceramic coat) αν και γράφουν πάνω made in Japan στο κάτω μέρος και http://www.diskimpex.gr. Αυτό σημαίνει απλά οτι η diskimpex είναι ο εισαγωγέας η παίζει τίποτα άλλο πιο ύποπτο?

2) Επίσης τα that's dvd-r μου φαίνονται σαν κατασκευή κάπωσ καλύτερα. Τουλάχιστον πιο βαριά από τα προηγύμενα αν και δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι...

3) Από τιμές έχω βρει τα πρώτα 17€ τα 50 και 19,5€ τα δεύτερα. Εσείς ποιο από τα δυο θα προτείνατε? Η μήπως θα ήταν καλύτερα να παω για tdk μιας και η χρηματική διαφορά δεν είναι και μεγάλη?

4) Τα δισκάκια θα γραφουν με ένα Lg GSA-4082B. Έχετε ακούσει για κάποια αυμβατότητα με τα προηγύμενα δισκάκια? (Στισ δοκιμές που έκανα γραφονται χωρίς πρόβλημα αλλά περισσότερο με ενδιαφέρει η μακροημέρευσή τους...)

5) Και μια άσχετη ερώτηση.Πάνω στα δισκάκια γράφω τίτλους με μαρκαδόρους κατάλληλους για dvd της maxell και της Faber Castell. Γνωρίζει κανείσ αν μακροπρόθεσμα αυτό καταστρέφει τα δισκάκια?

Τα δεδομένα είναι πολλά και δεν αντέχω στην ιδέα να τα χάσω! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Για μένα τα καλύτερα είναι τα THAT'S TAIYO YUDEN DVD+R 8X Jewel Case

ANA.TAY0006.jpg

Πάντως για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, γράψε τα δεδομένα σου σε δύο διαφορετικής μάρκας ποιοτικά δισκάκια (Taiyo Yuden, Verbatim) και αποθηκευσέ τα στο κουτάκι τους (Jewed Case).

Δημοσ.

εχω εγω Lg παλιοτερο και τα ΤΥ -R μου τα εγραψε κανονικα εμεινα πολυ ικανοποιημενος για τα + το ιδιο ειναι απλα αν εχεισ κανα dvdplayer παλιο η και στο αμαξι και συγκεκριμενα clarion ξεχνατα και παρε - .μην πασ σε tdk δεν υπαρχει λογος και προσωπικα δεν εχω ξετρελαθει με την παρτη τους.Να ρωτησω και γω κατι βρηκα taiyo tyden θαλασσι ακριβως σαν τα ceramic η επιφανεια αλλα θαλασσι αντι ασπρη. λενε τπτ? τα βρηκα πολυ φθηνα (εχο δοκιμασει μονο ceramic) 26-28Ε τα 100 και λεω να τα τσιμπισω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...