Προς το περιεχόμενο

Ελληνικά και MacOS X

virtual

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Το GrUpdate προσθέτει παντού ελληνικά μενού. Και όσα προγράμματα δεν είναι Unicode (όπως το QuarkExpress 4) μπορούν να χρησιμοποιούν ελληνικούς χαρακτήρες.

Κατά τη γνώμη μου είναι άχρηστο: ΔΕΝ θέλω ελληνικά μενού στο MacOS (όπως δεν είχα ποτέ μου ελληνικά Windows) και το Office 2004 είναι ήδη Unicode, διαβάζει και γράφει ελληνικά μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Δεν προσθέτει παντού ελληνικά. Μόνο στα βασικά μενού του Finder και του System Preferences.

Εκτός από αυτό, σου χρειάζεται πραγματικά ΜΟΝΟ αν χρησιμοποιείς παλία non-unicode προγράμματα (πχ το QuarkExpress 4.1 ή 6.5 - στο QuarkExpress 7 δεν χρειάζεται).

Άλλωστε (όπως έχω διαβάσει πρόσφατα στο HelMUG γιατί εγώ δεν το έχω βάλει ποτέ μου) αν το βάλεις, μετά το πρώτο update χάνεις την εντολή Get Info (όταν κάνεις δεξί κλικ σε ένα εικονίδιο) και τη δυνατότητα ρύθμισης του πληκτρολογίου και του ποντικιού στο System Preferences...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες με το Mac OS X είναι ότι σχεδόν όλα τα ελληνικά sites δεν φαίνονται 'κανονικά' με οποιοδήποτε browser.

Λάθος. Με Safari παίζουν όλα σωστά.

Άλλωστε (όπως έχω διαβάσει πρόσφατα στο HelMUG γιατί εγώ δεν το έχω βάλει ποτέ μου) αν το βάλεις, μετά το πρώτο update χάνεις την εντολή Get Info (όταν κάνεις δεξί κλικ σε ένα εικονίδιο) και τη δυνατότητα ρύθμισης του πληκτρολογίου και του ποντικιού στο System Preferences...

Επίσης λάθος. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει μέχρι το 4.1 άντε το πολύ 4.2 του GrUpdate.

Κάτι λάθος κάνετε με τις γραμματοσειρές. Σε εμένα παίζουν όλα τέλεια χωρίς GrUpdate.

Εκτός από αυτό, σου χρειάζεται πραγματικά ΜΟΝΟ αν χρησιμοποιείς παλία non-unicode προγράμματα (πχ το QuarkExpress 4.1 ή 6.5 - στο QuarkExpress 7 δεν χρειάζεται).

Δεν είναι 100% ακριβές αυτό. Υπάρχουν μικρά πράγματα που παίζουν σωστά μόνο με GrUpdate.

Για το πρόβλημα με τον Camino και τα ελληνικά δοκίμασε να αλλάξεις την default κωδικοποίηση και να βάλεις το πακετάκι με τις γραμματοσειρές του Λοίζου Παυλίδη. Πιθανώς να το βρεις στο Helmug. Οι γραμματοσειρές του office 2004 ίσως να κάνουν επίσης την δουλειά. Η Arial που έχεις είναι ελληνική?

Πάντως, με το CrossOver που δοκίμασα να βάλω το Office 2003 για να έχω επιτέλους ελληνικό ορθογράφο, κατά την εγκατάσταση μου εμφάνιζε ως τετραγωνάκια τις οδηγίες... μήπως με το GRupdate αυτό διορθωνόταν;

Γιατί δεν έχεις ορθογράφο; Κατέβασε και εγκατέστησε τον ορθογράφο της Neurosoft.

Το πρόβλημα που αναφέρεις δεν νομίζω να λύνεται με το Grupdate.

Hello everybody!

Δοκίμασα να κατεβάσω τον ορθρογραφο από το site της Neurosoft αλλά δεν λειτουργεί το link που υπάρχει στις προηγούμενες σελίδες. Έψαξα στο site της, αλλά δεν έβγαλα άκρη. Μήπως το έχει κρατήσει κανείς σας;

Thanks!

@Spartac Έτσι για την ιστορία, να αναφέρω ότι έχουμε ένα κοινό πρόβλημα... μάλλον πρέπει να αγοράσουμε τον ορθογράφο... δεν είναι πια free φίλε apple64... :)

...και μια και βγήκε διπλό το post... τα ελληνικά mp3 στο iTunes πώς γίνεται να μην τα βλέπω κινέζικα; Εν τω μεταξύ, διαβάζω αυτό μήπως βγάλω άκρη αλλά μάλλον φταίει ότι έγινε η γραφή στα windows...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...