Προς το περιεχόμενο

DFI + Kingston =NAI η ΟΧΙ?

Hydrus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eνας φιλος με DFI nF4 UltraD μεταβαινει σε 2GB RAM και θελει κατι οικονομικο αλλα οχι του σωρρου.Η λυση φυσικα που προτεινα ειναι οι Kingston γιατι ειναι οι μονες που παρα τα 90? ερχονται σφραγισμενες σε κουτακι.Ομως εχω κακη εμπειρια με Kingston καθως εχω το ιδιο mobo και οταν ειχα value 2Χ512 τα χα δει ολα....Σε e-mail που εστειλα στην ιδια την Kingston(που απαντηθηκε πριν καν φθασει) μου ειπαν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα για τα 2Χ1GB sticks.Απο e-shop εχει τις twinmos με 85?/1GB που ειναι μια χαρα μνημουλες και πανε γυρω στα 230 με default timings αλλα τις γυρισα πισω γιατι οταν τις ειχα παρει εγω μου εφεραν 2 διαφορετικες.Δλδ ηταν μεν twinmos αλλα οπτικα διεφεραν και παροτι η μια ειχε αυτοκολλητο PC3200 στο cpuz φαινονταν PC2700 και αφου τσακωθηκα μαζι τους πηρα τα χρηματα μου πισω.Γι αυτο φοβαμαι πλεον τις χυμα και αυτες που δεν τις διαλεγεις εσυ.Για τις twinmos 512MB ξερω οτι ερχονται σε κουτακι οποτε δεν υπαρει λογος.Αυτο που ζηταω ειναι να μου πει κανεις εαν εχει δοκιμασει πανω σε αυτην την μητρικη 2GB Kingston να μου εαν παιζουν απροβληματιστα(χωρις shutdown,restart και παγωματα).Επισης ξερει κανεις εαν παιζουν εδω Ελλαδα μνημες σαν http://trend4pc.de/product_info.php/products_id/810/XTCsid/f49131a53affbf1979d1a7451def1486

αυτες;Ειναι Samsung OEM 2GB UCCC.

Δημοσ.

Στα περισσότερα specifications μητρικών DFI θα δεις ότι οι μνήμες Kingston δεν θα δουλέψουν ή θα έχουν προβλήματα. Κατά τη γνώμη μου πάρτε καλές και ακριβές μνήμες για να πάνε "κουτί"¨με μια τέτοιων δυνατοτήτων μητρική.

Δημοσ.

Εγώ έχω δυο 512άρια sticks ΚΗΧ3500ΑΚ/2 (HyperX 434MHz) και δεν έχω καταφέρει να τα δουλέψω στην SLi-DR. Btw αυτές τις μνήμες τις θεωρώ και ως τη χειρότερη αγορά που έχω κάνει ποτέ.

Δημοσ.

Τείνω να συμφωνήσω. Πριν από 2 περίπου χρόνια είχα πάρει κι εγώ 2x512 Kingston HyperX 3500 για τον AthlonXP 2500+ που είχα τότε. Μετά από λίγους μήνες τις πούλησα, πήρα Corsair και είδα το φως μου...

Δημοσ.

Ξερω οτι οι HypreX 3500 με BH-5/BH-6 οχι απλα παιζουν αλλα βαζουν φωτια...Iδιαιτερα κατι στικακια 256ΜΒ εχει ο Hipro ποτυ κανουν θαυματα...Τελως παντων την 250 δεν την γλυτωνει....Αλλα ελεος ρε παιδια,οι transcend τπυ πλαισιου 130€ εκαστη?Σιγα γιατι να μην παρεις ενα ετοιμο κιτακι dual channel Mushkin η G.Skill?

Δημοσ.
Ξερω οτι οι HypreX 3500 με BH-5/BH-6 οχι απλα παιζουν αλλα βαζουν φωτια...Iδιαιτερα κατι στικακια 256ΜΒ εχει ο Hipro ποτυ κανουν θαυματα...Τελως παντων την 250 δεν την γλυτωνει....Αλλα ελεος ρε παιδια,οι transcend τπυ πλαισιου 130? εκαστη?Σιγα γιατι να μην παρεις ενα ετοιμο κιτακι dual channel Mushkin η G.Skill?

an deis ti chipakia forane oi transcend tha katalaveis giati na doseis 130 gia transnced kai oxi 150+ gia gskill

Δημοσ.

Οσον αφορα για DFI + KingSton MHHHHHHHH θα το μετανιωσεις....Οσον αφορα το οτι εβλεπες τις TwinMos σαν 2700 και οχι 3200 ειναι κατι που επρεπε να κανεις εσυ απο το BIOS ...δηλαδη να μην διατηρησεις τις SPD ρυθμισεις αλλα να ορισεις τις μνημες σαν 400 αρες 1:1 ....και εγω εχω TwinMos και αν τις αφησω με SPD μου τις βλεπει σαν 333 και οχι 400αρες...!!! τις οριζω απο το BIOS και .....επιτελους στα ....400 αααααα......χεχεχε :) :) :)

Δημοσ.
Οσον αφορα για DFI + KingSton MHHHHHHHH θα το μετανιωσεις....Οσον αφορα το οτι εβλεπες τις TwinMos σαν 2700 και οχι 3200 ειναι κατι που επρεπε να κανεις εσυ απο το BIOS ...δηλαδη να μην διατηρησεις τις SPD ρυθμισεις αλλα να ορισεις τις μνημες σαν 400 αρες 1:1 ....και εγω εχω TwinMos και αν τις αφησω με SPD μου τις βλεπει σαν 333 και οχι 400αρες...!!! τις οριζω απο το BIOS και .....επιτελους στα ....400 αααααα......χεχεχε :) :) :)

Εδώ θέλει προσοχή το θέμα. Προσωπικά έχω Sempron 3000+ σε socket Α που δουλεύει στα 166Mhz bus. Αν βάλω τις μνήμες στα 200 Ενώ ο επεξεργαστής είναι στα 166 μπορεί να δουλεύουν πιο γρήγορα μόνες τους αλλά το σύστημα μου γίνεται ασταθές. Για αυτο προτιμώ να τις έχω ζευγαράκι με τον επεξεργαστή στα 193Mhz (είναι περίεργο νούμερο αλλά μέχρι εκεί είναι στα θερός με 1,7V)

Δημοσ.

[an deis ti chipakia forane oi transcend tha katalaveis giati na doseis 130 gia transnced kai oxi 150+ gia gskill]

UCCC φανταζομαι αλλα και παλι ειναι Transcend.Αν ειναι dual chanel kit κατι παει και ρχεται αλλα και παλι οι G.Skill kai oi Mushkin και οι TeemXtreem ειναι στην ιδια και χαμηλοτερη τιμη οποτε δεν θα τις επαιρνα για αλλο λογο πλην της αμεσης αντικαστασης του Πλαισιου

Stratos 74 οπως λεω παραπανω οι Twinmos επαιζαν απροβληματιστα 1:1 μεχρι τα 232Mhz περιπου χωρις καθολου ψαξιμο σε timings και λαθη οποτε το λαθος δεν ηταν δικο μου και απ την στιγμη που πληρωνεις κατι θες να ειναι αυτο που πληρωσες και οχι να το πετυχαινεις με μοντες και ιστοριες

Δημοσ.
Ξερω οτι οι HypreX 3500 με BH-5/BH-6 οχι απλα παιζουν αλλα βαζουν φωτια... Iδιαιτερα κατι στικακια 256ΜΒ εχει ο Hipro που κανουν θαυματα... Τελως παντων την 250 δεν την γλυτωνει...

Εγώ μίλησα για την προσωπική μου εμπειρία. Αυτές που είχα πάρει πριν από 2 χρόνια (φοράγανε CH-6 αν θυμάμαι καλά) δεν πήγαιναν μία στο Epox 8RDA+ με τον mobile AthlonXP 2500+ που είχα.

Εδώ θέλει προσοχή το θέμα. Προσωπικά έχω Sempron 3000+ σε socket Α που δουλεύει στα 166Mhz bus. Αν βάλω τις μνήμες στα 200 Ενώ ο επεξεργαστής είναι στα 166 μπορεί να δουλεύουν πιο γρήγορα μόνες τους αλλά το σύστημα μου γίνεται ασταθές. Για αυτο προτιμώ να τις έχω ζευγαράκι με τον επεξεργαστή στα 193Mhz (είναι περίεργο νούμερο αλλά μέχρι εκεί είναι στα θερός με 1,7V)

Ναι, στους Socket A υπήρχε αυτό το θέμα όταν δούλευες τις μνήμες ασύγχρονα με τον επεξεργαστή.

Στους Athlon64 όμως, ο Memory Controller επικοινωνεί με τη μνήμη με ξεχωριστό δίαυλο κι έτσι δεν έχεις κανένα πρόβλημα αν είναι διαφορετική η ταχύτητα της μνήμης από το FSB. :)

Δημοσ.
Ναι' date=' στους Socket A υπήρχε αυτό το θέμα όταν δούλευες τις μνήμες ασύγχρονα με τον επεξεργαστή.

Στους Athlon64 όμως, ο Memory Controller επικοινωνεί με τη μνήμη με ξεχωριστό δίαυλο κι έτσι δεν έχεις κανένα πρόβλημα αν είναι διαφορετική η ταχύτητα της μνήμης από το FSB. :)[/quote']

μμμ... να και κάτι δεν είχα υπόψιν. Πάντως ένας φίλος πάλι με n-force2 σε gigabyte δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Τεσπα μπορεί να είναι πολλά που παίζουν ρόλο...

Δημοσ.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις Kingston HyperX 3500:

-->ΚΗΧ3500 , με Winbond BH5

-->KHX3500K2, με Winbond CH5

Φυσικά οι καλύτερες είναι οι πρώτες, και εκτός από καλύτερες είναι και είδος υπο εξαφάνιση!

Δημοσ.

Αυτες με BH-5 ειναι οι 3500AK2 και μαλιστα εισχαν πεσει 2 τετοιες 256ΜΒ στα χερια μου.Η μοναδικη φορα που υμνησα την Kingstοn,εκτοτε ουτε ζωγραφιστη δεν θελω να την βλεπω.Και μην νομιζετε οτι αυτες που κυκλοφορουν τωρα καινουριες ειναι BH-5(εννοω τις 3500/3200ΑΚ2).Anyway στο θεμα μας,απ οτι βλεπω σε Twinmos βλεπω να καταληγουμε γιατι ειναι σε πολυ καλη τιμη(85€).Κατι αλλο ρε παιδια.Εαν βαλουμε 2 στικ των 2GB εκαστο πανω σε opteron ποσο θα τις βλεπει;Nομιζω αντι 400 θα τρεχουν 333.Εαν ναι,τι θα γινει οταν τις οδηγησουμε 1:1 δεν θα boot αρει καν?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...