Προς το περιεχόμενο

Page File!!!

eon.s60

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Pitsi1990 ta windows einai "eksarthmena" apo to pagefile' date=' kai 2gb ram na tous dwseis auta de 8a to katarghsoun. den exw dokimasei systhma me apenergopoihmeno to pagefile kai mpolikh mnhmh alla pisteuw pws den einai kalo.

[/quote']

Βασικα, καποιες βαριες εφαρμογες χρειαζονται πολυ το pagefile (πχ photoshop). Αλλιως με μπολικη RAM μπορεις να λειτουργησεις μια χαρα και χωρις αυτο, να το καταργησεις χειροκινητα (τα win απο μονα τους δεν προκειται να το κανουν).

Για το θεμα παντως, γνωμη μου ειναι, απο προσωπικη εμπειρια κ μονο, οτι το pagefile πρεπει να μπει σε 2ο σκληρο, σε δικο του partition και να οριστει το μεγιστο μεγεθος του ισο με το ελαχιστο.

Επισης θα πρεπει να βρισκετε ο δισκος σε ξεχωριστο IDE απο αυτον του λειτουργικου γιατι αλλιως δεν υπαρχει κερδος σε αποδοση αφου σε ενα IDE δεν μπορουν να λειτουργουν ταυτοχρονα και οι 2 δισκοι αρα να γινονται ταυτοχρονα εγγραφες/αναγνωσεις και στο λειτουργικο και στο pagefile.

Αυτα βεβαια αν χρησιμοποιουνται δικσοι ΑΤΑ

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εδω λεει οτι οντως ισχυει αυτο για το μοιρασμα του pagefile στους σκληρους και οτι τα windows χρησιμοποιουν αυτον που χρησιμοποιειται λιγοτερο και οτι ειναι η καλυτερη λυση. Οποτε κι εγω θα βαλω 384 στον εναν και 384 στον αλλο και βλεπω.
Δημοσ.
...Για το θεμα παντως, γνωμη μου ειναι, απο προσωπικη εμπειρια κ μονο, οτι το pagefile πρεπει να μπει σε 2ο σκληρο, σε δικο του partition και να οριστει το μεγιστο μεγεθος του ισο με το ελαχιστο[/u']....

ama οριστει το μεγιστο μεγεθος του ισο με το ελαχιστο den xreiazetai δικο του partition. as poume pws orizeis to pagefile se 1GB, kaneis ena defrag prin apo auto kai ta windows etsi desmeuoun 1 monokomato GB kai den yparxei periptwsh na katakermatistei auto efoson to mege8os tou de 8a allaksei pote.

Δημοσ.

Παιδιά έχω 1gb ram kai δύο σκληρούς σε διαφορετικό ide.Μόλις κατάργησα το page file στον σκληρό c και το έβαλα στον d.Όμως βλέπω πως οι χωρητικότητες δεν έχουν μεταβληθεί και αν και έβαλα min 2 max 1280mb, το page file είναι πάντα στα 1534mb.Τί γίνεται?

Δημοσ.

Κάποιες γενικές παρατηρήσεις/ερωτήσεις.

α) Νομίζω ότι ειπώ8ηκε αλλά όση μνήμη και να έχεις το PF χρειάζεται. Είναι κάποιες εφαρμογές που αδιαφορούν για την ποσότητα της μνήμης σου και αν δεν έχεις PF σου βγάζουν σχετικό μήνυμα και τερματίζουν. Δε θυμάμαι σε ποια ακριβώς το συνάντησα αυτό αλλά σίγουρα είχα παραπάνω από αρκετή ελεύθερη μνήμη όταν ήδη το μήνυμα που προανέφερα.

β) Το να συνυπάρχουν σε έναν IDE Controller DVD και HDD δε νομίζω ότι επηρεάζει την ταχύτητα του HDD και το UDMA με το οποίο επικοινωνεί με το σύστημα. Τουλάχιστον έτσι λένε τα διάφορα προγράμματα (Everest, SiSoft Sandra) για το σύστημά μου όπου έχω τον HDD στο Primary με το DVD και στο άλλο μόνο του το αντιγραφικό (θέλω να αντιγράφω δισκάκια On-the-fly χωρίς να δημιουργώ Image). Πριν καταλήξω σε αυτή τη συνδεσμολογία έτρεξα κάποια benchmarks γιατί κι εγώ νόμιζα ότι έτσι θα χαντάκωνα τον σκληρό.

@jimarass26:

Δοκίμασε να κάνεις boot από το CD των XP, πήγαινε εκεί που βρίσκεται το PF καν το delete. Λογικά όταν μπεις στα Win την επόμενη φορά όλα θα είναι ΟΚ.

Δημοσ.

@jimarass26:

Δοκίμασε να κάνεις boot από το CD των XP' date=' πήγαινε εκεί που βρίσκεται το PF καν το delete. Λογικά όταν μπεις στα Win την επόμενη φορά όλα θα είναι ΟΚ.[/quote']

Πώς το βρίσκω για να το διαγράψω?Thanks!!

Δημοσ.
Το να συνυπάρχουν σε έναν IDE Controller DVD και HDD δε νομίζω ότι επηρεάζει την ταχύτητα του HDD και το UDMA με το οποίο επικοινωνεί με το σύστημα. Τουλάχιστον έτσι λένε τα διάφορα προγράμματα (Everest, SiSoft Sandra) για το σύστημά μου όπου έχω τον HDD στο Primary με το DVD και στο άλλο μόνο του το αντιγραφικό (θέλω να αντιγράφω δισκάκια On-the-fly χωρίς να δημιουργώ Image). Πριν καταλήξω σε αυτή τη συνδεσμολογία έτρεξα κάποια benchmarks γιατί κι εγώ νόμιζα ότι έτσι θα χαντάκωνα τον σκληρό.

Η συνυπαρξη απ οτι ξερω 2 οποιονδηποτε συσκευων στο ιδιο καναλι IDE αυτοματως υποβιβαζει την ταχυτητα του πιο γρηγορου θεωρητικα στην ταχυτητα του πιο αργου. Το ξερω αυτο γιατι απ τους δυο σκληρους που εχω στο ιδιο καναλι IDE ο πιο καινουριος WD ειναι πιο γρηγορος απο τον παλιο samsung και η ταχυτητα του υποβιβαζεται στην ταχυτητα του samsung. Αυτο το καταλαβα με το tuneup utilities 2006 στο system information->drives->IDE information οπου λεει μεχρι ποια λειτουργια UDMA υποστηριζει το καθε drive του IDE. Ετσι ο WD υποστηριζει μεχρι και UDMA-5 αλλα ο samsung υποστηριζει μεχρι UDMA-4. Οποτε ενεργοποιημενη και στους δυο ειναι η λειτουργια UDMA-4. Αναλογο θα ισχυει και στην περιπτωση HDD-DVD μονο που θα σου ριχνει πολυ την ταχυτητα

Δημοσ.

@kostelo:

Να και η αντίστοιχη από το δικό μου PC :).

Primary master είναι HDD Western Digital ATA100 και slave Pioneer DVD 105S (νομίζω). Βγάζεις κάποιο νόημα;

Μήπως η καλωδιοταινία που χρησιμοποιείς δεν υποστηρίζει μεγαλύτερο UDMA;

post-16437-129062929226_thumb.jpg

Δημοσ.
Moving the Pagefile

Myth - "Moving the Pagefile to a different partition on the same drive improves performance."

Reality - "Moving the Pagefile to a different partition on the same physical hard disk drive does not improve performance. Simply using a different partition on the same drive will result in lots more head-seeking activity' date=' as the drive jumps between the Windows and page file partitions. Even though moving the pagefile in this case can have the positive effect of defragmenting it, the loss in I/O performance out weighs any gains. It is better to simply defragment the pagefile using PageDefrag and keep maximum I/O performance by leaving the pagefile where it is with a single drive setup. However you can enhance performance by putting the pagefile on a different partition and on a different physical hard disk drive. That way, Windows can handle multiple I/O requests more quickly. When the pagefile is on the boot partition, Windows must perform disk reading and writing requests on both the system folder and the pagefile. When the pagefile is moved to a different partition and a different physical hard disk drive, there is less competition between reading and writing requests." - Source[/quote']

Re Lamiwth, afou diavases to post mou, pes k 1 kalhspera ^^

Exei ontws poly wraio yliko to en logw site :)

Δημοσ.

@antonl: Δε καταλαβαινω γιατι εσενα ειναι ετσι,αλλα εμενα και τα δυο ειναι στο UDMA-4. Νομιζω οτι το γρηγοροτερο πεφτει στην ταχυτητα του χαμηλοτερου αλλα οπως φαινεται σε σενα δεν ισχυει. Αν κανεις γνωριζει κατι ας με φωτισει καθως και αν μπορω καπως να το βαλω και γω στο UDMA-5 αφου το υποστηριζει. Η καλωδιοταινια δε πιστευω πως φταιει καθως την εχω απο ενα mobo της Gigabyte που ειχα αγορασει προπερσι αλλα δεν εχω ξανακουσει να υπαρχει περιορισμος εξαιτιας του καλωδιου.

Δημοσ.
@antonl: Δε καταλαβαινω γιατι εσενα ειναι ετσι,αλλα εμενα και τα δυο ειναι στο UDMA-4. Νομιζω οτι το γρηγοροτερο πεφτει στην ταχυτητα του χαμηλοτερου αλλα οπως φαινεται σε σενα δεν ισχυει. Αν κανεις γνωριζει κατι ας με φωτισει καθως και αν μπορω καπως να το βαλω και γω στο UDMA-5 αφου το υποστηριζει. Η καλωδιοταινια δε πιστευω πως φταιει καθως την εχω απο ενα mobo της Gigabyte που ειχα αγορασει προπερσι αλλα δεν εχω ξανακουσει να υπαρχει περιορισμος εξαιτιας του καλωδιου.

Εγώ στο δεύτερο κανάλι έχω προτεύων dvdrw και δευτερευων σκληρό και η ταχύτητα του σκληρού (udma-4) στο bios είναι μεγαλύτερη από το dvdrw(udma-2).

Δημοσ.
ama οριστει το μεγιστο μεγεθος του ισο με το ελαχιστο den xreiazetai δικο του partition[/i']. as poume pws orizeis to pagefile se 1GB, kaneis ena defrag prin apo auto kai ta windows etsi desmeuoun 1 monokomato GB kai den yparxei periptwsh na katakermatistei auto efoson to mege8os tou de 8a allaksei pote.

Σωστο μεν αλλα εγω ειπα για δικο του partition σε ξεχωριστο δισκο. Οχι στον ιδιο. Εχω πχ 2 SATA δισκους. Ο 1ος εχει το λειτουργικο και ριχνω το pf μονο στον δευτερο σε partition μονο γι' αυτο με συγκεκριμενο μεγεθος ωστε να μην αυξομειωνετε και κατακερματιζεται.

Αυτο το παραδειγμα καλο δεν ακουγεται? Εμενα μου φαινεται πως βελτιωνει τις επιδοσεις αλλα δεν το εχω ελενξει με καποιο προγραμμα. Αν καποιος το εχει κανει ας το πει μηπως δεν ειναι σωστο αυτο που λεω και υπαρχουν ποιο καλες λυσεις.

Δημοσ.

@kostelo:

Παίζει ρόλο η καλωδιοταινία. Οι παλιότερες επέτρεπαν μέχρι ATA-66 ενώ οι νεότερες (και τελευταίες) μέχρι ATA-133. Νομίζω έχουν διαφορετικό αριθμό ακροδεκτών (αλλά ίσως να κάνω λάθος σε αυτή τη λεπτομέρεια). Πάντως οπτικά οι τελευταίες έχουν λίγο λεπτότερα καλώδια.

Αν είναι θέμα καλωδιοταινίας λογικά θα εμφανίζεται ένα σχετικό μήνυμα κάθε φορά που κάνεις boot κατά τη διάρκεια του post (κάτι για cable ΑΤΑ-66 λέει, δε θυμάμαι ακριβώς).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...