polidis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Λοιπόν παιδιά βοηθήστε λίγο. Pc ενός φίλου ήθελε να το βάλει win 98 και δεν μπορούσε με τίποτα μετά από format.Πήγα από εκεί με τα δικά μου CD και ξεκινήσαμε από την αρχή με format. Το ρημάδι στην εγκατάσταση επάνω και έπειτα από την πρώτη επανακίνηση αρνείται να συνεχίσει και κόβει την εγκατάσταση στη μέση και εμφανίζει πρόβλημα σε ένα αρχείο user.exe στην αρχή και έπειτα σε ένα kernel32 κάπως έτσι. Το κάναμε περίπου 5-6 φορες format και εγκατάσταση από διαφορετικά CD και με Win ΜΕ και με ΧΡ αλλα μουλάρωσε. Έχετε τίποτα στο μυαλό σας τι μπορεί να φταίει για να το τσεκάρουμε? THANKS
Tipos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Νομίζω ότι χρειάζεται ένα καλό καθαρισμό η κεφαλή του CD-Rom. Δοκίμασε να κάψεις και το CD σε ταχύτητα Χ1 για πιο σιγουριά.
Pitsi1990 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 an to evazes na kanei quick format episis,dokimase na to valeis sto full.
polidis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Paidia den einai toso efkola ta pragmata opos anaferete pio pano. @Tipos File den nomizo na einai afto to provlima pou anaferis mia kai sto miso setup diavazi to cd mia xara. @pitsi1990 An den kano lathos to quick format einai grigoro formarisma tou diskou se ti tha voithouse afto afou to kaname poles fores kanoniko format. Alos tipota???
makisathanos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2006 Πόση μνήμη έχει το μηχάνημα που θα εγκατασταθούν τα win 98? Σε ένα παληό pc που έχω (σελερον 333 με αρχική μνήμη 32ΜΒ) όταν πρόσθεσα άλλα 256ΜΒ δεν ξαναμπόρεσα να τα ξαναεγκαταστήσω. Τελικά δεν είχα σβήσει έναν μικρό δίσκο 4GB με εγκατεστειμένα τα win 98 και έτσι τα πήρε. Δεν ξέρω αν βοήθησα.
trospe Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 @Pitsi1990....windows98 quick format? @polidis Etsi opws ta les.....afou den exoun provlima ta windows...prepei na exei provlima o diskos...bad sectors...kai otan ftanoun ta windows sto sygkekrimeno bad sector "skane". O diskos einai pio mikros apo 4,5 giga? Ti xaraktiristika exei to pc?
alpa Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Φίλε polidis Νομίζω ότι πρέπει να δοκιμάσεις τα εξής: α) Να δεις ότι CD-ROM drive δεν είναι χαλασμένο δοκίμασε ένα άλλο για να δεις ότι διαβάζει τα CD σωστά. β) Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η μνήμη του συστήματος να είναι ελλατωματική. γ) Ο δίσκος σου έχει bad sectors ... Μου έχουν συμβεί στο παρελθόν και οι τρεις οι περιπτώσεις. Μία άλλη λύση αν είναι χαλασμένο το cd-rom είναι να συνδέσεις τον δίσκο σου πάνω σε ένα άλλο μηχάνημα και να τρέξεις το setup.exe κατευθείαν από το δίσκο μπουτάρωντας από μία δισκέτα εκκίνησης win 98. (Εννοώ να κάνεις copy τον φάκελο win98 από το CD των Windows 98 κατευθείαν στον δίσκο και να τρέξεις το setup από εκεί ) Αν είναι η μνήμη σου ελλατωματική τότε αν έχεις δύο ντιμάκια δοκίμασε τα ένα ένα μπορεί κάποιο να δουλεύει Αν είναι ο δίσκος κάνε του ένα scan disk για να δεις αν έχει bad sectors και μετά βλέπεις. Το πιο πιθανό για μένα είναι να είναι η μνήμη ελλατωματική μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές.
polidis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Loipon to pc paidia einai sxetika kainourio(1,5 xronon) AMD 2,6 me 256 ram(1xdimaki) disko 40 Gb etc..etc.. Mnimi einai ok tin dokimasa sto diko mou kai epexe kala. Gia to CD-rom to apoklio giati diavazei kanonika tin misi engatastasi afenos kai afeterou mia mera pro format o dikos mou to xrisimopiise xoris provlima. Tora ypopsiazome afto pou leei o @trospe malon exei provlima o diskos dioti panda meta to proto restart eki to stamataei kai petaei to sxetiko text oti ta win den mporoune na sinexisoune tin engatastasei giati diapistothike provlima sto systima sas. An exei o diskos bad sectors mpori kapio prog(pou trexei se DOS) na diorthosi kapos tin katastasi tou diskou? Exei dokimasei kapios analogo provlima na lisi? Efxaristo paidia p.s na simpliroso edo oti meta apo scandisk den mou enfanizei oti exei provlima o diskos
STEVEtheGREEK Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Μήπως είναι η ΩΡΑ για PARTITION MAGIC 8 ? προυπόθεση βέβαια να το έχει κάποιος στο δικό του pc και να έχει κάνει τις δύο δισκέττες που αναφέρονται ως rescue disks και μ'αυτές να κάνει έναν έλεγχο στο προβληματικό σκληρό που δε δέχεται τα 98-άρια μπας και δείξει τίποτα. Αλήθεια από BIOS έχετε πειράξει τίποτα? κανένα S.M.A.R.T. μήπως?
alpa Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Γιατί δεν δοκιμάζει να συνδέσεις τον δίσκο σε ένα άλλο μηχάνημα π.χ. με Windows XP και να κάνεις full format από εκεί σε FAT32 και ύστερα copy τον φάκελο win98 από το CD των Windows 98 και ύστερα με μία δισκέτα εκκίνησης ή με ένα bootable CD και να δοκιμάσεις να κάνεις εγκατάσταση από εκεί?? Τώρα δοκίμασε να κάνεις ένα scandisk surface για να δεις ότι όντως ΄δεν έχει πρόβλημα ο δίσκος σου με μία δισκέτα εκκίνησης win 98. http://www.computerhope.com/software/scandisk.htm#03 Επίσης υπάρχουν κάποια images όπως το Hiren’s Boot CD (ένα που ξέρω που έχει μέσα διάφορα utilities που κάνουν check στο δίσκο, μνήμη, hardware γενικά...) Ψάξε λίγο στην Google θα το βρεις αμέσως (δεν βάζω link γιατί δεν ξέρω αν αφήνει ο administrator) Φτιάξε το CDακι και τρέξε από εκεί ότι check θέλεις.
trospe Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 An yparxei kati to opoio tha iswpedwsei otidipote "stravo" kai tha ftiaksei -an mporei na ftiaxtei- kati lathos tote afto einai to low level format. Einai to teliko test pistevw gia kathe provlima diskou. H esxati prospatheia.. Afto pou eipe o STEVEtheGREEK gia to partition tragik :-P egw den to synistw. Polloi exoun riksei katares ston kataskevasti tou. No offence STEVEtheGREEK.. Proteinw ta eksis.....format sklirou me ena cd twn Linux...otidipote linux me sistima arxeiwn ext2 stin periptwsi pou exeis virus sto Master Boot Record. Ksanaegkatastasi win98...an synexistei to idio ergo...tote pigaine sto site tis kateskevastrias etairias tou sklirou diskou kai katevase to utility gia low level format tou sklirou sou... Prosexe na einai tis idias etairias...
capthookb Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δεν ξέρω αν αυτή η λίστα θα σε βοηθήσει να βρεις τι ακριβώς φταίει και αποτυγχάνει η εγκατάσταση. http://www.uktsupport.co.uk/microsoft/setup.htm Κάτι άλλο που είχα κάνει στο παρελθόν 1-2 φορές, είναι να βάλεις το δίσκο σε ένα άλλο υπολογιστή (μόνο του) και να κάνεις εκεί εγκατάσταση τα windows. Μετά βάζεις το δίσκο στο αρχικό μηχάνημα και περνάς οδηγούς και τα συναφή. Βέβαια προϋπόθεση είναι να μην έχει bad sectors ο σκληρός.
trospe Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δεν ξέρω αν αυτή η λίστα θα σε βοηθήσει να βρεις τι ακριβώς φταίει και αποτυγχάνει η εγκατάσταση.http://www.uktsupport.co.uk/microsoft/setup.htm :mrgreen: ;-)
polidis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Paidia naste kala gia tis apandiseis. Epidi exo kapia apostasi apo to singekrimeno pc(peripou 2.5Km o kolitos mou)den mporo na exo amesi prosvasi.Mazevo afta pou lete edo kai tha ginoun praxi to vradaki. Loipon epidi tixeni na exo to Hiren’s Boot CD 7.0(nomizo) tha to kano merika tests apo eki. Episeis @trospe file mou afto to utility gia low level format ok to katalaveno oti prepi na einai tis idia eterias ala mipos paizi tipota version diskou h tipota serial? Min pame na diladi na therapefsoume ton astheni kai andi na ton kanoume kala na ton pethanoume ton anthropo(katalaveneis pistevo). @trospe ego tha to katevaso to utility gia na dokimaso an kanei tipota alla pesmou ligo pos to trexo? einai aplo h mipos prepi na kanoume kai extra rithmiseis tipota? THANKS
polidis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Τώρα δοκίμασε να κάνεις ένα scandisk surface για να δεις ότι όντως ΄δεν έχει πρόβλημα ο δίσκος σου με μία δισκέτα εκκίνησης win 98. http://www.computerhope.com/software/scandisk.htm#03 Diladi A:\Scandisk /surface apo Dos? Ti kanei afti i diatagi kai se ti tha voithisi? THANKS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.