Προς το περιεχόμενο

Ελληνικά και MacOS X

virtual

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.Είμαι περήφανος κάτοχος ενός καινούριου iMac,αλλά έχω ένα μικρό πρόβλημα με τον Mozilla.Ενώ με τον Safari όλα τα ελληνικά site εμφανίζονται κανονικά,ωστόσο στον Mozilla όλες οι λέξεις που τονίζονται εμφανίζονται παραμορφωμένες.Κάθε γραμμα που τονίζεται αντικαθίσταται με το αγγλικό ερωτηματικό.Ας πούμε η λέξη "αθλητισμός" εμφανίζεται σαν "αθλητισμ?ς".Αυτό γίνεται και με την αγγλική αλλά και με την ελληνική έκδοση,παρόλο που έχω πειραματιστεί με όλες τις κωδικοποιήσεις.Τι λέτε να κάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα. Δεν καταφερα να το λυσω. Το μονο που εκανα ηταν να βαλω τον camino που ειναι ιδιος με τον firefox απλα ειναι ΜΟΝΟ για mac. Check it

Τελικά τα fonts που συνέστησε ο xalia εκαναν δουλεια!Δουλεύουν για όλα τα ελληνικα site εκτος του Insomnia και του Myphone.gr,τα οποια τα βγαζει τελειως Κινεζικα και στο Ebay που τα συμβολα των νομισματων τα βγαζει σαν αγγλικα "i" .Αυτα τα ανοιγω με safari αναγκαστικά.Με τον Camino παντως που δοκιμασα ηταν ακριβως τα ιδια και με τον Mozilla.

• 1 μήνα μετά...

Παιδιά καλησπέρα! Για να μην ανοίγουμε πολλά καινούργια threads, έχω μια ερώτηση σχετικά με τα Ελληνικά και το Terminal...

Μέσω ssh κάνω logon σε έναν server από τον οποίο με pine διαβάζω τα mail μου. Οποιοδήποτε mail εχει UTF-8 ή Greek encoding εμφανίζει τους χαρακτήρες ως ? και δεν εχω βρει στα preferences κάποια λύση :confused:. Ελληνικά μπορώ και γράφω σε οποιαδήποτε εφαρμογή, πλην του terminal... :neutral:

Καμμια ιδέα;

Ευχαριστώ!!:)

Απαντάω στην παραπάνω ερώτησή μου (μια και κανένας δε μου έδωσε σημασία.. :P ), παραπέμποντας στο παρακάτω link, όπου ο τύπος εξηγεί πώς να συμπεριλάβει κάποιος το UTF-8 encoding στις επιλογές του terminal ώστε να γράψει Ελληνικά.

http://javapapo.blogspot.com/2007/02/terminal-macosx.html

Δυστυχώς δεν ισχύει αν κάποιος θέλει display φακέλων ή περιεχόμενο αρχείων το οποίο έχει γραφτεί στα Ελληνικά, όπου τα ερωτηματικά (? characters) συνεχίζονται. Η λύση είναι στα comments, το iterm, όπου το πρόβλημα λύνεται οριστικά με το app αυτό!! :-D

iTerm

Have a nice day!

• 3 μήνες μετά...

Έχω το ίδιο πρόβλημα κι εγώ. Δεν μου εμφανίζει καμία σελίδα με ελληνικά ο Firefox. Είχα κάποια προβλήματα αρχικά και μόλις δοκίμασα να πειράξω τις γραμματοσειρές μήπως το φτιάξω...τα έκανα χειρότερα:?:? Το link για τις γραμματοσειρές παραπάνω, δεν δουλεύει πλεόν. Αν δεν μπορεί να μου δώσει κάποιος μία λύση, μπορεί τουλάχιστον να μου πει ποιές είναι οι προεπιλογές για γραμματοσειρές στον Firefox? Ας γυρίσω τουλάχιστον στην μέτρια κατάσταση...

Ευχαριστώ

• 1 μήνα μετά...

Γεια χαρά παιδιά. Πριν λίγες μέρες τελικά έκανα κι εγώ την κίνηση. Είχα κάτι λεφτά στην άκρη, κι ήμουν ανάμεσα σε οικόπεδο στη Μύκονο και σε ένα iMac. Τελικά πήρα το δεύτερο.

Αλλά αντιμετωπίζω τα (κλασσικά) προβλήματα:

Ελληνικά - Το χάος

Όπως και πολλοί άλλοι από ότι έχω διαβάσει στα διάφορά fora, δεν έχω καταφέρει να δω ελληνικά σε Firefox & Thunderbird ( και o Camino τα ίδια κάνει).

Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Και ναι, δοκίμασα και να λουστώ. Άσε που κοιμάμαι κατά τις 5 το πρωί, τρεις μέρες τώρα και έχω γίνει σαν το βαμπίρ. Και fonts από Windows πέρασα. Πάλι τζίφος.

Κι αγόρασα προχθές το Palm Encoding Setup, και κατάφερα με τα χίλια ζόρια να το κάνω να δουλέψει. Άσε που χάνει συνέχεια τη ρύθμιση η μαλακία και κάνει revert στο central european. To συνειδητοποίησα στο 2ο sync που έκανα, από τη στιγμή που το εγκατέστησα. Και μου τα έκανε όλα σκουπίδια. Και μου έβγαλε το λάδι να ψάχνω πως θα σβήσω τα data του profile μου, γιατί έκανε μετά τριπλοεγγραφές με σκουπίδια.

Γενικά μου έχουν σπάσει τα νεύρα με τα ελληνικά.

Και φοβάμαι να πειραματιστώ περαιτέρω για να μη χαλάσω τη σχέση palm και mac. Η οποία όχι πως είναι και απρόσκοπτη. Χρησιμοποιώ το Splashmoney στο Treo και για τα XP είχε αντίστοιχη desktop εφαρμογή. Για το mac, απλά έχουν ένα conduit που σου επιτρέπει να κάνεις export σε qif, ώστε να τα περάσεις πχ στο Quicken. Όταν έκανα μετά import τα qif (moneywell, cha-ching, quicken) τα ελληνικά ήταν πάλι σκουπίδια παρά το Palm Encoding Setup.

Τι διάολο να κάνω πια; Να μετακομίσω στην Αμερική και να ξεκόψω από τους έλληνες φίλους μου;

Εμβόλιμο θέμα, για να μην ανοίγω άλλο τόπικ:

Συνδεσιμότητα - Ο ένας στους δύο κερδίζει αύριο κληρώνει

Το XP laptop βλέπει σχεδόν καμπάνα το Linksys 354G, ενώ το mac το χάνει συνέχεια. Ακόμη κι αν το βρει, του περνάω τον WEP κωδικό και μου βγάζει λάθος στη σύνδεση. Από την άλλη το mac έπιανε δυνατό σήμα από κάποιον γείτονα που το asus δεν έπιανε σχεδόν καθόλου. Γενικά, είναι ανεμικό το airport? Ή κάνω κάτι λάθος στις ρυθμίσεις; Το γύρισα σε WAP κάποια στιγμή. Για μερικές ώρες κατάφερα να συνδεθώ ασύρματα. Και ξαφνικά πάλι έχασε το σήμα. Έκτοτε αναγκάστηκα να συνδεθώ με ethernet, αλλά δε λέει σα λύση γιατί υπάρχει κι άλλο desktop στο σπίτι, που τώρα δεν έχει internet γιατί του σούφρωσα το router.

Ρε γαμώτο, έχω σκαλώσει με αυτά τα δύο προβλήματα γιατί είναι πολύ ουσιαστικά και κρίσιμα για μένα. Και δεν μπορώ να χαρώ και να ψαχουλέψω την πλατφόρμα.

Πείτε καμιά ιδέα. Κάνα καλό λόγο. Δώστε λεφτά. Στείτε λουλούδια. Κάτι τέλος πάντων για να νιώσω καλύτερα.

Μίλα paredwse. Εσύ με έβαλες στην πρίζα. Που μου έλεγες ότι μπορεί να είμαι πιο έμορφος από σένα, αλλά δεν έχω mac. Και τώρα τσίμπησα και δε μπορώ να διαβάσω την υπέροχη γλώσσα της ηλιόλουστης πατρίδος μας. Την κατάρα μου να έχεις.

Για Ελληνικα ,δοκιμασε τον firefox 3(λυνει αυτα τα προβληματα) ή αλλιως:

Εγκαθιστουμε (copy&paste) στον φακελο /Library/Fonts τα σετ των 3 ακολουθων γραμματοσειρων

http://rapidshare.com/files/61736611/freefont.tar.bz2.html

http://rapidshare.com/files/61736823/MgOpen.tar.bz2.html

http://rapidshare.com/files/61736990/avifonts.tar.bz2.html

και φυσικα και των γραμματοσειρές της Microsoft που είχε μετατρέψει ο Λοΐζος Παυλίδης για το OS X.Υπαρχουν εδω.

Ετσι λυνονται ολα τα προβληματα που ειχα.

Μαλιστα αφηνω και την επιλογη "Allow pages to choose their own fonts, instead of my selections above" τσεκαρισμένη.

Τελος για Sans-Serif γραμματοσειρα στις επιλογες του Firefox επιλεγω την Helvetica μιας και ειναι πολυ καλυτερη απο την αθλια Lucinda Grande.

Αυτο το κανω και για Western αλλα και για Greek Fonts.

Εδω οι ρυθμισεις με επιλεγμενη την Lucinda Grande:

post-24216-12906295317_thumb.jpg

Τελος,για το σημα του airport.

Και εγω ειχα προβληματα.Οχι αποσυνδεσεων αλλα οτι ειχε πολυ ασθενες σημα.Λεγεται οτι ο καινουριος iMac που ειναι και απο αλουμινιο(μπλοκαρει πιο εντονα το σημα) αντιμετωπιζει ακομα μεγαλυτερα προβληματα.

Tωρα για το wep κωδικο απο οσο γνωριζω ειναι μια κλασσικη ιδιατεροτητα.

Διαβασε εδω:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=138329&highlight=password&page=99

Thanx haHa. Μόλις γυρίσω σπίτι θα το δοκιμάσω και θα ποστάρω εντυπώσεις.

Να ξέρεις πως κι εσύ έχεις το κρίμα στο λαιμό σου, γιατί φαγώθηκες να ποστάρεις "άμα βρείτε μεταχειρισμένο 20άρι iMac non glossy, πάρτε τον".

Οπότε θα σε καθίσω εδώ πέρα, μέχρι να δουλέψει σωστά :P

haHa mate είσαι αστέρι ! Με έσωσες !

Είναι το μοναδικό ποστ που έχει βρει σε ελληνικό φόρουμ, με ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη λύση για το θέμα. Μαζί με τα απαραίτητα αρχεία.

δε κατάλαβα με το palm τι προνλήματα έχεις ακριβώς? πες γιατί σκέφτομαι και εγώ να πάρω ένα...

Κοίτα, οι αμερικάνοι εκτός από φονιάδες των λαών ενίοτε, είναι και φονιάδες των ελληνικών.

Για να έχεις ελληνικά στο palm πρέπει να αγοράσεις ($40) μια 3rd party εφαρμογή από την paragon, γιατί το Palm OS δεν υποστηρίζει unicode αλλά μοναχά single byte γραμματοσειρές.

Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν έχεις βάλει την εφαρμογή της paragon, αν θες να συγχρονίσεις το palm με το mac πρέπει να τα σκάσεις και για μία άλλη εφαρμογή, το Palm Encoding Setup (?10,75).

Όμως αυτό το ανακάλυψα the hard way, καθώς στο πρώτο sync που έκανα με το mac άνευ αυτού, όλα μου τα data τα έκανε σκουπίδια. Έφαγα τον τόπο λοιπόν για μία λύση, και διάβασα σε κάποιο άλλο forum ένα post του georgeadams για το Palm Encoding Setup.

Το αγόρασα, και πράγματι έκανε σωστή μεταφορά των ελληνικών. Αλλά, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν κρατάει τη ρύθμιση. Κι έτσι τη δεύτερη φορά που έκανα sync, μου τα έκανε πάλι μαντάρα. Λύση μέχρι τώρα: όταν θέλω να κάνω sync, ξανατρέχω το PES, επιλέγω πάλι ελληνικά και το κρατάω ανοιχτό. Έστειλα πριν 3 μέρες mail στον developer για να μάθω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γλυτώνω αυτό το μονότονη και συνάμα επικίνδυνη αναγκαιότητα του να θυμάμαι να το τρέχω πριν από κάθε sync. Αλλά απάντηση δεν έχω πάρει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...