Προς το περιεχόμενο

Site gia Αυτοκίνητα, βελτιώσεις κλπ;

dpurpler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες, γνωρίζει καποιος ελληνικά sites για αυτοκίνητο; Και δεν εννοώ τα εμπορικά όπως 4Τ, autotriti κλπ, αλλά sites στο στυλ του insomnia, με forum, να βοηθά ο ένας τον άλλον, να παίρνουμε και να δίνουμε συμβουλές για βελτιώσεις, συνεργεία που δεν σε κλέβουν και τα εμπιστευόμαστε, τεστ και απόψεις από τους χρήστες, ίσως και εκδρομές, modifications κλπ.

Νομίζω ότι θα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο αφού όλοι λίγο πολύ έχουμε ένα αυτοκίνητο και προσωπικά εγώ χάνομαι όταν θέλω να δω αν υπάρχει μία λύση που έχω σκεφτεί ή έχω ακούσει και πόσο στοιχίζει κλπ.

Το παράξενο είναι ότι ούτε σε ξένα sites έχω καταφέρει να βρω αυτό που σκέφτομαι (και όσα έχω βρει, λόγω της ιδιάζουσας αργκό που χρησιμοποιεί ο χώρος είναι λίγο ακατανόητα, αντίστοιχο στα ελληνικα "έβαλα χταπόδι και σκούπα και το τούρμπισα στα 1,2 bar και ελάφρωσα μπιέλες"). ΟΚ ρε μεγάλε, και τι κάνει το κάθε ένα από αυτά; Ποιά είναι τα όρια πχ στα bar; Πόσα πλήρωσες; Είναι οκ ή σε 6 μήνες θα ψάχνεις μοτέρ;

Αλλά και πιο απλά πράγματα, όπως καλά συνεργεία, φθηνό και καλό βάψιμο κλπ. Αν εγώ που είμαι άσχετος σκάσω μύτη σε ένα συνεργείο και πώ "καλημέρα, θα ήθελα να φτάσω το αυτοκίνητό μου στους 150 ίππους αλλά δεν ξέρω πως" το πιο πιθανό είναι ότι θα μου πιάσουν τον κ***. Ενώ αν υπήρχε μία κοινότητα.... Ή συμβουλές πως θα φέρω αυτοκίνητο από Γερμανία ας πούμε (ενδιαφέρει πολύυυυυυυυυυ κόσμο!)

Καταλαβαίνετε που το πάω...

Αν ξέρει κάποιος κάτι, ας σφυρίξει...:)

Δημοσ.

Βασικά υπάρχουν πολλές (ελληνικές) κοινότητες όπου επικεντρόνονται σε μόνο ένα μοντέλο για παράδειγμα στα Clio ή στο Astra. Ανάλογα τι μοντέλο έχεις δες αν υπάρχει μια τέτοια κοινότητα....ή πες μας εδώ τι έχεις μπας και γνωρίζουμε εμείς μια.

Δημοσ.

Έχω ένα Citroen ZX Furio 1,8 (το οποίο πουλάω 4000€ - δεν έχει A/C αλλά μηχανικά είναι τζετ - άσχετο).

Αλλά το σκεπτικό μου δεν ήταν αυτό. Το σκεπτικό μου είναι κάτι πολύ γενικότερο που πραγματικά θα βοηθάει. Η λύση που αναφέρεις, έχει τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

1. Καλύπτει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της αγοράς και των λύσεων που πιθανά έχει κάποιος

2. Δεν καλύπτονται τα παλαιότερα αυτοκίνητα εκτός αν έχουν γίνει classic - πχ Ford RS2000, Lancia HF Intergrale κλπ

3. Και σε αυτά τα sites θα βρείς την ακατανόητη για τους μη μυημένους αργκό που προανέφερα

4. Δεν είμαι τόσο άσχετος όσο παραδέχτηκα, ξέρω κάποια πράγματα αλλά σίγουρα απέχω από το να χαρακτηριστώ γνώστης του θέματος. Και σκέφτομαι ότι αν εγώ, που γενικά από την Πληροφορική και το Internet μπορώ να βρώ πράγματα, δυσκολεύομαι να βρω άκρη, τότε πόσο μάλλον ένας πιο άσχετος.

Για να το αναλύσω ακόμα περισσότερο, πως εδώ στο insomnia αναλύουμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα centrino/turion, ή μεγαλύτερος επεξεργαστής/καλύτερη κάρτα γραφικών ανάλογα με την χρήση, θα ήθελα ένα αντίστοιχο forum για αυτοκίνητα, πχ ισχυροποίηση κινητήρα/καλύτερες αναρτήσεις ή turbo/ατμοσφαιρικές βελτιώσεις. Διαφορετικές γνώμες, απόψεις, οπαδισμοί κλπ! (Citroen rules..... :) xaxa!)

Sorry αν δεν έγινα κατανοητός εξαρχής, απλά πιστεύω ότι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με το θέμα τώρα κι είναι άσχετος, θα πρέπει να το χειριστεί στο συνεργείο όπως είπα και προηγουμένως (καλημέρα, μαμήστε με).

Σε αυτά θεωρώ ότι υπάρχει έλλειμα και ένα "κοινοτιακό" site θα βοηθούσε...

Δημοσ.

βασικά Ελλάδα δύσκολο να βρεις μαγαζιά φθηνά.μάλλον ο μόνος

τρόπος είναι να παραγγείλλεις τα εξαρτήματα από internet και να τα

δώσεις σε καλό κατάστημα να στα τοποθετήσουν αυτοί.

λοιπόν στο Insomnia ασχολούμαστε με Η/Υ και μερικοί [ίσως και

περισσότεροι] με αυτοκίνητα.προσπάθησε να βάλεις φιλτροχοάνη KN

και ένα καλύτερο ψυγείο για καλύτερη απόδοση.αν θα βάλεις χταπόδι

δηλαδή πολλαπλή εξάτμιση θα έχεις μία επιπλέον αύξηση στην απόδοση του

κινητήρα.σκούπα είναι είδος φίλτρου αέρα όπως η φιλτροχοάνη.

αυτές είναι απλές μετατροπές που όμως βοηθούν στην μείωση κατανάλωσης

βενζίνης.Εάν έχεις turbo τα bar δείχνουν τη πίεση άρα και εμπειρικά την ιπποδύναμη.σε τέτοια περίπτωση ένα τεράστιο intercooler θα ρίξει

κατά πολύ την κατανάλωση.

Δημοσ.

αναρτήσεις billstein,koni .

φίλτρα kn

ζάντες oz,momo

insomnia γαρ άρα μέσω pc και του κατάλληλου chip στο εγκέφαλο

του αυτοκινήτου βελτιώνεις τη κατανάλωση και άλλα πολλά

αλλά μπορεί να φτάσει και 3000 Ε.

turbo HKS

Δημοσ.

Thank you mandate! Έμαθα κάποια πράγματα, αλλά αυτά που ανέφερα εγώ ήταν παραδείγματα!

Ακριβώς αυτό όμως εννοούσα, πόσο πολύτιμη μπορεί να είναι η ανταλαγή γνώσεων σε αυτά τα θέματα!

Δημοσ.

συμφωνώ ότι λείπει κάποιο τέτοιο site. αν και νομίζω ότι το forum του περιοδικού 4troxoi θα σε καλύψει. Νομίζω http://www.4troxoi.gr

Τώρα αν εννοείς ότι ψάχνεις κάτι για να βελτιώσεις το αυτοκίνητο τότε http://www.24net.gr όλο και κάτι θα βρείς ή θα ζητήσεις

Δημοσ.

Και από ότι βλέπω υπάρχουν πολλοί!

Οργανωθείτε ρε παιδιά και φτιάξτε ένα site να ξέρουμε κι εμεις τι μας γίνεται!

Δημοσ.

και τώρα σιγά τη μύηση και τη μυστική οργάνωση .όπως στη μουσική σκηνή

στο παρελθόν υπήρχαν led zepelin και μέτρια studio τώρα δε υπάρχουν

souperstar ενώ υπάρχουν τρελά προγράμματα και ικανότατοι ηχολήπτες.

έτσι στο παρελθόν είχαν βγει τα muscle cars τα οποία τότε με μικροβελτιώσεις

τα κάνανε να έχουν 700 άλογα.τώρα γίνεται το αντίθετο το αυτοκίνητο

όσο το δυνατό μικρότερο ελαφρύτερο και την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση.

πάντως τα 150 άλογα είναι εφικτός στόχος και δεν νομίζω να

χρειάζεται κανείς παραπάνω τουλάχιστον για τις μετακινήσεις στα αστικά κέντρα.

αυτοκίνητο πάνω από 150 είναι για εθνική οδό.

για αρχή πάρε αυτές τις γενικές συμβουλές και στη συνέχεια

rest answers are comming neo για συγκεκριμένα καταστήματα

όλο και κάποιος θα στείλει prive

Δημοσ.

αν ναι μιας και το topic είναι internet και αυτοκίνητα

ψάξε για τις εκπομπές του pimp my ride του mtv

θα πάρεις ιδέες αφού έχουν παραδείγματα βελτίωσης[οπτικής]

-πώς γίνεται το σωστό βάψιμο

-νέα καθίσματα και βελτίωση του σαλονιού.

Δημοσ.

Σας αυχαριστώ. Ήδη ο Firefox έχει καμμιά δεκαριά παράθυρα ανοιχτά!

Το forum των 4Τ έχω δει μέχρι τώρα κι είναι πολύ καλό. Πως δεν το είχα προσέξει; Θα αναφέρω σχόλια...

Thanks προς το παρόν - πάω για... μελέτη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...