Προς το περιεχόμενο

προβλημα συνδεσης lan-adsl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σπιτι εχω 3 pc σε δικτυο και γραμμη ISDN ...με ip 192.168.0.1 to 2o 192.168.0.2..klp αγορασα την adsl in a box plus σκεφτομενος οτι θα την συνδεσω στο hub .. και ολα καλα..και θα εχω και το wi-fi για το laptop η οποιον φιλο θελει να συνδεθει... το προβλημα τωρα ειναι οτι το linksys ζητα να ρυθμιστει σε τοπικο δικτυο με ip 192.168.1.1 (χωρις στατικες για τα υπολοιπα...αν διαβασα καλα τις οδηγιες) πραγμα που αν κανω θα αναγκαστω να διαλυσω ολο το δικτυο που εχω ηδη και μου πηρε πολυ καιρο για να στρωσω!!!ΔΕΝ ΛΕΕΙ !!!

ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ?

μην μου δωσετε απαντηση δεν θα τραβαει και τετοια ... το ξερω και δεν θα κατεβαζω απο ολα συγχωνως!! προς θεου..απλα την δυνατοτητα να κατεβαζει το ενα και να δουλευω στο αλλο θελω βασικα.... και βεβαια τα παιχνιδια (γι αυτο και το δικτυο)... ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Αφου συνδεσεις ολα τα pc πανω στο hub μαζι με το modem,

Πινακας ελεγχου\Συνδεσεις Δικτυου\Τοπικη Συνδεση(δεξι-ιδιοτητες)\Πρωτοκολλο Internet TCP/IP->

tcpip4fy.th.jpg

Στη διευθυνση IP ξεκινας στο 1ο pc με πχ:10.0.0.1 (η οποια αλλη σε βολευει)

Στη μασκα υποδικτυου βαζεις πχ 255.255.255.0 (να ειναι ιδια σ'ολα τα pc)

Στη προεπιλεγμενη πυλη βαζεις την ip του dslModem (συνηθως 10.0.0.138 )

Στους διακωμιστες DNS βαζεις αυτος που σου δινει η εταιρια σου.

Η μονη ρυθμιση που αλλαζεις απο pc σε pc ειναι η διευθυνση ip.

Δημοσ.

Δεν θα έχεις πρόβλημα στο κατέβασμα ή στο ανέβασμα για το λόγο του ότι η DSL που πήρες είναι 384kbps ενώ το hub που έχεις θα είναι στην χειρότερη των περιπτώσεων 10άρι (10Mbps).

Αν βάλεις το linksys να δίνει IPs (DHCP) τότε δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα pc θα πάρουν IP χωρίς να χρειάζεται να κάνεις εσύ κάτι επίσης και ο φορητός που θα συνδέεις ασύρματα δεν θα χρειάζεται κάποια ρύθμιση.

Αλλά αν θές τόσο πολύ να κρατήσεις τις IPs που ήδη έχεις δεν έχεις παρά να αλλάξεις την IP του Linksys από 192.168.1.1 σε 192.168.0.1 και ου το καθ' εξής στα υπόλοιπα pc.

Δημοσ.
Αλλά αν θές τόσο πολύ να κρατήσεις τις IPs που ήδη έχεις δεν έχεις παρά να αλλάξεις την IP του Linksys από 192.168.1.1 σε 192.168.0.1 και ου το καθ' εξής στα υπόλοιπα pc.

Όπου αυτή είναι και η καλύτερη λύση!

Μόνο που ακόμα καλύτερα δώσε 192.168.0.4 στο linksys αφού τα 3 πρώτα ip του subnet τα έχεις δώσει στα 3 pc σου (για να μην κάθεσαι να τα αλλάζεις ;) )

Δημοσ.

ειχα την εντυπωση οτι αν αλλαζα τα ip θα ειχα τα αρχικα προβληματα.... του να βλεπει το ενα το αλλο μεν αλλα απο το ενα να μπαινεις στο αλλο αλλα απο το 2ο να μην μπορεις να δεις το πρωτο και κατι τετοιες βλακειες που αντιμετωπισα στην αρχη που εστεινα το δικτυο....αλλα αφου μπορω να δωσω αλλη ip στο router...no problem...βεβαια ακομα δεν καταλαβα πως θα το αλλαξω (ακριβως) γιατι στο tcpip window σε καθε pc βγαζει το παραθυρο του ιδιου οποτε πως θα μπω στα setting του router? οσο για να δωσω ip 192.168.0.4 στο router μου ειπε ενας φιλος οτι δεν θα δουλεψει και οτι ο router πρεπει να εχει το 1 για να μοιραζει DNS στα υπολοιπα..ισχυει? η μαλακια ειναι οτι μεχρι να μου το ενεργοποιησουν δεν μπορω να κανω και δοκιμες!!!

anyway οτι παραπανω πληροφοριες μπορειτε να δωσετε..καλο θα κανετε...και παλι ευχαριστω παιδια....

Δημοσ.
οσο για να δωσω ip 192.168.0.4 στο router μου ειπε ενας φιλος οτι δεν θα δουλεψει και οτι ο router πρεπει να εχει το 1 για να μοιραζει DNS στα υπολοιπα..ισχυει?

Οχι ! δίνεις οποιαδήποτε ip απο το subnet και τη δηλώνεις σαν gateway στα PC (ή και DNS αν δεν θέλεις να βάλεις αυτά του ISP κατευθείαν)

Δημοσ.

Για να αλλάξεις την ip του router πρέπει να κάνεις το εξής:

1) Πας σε 1 pc (πχ αυτό που έχει 192.168.0.1) και αλλάζεις την ip του σε 192.168.1.2

2) Ανοίγεις ένα web browser και χτυπάς http://192.168.1.1 . Έτσι, τώρα θα βρίσκεσαι στη σελίδα configuration του modem σου. Κάπου έκει μέσα θα βρεις τη ρύθμιση για την ip του modem και θα την αλλάξεις σε 192.168.0.4 . Κάνεις restart το modem.

3) Ξανα-αλλάζεις την ip στο pc σου στην αρχική της τιμή.

Μετά κάνεις αυτό που λέει ο citizen πιο πάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...