Προς το περιεχόμενο

Απορίες για δορυφορική - Δυνατότητες υπάρχοντος εξοπλισμού

winmik2kx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα λίγη βοήθεια από τα μέλη του forum, καθώς δεν γνωρίζω πολλά σχετικά με τα "της δορυφορικής λήψης". Παρακαλώ αν γίνεται στις απαντήσεις να είστε κάπως αναλυτικοί, καθώς αν και έψαξα αρκετά μέσα στο forum, έχω πολλές απορίες.

Αρχίζω με τον δορυφορικό εξοπλισμό που διαθέτω. Σημειώνω ότι δεν έχω πολλές πληροφορίες, αφού δεν είχα ασχοληθεί κατά την εγκατάσταση (πριν από αρκετά χρόνια) και αυτά που γνωρίζω προέρχονται από ...την απόδειξη αγοράς του εξοπλισμού! Το πιάτο μου είναι 80άρι "Lenson Heath", το LNB 0,8db της Grundig και το καλώδιο RG-6 (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό). Ο δέκτης μου είναι, η μάλλον ήταν, της PACE, αφού πρόσφατα απέθανε.

Τι θέλω : δεν έχω σπουδαίες απαιτήσεις από την λήψη, μέχρι τώρα δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με τη δορυφορική. Ενδιαφέρμαι κυρίως να πιάνω Sports Channels, και γενικά για κανάλια με ταινίες δεν θα έλεγα όχι. Περνάω στις ερωτήσεις:

Ερώτηση 1η: ο Hotbird είναι ο δορυφόρος που με ενδιαφέρει?Περιληπτικά τι κανάλια περιλαμβάνει? Στην πράξη πόσα κανάλια θα πιάνω?

Ερώτηση 2η: ο εξοπλισμός μου (πέρα από το καινούριο δέκτη που θα αγοράσω, θα αναφερθώ μετά σε αυτό) είναι επαρκής για να έχω αποδεκτή λήψη από τον Hotbird ? Αν όχι, τι επιπλέον χρειάζομαι (lnb, ίσως πιάτο??) και πόσο περίπου κοστίζει? (δεδομένου ότι ΔΕΝ έχω μεγάλες απαιτήσεις, δεν ενδιαφέρομαι για κάτι high end!)

Ερώτηση 3η: τι να προτιμήσω από δέκτη? Έχω ακούσει αρκετά για τα Dreambox. Αν κατάλαβα καλά το πλεονέκτημά τους είναι ότι τα συνδέω με PC και περνάω ρυθμίσεις/firmware για να μην έχω πρόβλημα με διάφορα "κλειδώματα" καναλιών? Ο "φθηνός" 500 νομίζω πρέπει να είναι καλή επιλογή, όντως?

Ευχαριστώ προκαταβολικώς όποιον αφιερώσει λίγο χρόνο και απαντήσει τις ομολογουμένως "noob"-ικες ερωτήσεις μου. Σημείωση μένω στον Διόνυσο Αττικής.

Δημοσ.

Koitakse me to palio 80ri sou tha pianeis pithanon apla kala ton hotbird kai bebaia oxi oles tis desmes. oso gia to lnb sou kalytera na to allakseis mporeis na pareis ena sharp 0.3db me kana 17ri euro kai tha exeis polh kalyteres lhpseis. Pare prota to lnb pou einai fthno kai kane dokimh na deis th shma bgazeis, an einai ikanopoihtiko kai den exeis extra apaithseis meneis me to piato pou exeis. Bebaia ena piato kainourio 1.1m den kostizei pano apo kana 80ri euro.

Tora gia to posa kanalia tha bgazeis, ehmm ta eurosport, to tps foot, ta multivision kamposa mousika kanalia..ktlp An den baleis nova tote apo ton hotbird ypologize na baleis kamia 30ria kanalia sta favorites sou, an baleis prostheteis kamia 15ria akoma. ta allla einai arabika kai alla perierga.

Gia dekth, den ksero na sou po kathos asxoloumai me skystar mono. To sigouro einai oti h dreambox kanoun ta perisotera kolpa kai theorountai oi kalyteroi alla kai dyskoloi gia arxarious. Epishs o 500ris prepei na exei ligo anaisthito tuner, o kainourios exei kalytero. Alla o 500ris einai h pio symferousa lysh.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον όπως λες θα αγοράσω άμεσα νέο lnb και το dreambox, και αν δεν μείνω ικανοποιημένος θα αγοράσω και νέο πιάτο. Ακόμα μια ερώτηση: διάβασα για 2 lnb στο ίδιο κάτοπτρο, τι ακριβώς παίζει? Η εγκατάσταση του lnb είναι υποθέτω εύκολη υπόθεση?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...