Προς το περιεχόμενο

Ποιά cd και dvd δισκάκια προτείνεται σαν τα καλύτερα;

Green Dragon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για ανακεφαλαίωση τα καλύτερα είναι τα sony,tdk και φυσικά t.y.

πόσο μεγάλη διαφορά έχουν τα tdk με τα t.y. ?

είναι το θέμα της στρώσης [Ceramic Coat]?

• Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

"Στώμεν καλώς"....lol(Ή αλλιώς, μην συγχίζεστε με "ταπεινά" θέματα σαν αυτό της ορθογραφίας....)

Εδώ μας απασχολούν σοβαρά θέματα όπως αυτό της επίστρωσης των DVD και CD....

Παραθέτω με τη σειρά μου ότι πάντοτε είχα Recorder της Pioneer (DVR-105, 107, 108, 110D) με τα οποία έκαιγα Tayo Yuden με απόλυτη επιτυχία. Έγραψα το πρώτο μου δισκάκι το 2002 με DVR-105 και διαβάζεται αψογα και σήμερα από παντού. Κάποια στιγμή τυχαία έπεσε στα χέρια μου ένα Sony (DW-Q30A, το έστειλα μέσα σε μια εβδομάδα πίσω....) Αυτό, λοιπόν, έκαιγε Tayo Yuden με σφάλματα (Γι' αυτό και το έστειλα). Θα πείτε ήταν ελαττωματικό. Εδώ είναι το ωραίο. Δεν ήταν. Και επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου όταν διάβασα ένα τεστ όπου για το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν πιο συμβατά τα δισκάκια MMORE και ΟΧΙ τα Tayo Yuden. Συγκεκριμένα:

"The quality, as was reported by Plextools and Clover System, was good with MMore media, bad with Taiyo Yuden and average to good for the rest of the tested media"

Το οποίο, σημειωτέον, αφορά έναν εγγραφέα ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ήταν ένας από τους καλύτερους που πέρασαν από το συγκεκριμένο δοκιμαστή....

(Πηγή

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=15850&PageId=23)

Άρα, συμπερασματικά, μάλλον η "πάστα" του δίσκου είναι και θέμα συμβατότητας με τον εγγραφέα.

Δημοσ.
αν μπορούσες να με μάθεις θα σου ήμουν ευγνώμων.....

απο καιρό έψαχνα ένα ΔΑΣΚΑΛΟ

να είσαι καλά που βρέθηκες στο δρόμο μου

Kakws parekshghthikes Dragon. Panw sthn eirwneia sou omws petyxes k to epaggelma mou.

*kserovhxei* mazi me ta idiaitera tha sou dinw k TY dwro...

Δημοσ.

Eαν βρεί κανείς Μaxell DVD-R made in Japan είναι καλύτερα από τα TY ,καθώς η Μaxell εχει παράδοση και πρωτοπορία στην κατασκευή τους ,καθώς στην Ιαπωνία είναι επιλογή των επαγγελματιών .

-Οι κωδικοί των δίσκων είναι MXL RG03 (8χ) και MXL RG04 (16χ) καθώς υπάρχουν και ίδια Maxell που γράφουν Japan (εκτός των 16χ που πολλές συσκευασίες δεν γράφουν), αλλά είναι από άλλο εργοστάσιο που συνεργάζεται με Maxell ,γιατί ο Ελληνας αντιπρόσωπος μας θεωρεί κουτούς και πουλά φίρμα....

Δημοσ.

Εχω προσωπικα ασχημη εμπειρια απο cd that's και princo.

Μετα απο 3 χρονια τα cd ειχαν χασει data και δοκιμαστηκαν στο ιδιο pc στο ιδιο drive.

Μονο tdk συνιστω, οσνο αφορα τα verbatim εχουν αρκετες ασυμβατοτητες

Δημοσ.
Εχω προσωπικα ασχημη εμπειρια απο cd that's και princo.

Μετα απο 3 χρονια τα cd ειχαν χασει data και δοκιμαστηκαν στο ιδιο pc στο ιδιο drive.

Μονο tdk συνιστω' date=' οσνο αφορα τα verbatim εχουν αρκετες ασυμβατοτητες[/quote']

Τhat's ή That's Write ?

Είναι τελείως διαφορετικά...

twdvdrw.jpg I217558.jpg

Δημοσ.

ritek cd (48x 52x) apla xalia, akoma kai to plextor mou den ta grafi pano apo 24-32x kai bgazoyn para pola errors, oso gia ta dvd, kato toy metrioy.

Dystixos den plironis mono thn firma, ala kai thn texnognosia poy exei h ka8e etairia, kai tdk/mcc(verbatim)/TY exoyn kati parapano se 8emata simbatotitas kai a3iopistias.

Δημοσ.

fili mou yeia sas. Na prostheso kai eyo tin tapini gnomi moy yeia orismena apo ta themata poy sizitate. O filos poy eipen ta Ritek then toy thinoun problima, eeee, eise stin meionotita, thioti i embiria moy me ta Ritek moy lei pos einai mono yia ton kalatho ton axriston, ta xeirotera dvd's pou eiparhoun. Prosohi sto filo pou sistini ta Maxell. Einai kapos Rossiki rouletta ta Maxell dvd-r. Etho stin Kipro tora teleftea otan agoraso maxell dvd-r mian fora einai i.d code MXL, kai alles fores einai Ritek G05 !!!!! sto ithio packaging. Tous atimous !! Ehoun gemisi to bazari me aftes tes Maxell apo tin Ritek, kai otan kaneis ena burning se afta eine amfibolo na ftasis sto telos toy ergoy. Ta epistpefo sinexos, alla to vapethika afto. Perno mono to dvd+r Maxell poy fenete na einai genuine Made in Japan.

Ta Taiyo Yuden eine pragmati ta kalitera, alla then eiparhoun etho stin Kipro. Agopase filos moy mia fora apo tin USA kai moy efere. Fobera dvd's, kai kallin timi.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι αναφέρθηκε κάτι διαφορετικό για τις διαφοροποιήσεις των Maxell.-Η απάτη γίνεται με ανασυσκευασία με αλλη που λέει Made in Japan ,προφανώς εν γνώση του αντιπροσώπου ή εμπόρου για φθηνότερο κόστος εισαγωγής.-Είναι Πανευρωπαικό προβλημα που έχει δυσφημίσει την Μaxell ,ξεκίνησε από προβλημα στην γραμμή παραγωγής της Ιαπωνίας,μετά είδαν στην Μaxell ότι μπορούν να το παιξουν λίγο τρέλλα για να καλύψουν την ζήτηση,και έτσι εξακολουθεί να υφίσταται,αφού όλοι κερδίζουν με την διαφορά κόστους,εκτός τους καταναλωτές !

(βεβαια άλλες εταιρίες όπως η ΤDK δεν λένε καν made in στις συσκευασίες ,αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία ,αφού η εταιρία εχει ανακοινώσει ότι κατασκευάζει προιόντα και σε άλλους κατασκευαστές για να καλύψη την ζήτηση)

Διαφωνώ όμως για τα DVD+R,τα οποία ακόμα και τα γνήσια Japan με κωδικό MAXELL-002 (8χ) και MAXELL-003 (16χ) υστερούν σε σχέση με αντίστοιχα ΤΥ.-Στα DVD-R Japan είναι πρωτοπόρος η Μαxell ,και άμα ψάξει κανείς βρίσκει περισότερες πληροφορίες στα ειδικά forum....

Tουλάχιστον στην περιοχή σου δέχονται αντικατάσταση του προιόντος ,στα πλαίσια εγγυήσεως ή εξαπάτισης λόγω αναφοράς παραπλανητικών ενδείξεων,πράγμα που δεν ισχύει στην Ελλάδα σε καμιά φίρμα, λόγω των πολλων ανεξάρτητων εισαγωγών, και μάλλον υπαρχει νομικό κενό ώστε να υποχρεωθεί να επιβαρυνθεί κάποιος έμπορος το οποιοδήποτε κόστος αντικατάστασης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...