DIMERR Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Thelw na sindesw 2 mixanimata me ena kalwdio utp.H apostasi einai peripou 6-7 metra.Tha iparxoun megales apwleies taxititas?Genika apo posa metra kai meta arxizei na peftei i taxitita?Me endiaferei kiriws i metafora arxeiwn anamesa sta 2 pc gia ayto den thelw na exw megales apwleies. Episis sta e-shops den brika genika megalou mikous kalwdia.Malon tha xreiastei ara loipon na to ftiaksw monos? thanx
g0ng Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Εγώ έχω καλώδιο 90μέτρα και δεν έχει πρόβλημα Αν δεν έχει στο μέγεθος που θες θα πας να σου φτιάξουν ένα σε κατάστημα με _ηλεκτρολογικά_. Όχι σε μαγαζιά Η/Υ. Αν το κάνεις μόνος σου θα σου βγεί 1-2ευρώ σε μαγαζί 5. Επίσης δες τι θέλεις. Αν του συνδέσεις απ' ευθείας (να βγαίνει απο τη μία κάρτα και να μπαίνει στην άλλη) θέλεις crossover. Αλλίως το κλασικκό καλώδιο...
^ACID_BURN^ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Υπάρχουν καλώδια 5-10-15 και 20 μέτρα crossover. Στα μέτρα που λές δεν υπάρχει πρόβλημα. Και μόνος να χρειαστείς να το φτιάξεις δεν είναι τίποτα δύσκολο..
deathlok Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 7 metra den einai megalos mikos gia utp kalodio (mikro einai) na sizitame se afto to mikos apolies einai toulaxiston astio kai telos se ola ta magazia iparxoun tooso mikra kalodia. (to problima einai apo 20-25 metra kai pano pou den iparxoun etoima alla kai pali apeira magazia sou ftiaxnoun)
DIMERR Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Ontws nai brika etoima kalwdia kai 10 kai 15 metra se kapoia e-shop pou epsaksa.Eyxaristw olous gia tis plirofories.
Sorath Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Θεωρητικά πάντα, το σήμα στο Utp καλώδιο είναι ΟΚ μέχρι τα 100 μέτρα. Απο εκεί και πάνω το σήμα εξασθενεί. ΤΟ βασικότερο όμως είναι το καλώδιο να μην βρίσκεται κοντά σε καλώδια ρεύματος, πρίζες κτλ καθώς αυτά δημιουργούν παρεμβολές. Για το καλώδιο που θες, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Mithrantir Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 To protupo 802.3 (Ethernet) exei ws anw orio gia to UTP kalwdio ta 100m. Auto simainei oti me ena swsto kalwdio (oxi katestrammeno, kommeno kaka sundedemeno sta rj-45 ktl) ta i/f tou energou eksoplismou prepei na einai ikana na anagnwrizoun to sima. An den mporoun tote den simainei oti einai kai provlima kalwdiou aparaitita.
Sta Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Τι εννοείτε να το φτιάξει κάποιος μόνος του; Να πάρει x μέτρα και να βάλει μόνος του τα connectors στις άκρες;
madboy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Για να συνδέσω το ρούτερ μου με την κάρτα δικτύου του υπολογιστή τι καλώδιο πρέπει να ζητήσω??? Γιατι στο ήδη υπάρχον καλώδιο έσπασε το κλιψάκι του και μερικές φορές δεν κάνει καλή επαφή και χάνει την σύνδεση. Επίσης για να συνδέσω το ρούτερ σε ενα switch και το λαπτοπ και το desktop τι καλώδια θα πρέπει να προμηθευτώ?
Sorath Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Όλα χρειάζοντε απλό ethernet καλώδιο. Ανεστραμένο UTP (crossover) καλώδιο χρησιμοποιείς μόνο όταν συνδέεις δύο υπολογιστές μεταξύ τους ή γενικώτερα δύο κάρτες μεταξύ τους.
caveneo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Γενικά 6 με 7 μέτρα όντως είναι μικρή απόσταση για UTP. Εγώ έχω καλώδιο UTP CAT-6 40 μέτρα. Ξεκινάει από το μπαλκόνι μου και καταλήγει στο δίπλα σπίτι που έχουμε ένα Router Linksys (αυτό της Forthnet) και μοιραζόμαστε τη ADSL 384. Έχω ένα πρόβλημα όμως. Δεν ξέρω αν φταίει το καλώδιο ή όχι. Πριν βάλουμε το Router είχαμε ένα switch 10/100Mbps. Όταν συνδεόμουνα έβγαζε ταχύτητα 100Mbps από τότε που βάλαμε το Router η ταχύτητα στην αρχή είναι 100Mbps και μετά με το που μου δίνει ΙP, DNS μου ρίχνει την ταχύτητα στα 10Mbps. Δεν μπορώ να καταλάβω. Τα καλώδια τα έφτιαξα εγώ. Πριν βάλουμε το ADSL, κοίταξα να μάθω πως κάνουν τα καλώδια. Έβαλα και τα 8 καλωδιάκια που και από τις δύο άκρες. Πάλι μου έριχνε την ταχύτητα στα 10Mbps. Ρώτησα έναν γνωστό μου που έχει μαγαζί με υπολογιστές εδώ στην Καβάλα και μου είπε να αφήσω μόνο το 2ο, το 3ο, το 4ο και το 6ο. Όντως το έκανα και έπιασε 100Mbps (δεν εξηγείται αυτό. Από τότε που βάλαμε ADSL με έχει ρίξει μονίμως στα 10Mbps. Τί να κάνω, να ξαναφτιάξω τα καλώδια και να βάλω και τα 8 καλωδιάκια.
caveneo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Επίσης τα καινούργια τα Switch, σαν αυτό που έχω και εγώ, μπορείς να βάλεις επάνω και crossover καλώδιο. Το δοκιμάσαμε και δούλευε άψογα στα 100Mbps.
Sorath Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Μα για αυτό τα λένε switch, γιατί μπορούν να δουλέψουν και με crossed καλώδια. Το ethernet χρησιμοποιεί μόνο τα 4 καλωδιάκια (το 1,2,3 και το 6). Τα άλλα τέσσερα υπάρχουν για μελοντική χρήση.
caveneo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 ΟΚ. Αλλά μπορείς να βγάλεις άκρη με το πρόβλημά μου φίλε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.