Προς το περιεχόμενο

Τι θα κάνατε στη θέση μου;

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω προγραμματίσει να πάρω για τον Ιούνιο φορητό Η/Υ και θα διαθέτω "κονδύλιο" 1,500 ευρώ.

Επειδή όμως τώρα τελευταία χρησιμοπειώ πολλές ώρες τον σταθερό που έχω στο σπίτι ο οποίος έχει οθόνη CRT μάρκας SAMPO 4 ετών έχω παρατηρήσει ότι κουράζονται πολύ έυκολα τα μάτια μου. Έτσι σκέφτομαι να δώσω γύρω στα 250 ευρώ να πάρω μια LCD.

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση; Θα αγοράζατε την οθόνη ή θα κάνατε υπομονή μέχρι τον Ιούνιο για το φορητό;

Επίσης τι οθόνη LCD 17' ή 19' προτείνετε μέχρι 250 ευρώ;

Η παραγγελία θα γίνει από Ηνωμένες Πολιτείες μέσω ενός φίλου μου αμερικάνου οπότε δεν θα μπλεχτούν τελωνεία και άλλες βλακείες.

Το site από όπου θα (εάν) την παραγγείλω είναι το http://www.tigerdirect.com.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον με βοηθήσει.

Δημοσ.

gia emena an eisai xristis pou tha katseis arketes ores pano sto megalo pc sou kai thes na douleveis teleiws ksekourasta pare mia apli tft me kalo response time kaimegaloutsiko contrast opws aftes :

http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1648575&Sku=S203-1732

http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1490748&Sku=A179-1908

me tin 2i 19" pou gia mena akoma kalitera gia na blepeis kai kamia tainia akoma pio aneta.

Δημοσ.

για δοκιμασε την μεγιστη ανάλυση, στην οποια μπορεις να πιάσεις 100 Hz refresh rate,

και σε πια μεγιστη μπορεις να πιάσεις τα 85.

μπορεις να δουλεψεις σε μια απο τις δυο, ξεκινοντας απο την 100αρα, χωρις να κουραζεσαι, και χωρις να κανεις συνεχεια scroll ?

(πχ σε 800χ600 προφανώς δε γινεται, θα ξεκουραστει το ματι και θα κουραζεται το χέρι)

βαλε το contrast στο μεγιστο, και τη φωτεινοτητα οσο χαμηλά μπορεις μεχρι να μην σου φαινεται "σκοτεινό". δηλ, απο 60-90%

και μετα μιλαμε για αλλαγές Hardware :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας αλλά επειδή είμαι και λίγο άσχετος από οθόνες θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο.

1. Ποιό είναι αυτό το χαρακτηριστικό στην οθόνη που σου δείχνει το πόσο ξεκούραστη για τα μάτια είναι; Το response time είναι;

2. Φαντάζομαι δεν γίνονται όλες οι LCD και τηλεοράσης. Έτσι δεν είναι;

3. H Acer AL1951 που μου πρότεινε ο gregdais μου φαίνετε πολύ καλή. Τι γνώμη έχετε;

4. Επειδή δεν έχω παραγγείλει ποτέ κάτι ηλεκτρονικό από Ηνωμένες Πολιτείες λέτε να υπάρξει πρόβλημα κατα το ταξίδι και να μου έρθει το προιον ελατωματικό;

Δημοσ.

file mou ta xaraktiristika ta opoia kourazoun ana vathmo protereotitas stis crt einai

1. refresh rate (sixnotita leitourgias pou gia to anthrwpino mati prepei na einai apo 75hz kai panw

2. thermokrasia lefkou xromatos (metrietai stis perissoteres othones se vathmous kelvin, oso mikroteri rithmistei toso pio ksekourasta gia ta matia an kai einai ligo spastiko sto na to sinithiseis i diafora omws fenetai amesa)

afta einai ta kiria xaraktiristika pou mporoun na sou kanoun ponokefalo, na ponesoun ta matia sou,zalades, akoma kai na prokalesoun provlima stin epidermida kai to trixoto tis kefalis.

stis tft ta 2 xaraktiristika eksalifontai.to refresh rate iparxei alla leitourgei poli pio omala akoma kai sta 60 hz kaiden diesthanesai to tremoulo.

kai tin xeiroteri tft na pareis... tha ksekourasteis genikotera!! i lg pou proteina einai oti pioomorfo apo tft othoni iparxei, me sxetika kala spex kai exei diafora kaloudia opws mporeis na tin peristrepseis opws thes esu akoma kai katheta mporeis na tin exeis kai afti allazei analisi aftomata analoga tin thesi tis!

Δημοσ.
gia emena an eisai xristis pou tha katseis arketes ores pano sto megalo pc sou kai thes na douleveis teleiws ksekourasta pare mia apli tft me kalo response time kaimegaloutsiko contrast opws aftes :

http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1490748&Sku=A179-1908

me tin 2i 19" pou gia mena akoma kalitera gia na blepeis kai kamia tainia akoma pio aneta.

Επειδή μάλλον θα παραγγείλω αυτήν την οθόνη έχει κανένας να προτείνει κάτι άλλο;

Δημοσ.

Τελικά άκυρο η παραγγελία από Αμερική γιατί ο αμερικάνος μας την έκανε και γύρισε σπίτι του για διακοπές ενός μηνός!!! Και από μόνος μου δεν συμφέρει να την παραγγείλω.

Την επόμενη βδομάδα έρχομαι Ελλάδα και μάλλον θα την πάρω από εκεί. Πιο είναι τα πιο αξιόπιστα site για να κάνω την παραγγελία; Εχώ ακούσει καλά λόγια για το πλαίσιο (και για τιμές και για αξιοπιστία). Ξέρετε σε πόσες μέρες κάνει να έρθει η παραγγελία σε επαρχια;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...