Προς το περιεχόμενο

Γιατί χαλάνε τα USB sticks?

sash

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

deathlock που το είδες για τις CF? Τελευταία φορά που είδα χαρακτηριστικά από κάρτες Transcend αν θυμάμαι καλά oi CF είχαν περί τα 100000 access ενώ όλοι οι άλλοι τύποι έχουν γύρω στα 10000

Δημοσ.
deathlock που το είδες για τις CF? Τελευταία φορά που είδα χαρακτηριστικά από κάρτες Transcend αν θυμάμαι καλά oi CF είχαν περί τα 100000 access ενώ όλοι οι άλλοι τύποι έχουν γύρω στα 10000

tha xlevazeis alla to ixa diavasei ram

Δημοσ.

εμενα ψωφισε στον 1 χρονο και 2 μηνες.Το αφησα πανω κατα την διαδικασια FORMAT.Και αναγκαστικα πηρα αλλο.Παντως με λιγη προσοχη το στικ μπορει να σου κρατησει αρκετο καιρο...

Δημοσ.

με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα και σε external δίσκους. Γι'αυτο λίγη προσοχή δεν βλάπτει, σιγά τα 2 κλικς....

Δημοσ.

Εγώ στο Mac και το linux όταν τα χρησιμοποιώ πρέπει αναγκαστικά να τα κάνω umount. Κάποτε ανοίγαμε κονσόλα και διναμε εντολή για βγει το στικ ρεεεεε...

Πάντως πέρα απ' την πλάκα έχω παρατηρήσει ότι το φωτάκι του σβήνει όταν κάνω Safe Removal στα windoze [κάτι που οδηγεί στην υπόθεση ότι απενεργοποιεί τη θύρα] αλλά όχι στο linux ή στο mac.

Βέβαια για να μην χάσετε data μπορείτε να απενεργοποιήσετε το caching από τα windoze αλλά θα πρέπει να προσέχετε γιατί τα στικ είναι συνήθως FAT32...

Τώρα για τα ηλεκτρολογικά του τι να πω... Δε νομίζω χωρίς το safe remove έχει πρόβλημα αφού εκτός windoze μπαινοβγαίνει με ρεύμα στη θύρα.

Δημοσ.

ρε παίδες εγω εχω ενα στικ μαρκας "kyralekos super ole" εδω και δύο χρόνια... το δανείζω απο'δω κι απο'κει .... και δεν έχει πάθει το παραμικρό... εννοείται πως συνήθως το έχω μαζί με το κινητό μου και όταν πέφτει το κινητό απ'τις σκάλες ακολουθεί κι αυτό...... τι να πω... αυτό το safely remove το πρωτοείδα από κάτι συναδέλφους μου κι έλεγα από μέσα μου κοίτα κάτι ζωά, τι ασχετοι θεέ μου...

δηλαδή από αύριο θα πρέπει να κάνω δύο ολόκληρα ενοχλητικά κλικ για να μην πάθει τίποτα το φι στίκ μου.?.. τεσπά αντε επειδή το λέτε εσεις θα το κάνω

Δημοσ.

osoi kafxiountai pws to traban, to petan, to daneizoun, to bazoun kai to bgazoun 30 fores th mera kai den exei pa8ei tpt.. apla einai tyxeroi akoma. to safely remove hardware den yparxei gia diakosmhsh, yparxei gia kapoion logo ki autos einai gia na diakoptei to reuma apo thn usb outws wste na aposynde8ei h syskeuh me asfaleia. opoios den 8elei na to kanei m' auto ton tropo einai epilogh tou kai thn sebomai apolyta!

palia me tous printers pou enonwntan sthn LPT 'h parallel 8ymosaste poies htan oi arxes leitourgeias? eprepe na einai sbhsto to pc gia na syndeseis 'h na aposyndeseis mia syskeuh. e nomizw pws yparxei mia safhs ekseliksh :)

Δημοσ.

Μάλλον το πόσο θα σου αντέξει εξαρτάται πιο πολύ απο τον κατασκευαστή. Έχω ένα της corsair με εγγύηση 10 χρόνια. Δε νομίζω να την δίνουν έτσι....

Το "Safely remove hardware" απο όσο ξέρω υπάρχει πιο πολύ για την περίπτωση που έχουμε ενεργοποιημένη την ενδιάμεση cache ωστε να μην χαθούν τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτήν. Δε ξέρω κατα πόσο επηρεάζει τη διάρκεια ζωής του stick αλλα δε νομίζω να το κανει σε μεγάλο βαθμό. Αν ήταν θα εγραφαν λογικα κάτι στα manual και οι κατασκευαστές των stick για το θέμα....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

i asfalis katargisi den ginetai mono gia na min kaei kati alla ginetai gia na min xathoun dedomena.epidi poles fores iparxoun stin cache dedomena pou den exoun graftei ama to travixeis xoris safe remove tote tha deis kati arxeiakia me kati paraxena onomata mesa sto stick kai isos auto pou exeis grapsei na min pexei sosta.iparxeikai epilogi pou tin allazeis oste na grafontai ola kai na min krataei tipota stin cache(grafei ligo pio arga) oste na min xriazetai safe remove.

Δημοσ.

Ok afto me tin asfali katargisi to katalaveno(gia na exeis pio ysixo to kaifali sou) alla pezei protistos rolo i kataskevi tou stickaki kai i marka.

Eixa pari prin apo 7-8 mines ena marka me ekapses kai mesa se 5 metrimenes fores pou to xrisimopioisa kakarose(mesa exo dixos asfali katargisi)

Edo kai 2 mines exo ena stickaky markas endaxi ligo pio akrivo alla to exo xeskisi sto vale vgale xoris asfali katargisi kai danismo se filarakia.

Apo tin eteria exo 3 xronakia engiisi eki einai i mangia kai sta manual den grafi pouthena gia asfali katargisi kai tetia.

Ara gia mena pezi rolo i piotita kai i eteria tou stick kai afta gia asfali katargisi kai tetia einai theoritika.

Δημοσ.

pragmati allo na pareis ena kalo stick pou exei eggisi lifetime kai tetoia kai allo ta kapse me pou se 10 xrisis exoun bgei off.kai tora pia i diafora metaxi noname kai brand ine mikri.

Δημοσ.

Ψάχνοντας το λίγο παραπάνω...

saferemoval8dd.gif

καταλήγουμε πως το safe removal είναι θέμα ρύθμισης της write caching στρατηγικής των windows.

Η παραπάνω είναι η default ρύθμιση των windows XP sp2.

Όσοι είχατε ή έχετε προβλήματα με usb flash sticks νομίζω πως ξεκινάτε κ καταλαβαίνετε γιατί κάποια flash drives έχουn διαφορά τιμής +30%, +40%, +50% από κάποια άλλα.

/sc

Δημοσ.

madsc auto epsaxna na bro kai na kano post alla imoun douleia opos kai tora :( .apla ama to bgaleis grigora xoris safe remove isos xaseis data tipota parapano.se ena mp3 stick apla an to ebgaza xoris safe remove eftiaxne kati arxeia chk mesa ta opoia apla itan ta data pou itan cacharismena.nothing else

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η ασφαλης καταργηση ειναι οπως ανεφεραν παραπανω ΜΟΝΟ για να σταματησει ο kernel του λειτουργικου οποιοδηποτε λειτουργια γινεται προς η απο την usb συσκευη. Ειναι προστασια του χρηστη για τυχον απωλεια δεδομενων.

Εγω ποτε δεν εβγαλα συσκευη με safe remove ειναι βαρετο και μεχρι τωρα δεν μου εχει χαλασει τιποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...