trifonasb Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Έχω το laptop Acer Aspire 1682WLMi με μόντεμ το "SoftV92 with smartCP" και έχω εγκαταστήσει σε αυτό εκτός των WinXP και τη διανομή Linux OpenSUSE 10.0 με driver για το μόντεμ το slmodem-2.9.11-20051101.tar.gz Φίλος μου έχει το Laptop Acer TravelMate 800 με μόντεμ το Agere Systems AC'97 στο οποίο εκτός των WinXP έχει εγκαταστήσει επίσης τη διανομή Linux OpenSUSE 10.0 με τον ίδιο driver για το μόντεμ, τον slmodem-2.9.11-20051101.tar.gz Ενώ ο φίλος μου συνδέεται με το ίντερνετ κανονικά, με το δικό μου λαπτοπ δεν μπορώ να συνδεθώ σε καμία περίπτωση. Συγκεκριμένα, ενώ το μόντεμ δείχνει να λειτουργεί κανονικά(η λειτουργία Query Modem στο KPPP επιστρέφει ότι το μόντεμ αναγνωρίζεται και ότι είναι ενεργό), φαίνεται ότι προσπαθεί να συνδεθεί χωρίς επιτυχία και τελικά βγάζει το μήνυμα NO DIALTONE. Έχω παίξει με τις ρυθμίσεις των init strings κλπ. αλλά φαίνεται να μην γίνεται τίποτα. (μέσω των WinXP η σύνδεση στο ίντερνετ γίνεται φυσιολογικά) Οποιαδήποτε ιδέα/βοήθεια θα είναι ευπρόσδεκτη!
Dimmu_Borgir Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Στο kppp αν ψάξεις λιγάκι στις ρυθμίσεις που έκανες για την σύνδεσή σου, θα δεις κάπου ένα checkbox για το dial tone. Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά με λίγο ψάξιμο θα το βρεις
antonis_wrx Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 κάπου στις ρυθμίσεις του kppp θα βρεις το άναλογο του wait for dialtone των windows. Δεν θυμάμαι που ακριβώς βρίσκεται, θα κάνω Post την επόμενη φορά που θα μπω με linux. Πάντως στο wvdial η αντίστοιχη εντολή είναι Init3 = ATX3 αν σε βοηθάει σε κάτι... Γενικά θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το wvdial από terminal, το kppp δεν το πολυσυμπαθώ κάτι κάτι τρελές λαλακίες ώρες ώρες.
trizoni Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Στις ρυθμισεις του modem στο kppp πρεπει να αλλαξεις το ATDT σε ATX3DT Κατι τετοιο ειχα κανει και δουλεψε κανονικα
antonis_wrx Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 τελικά από kppp είναι πολύ απλό απ' ότι βλέπω. Ανοίγεις το kppp πας configure στην καρτέλα modems επιλέγεις το modem που χρησιμοποιείς-->edit και στην καρτέλα modem από το παράθυρο που σου βγάζει απενεργοποιείς την εντολή wait for dialtone, λογικά θα είσαι οκ έτσι.
trifonasb Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 να συνδεθώ με ή χωρίς την επιλογή wait for dial tone χωρίς όμως αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε περίπτωση. Φαίνεται να μην είναι εκεί το πρόβλημα. Το μόνο που απομένει να δοκιμάσω είναι το ATX3DT αντί του ATDT όπως αναφέρει ο φίλος πιο πάνω, αν και φαίνεται να σχετίζεται και αυτό με την αναμονή για dial tone και αμφιβάλλω αν θα δουλέψει. Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα όπως και να έχει. Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να αλλάξω στο kppp ή στα strings; Μήπως το πρόβλημα είναι γενικότερα στον driver; Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.