Προς το περιεχόμενο

Θέλω βοήθεια σε θέμα στατιστικού προγράμματος!!!! κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.

yaret

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Περιγραφή κατάστασης

Λοιπόν, διαθέτω δύο αρχεία, το ένα σε μορφή .TXT και το άλλο σε μορφή .FD (ούτε ξέρω τι αρχείο είναι, όμως το άνοιξα με notepad και διαπίστωσα τα παρακάτω).

Το αρχείο txt είναι οι απαντήσεις σε κωδικοποιημένη μορφή μιας έρευνας σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο το οποίο έχω. παρακάτω κάνω copy-paste ένα μικρό μέρος:

ΔΕΣ συννημένο αρχείο: EXAMPLE1.txt

και πάει λέγοντας η ιστορία.(σημείωση: κάθε σειρά αναφέρεται πιθανώς στην απάντηση ενός ολόκληρου ερωτηματολογίου)

Στο δεύτερο αρχείο, .FD, το οποίο άνοιξα με notepad, υπάρχει ας το πούμε ο χάρακας για να ξεχωρίσεις τις κάθε απαντήσεις για το κάθε ερωτηματολόγιο. Ένα παράδειγμα:

ΔΕΣ συννημένο αρχείο EXAMPLE2.TXT

και πάει λέγοντας ολοκληρώνοντας όλες τις ερωτήσεις του ερωτηματολογίου.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:

Δεν ξέρω με τι πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί αυτή η δυάδα των αρχείων, ώστε να το χρησιμοποιήσω και να δω την βάση δεδομένων του ερωτηματολογίου.

Προσπάθησα με το SPSS να το φτιάξω, αλλά επειδή είναι τεράστια η βάση δεδομένων, τα έπαιξα και τα παράτησα.

Γνωρίζει κανείς τίποτα σχετικό με τα παραπάνω;;;;;

Σχεδόν έχω καταλάβει τι γίνεται, το μόνο που δεν κατάλαβα είναι τι ρόλο βαράει η δεύτερη, η τέταρτη, η έκτη κ.τ.λ. σειρά, η οποία είναι σε περίεργη μορφή.

Ευχαριστώ!!!!!

example1.txt

example2.txt

Δημοσ.

Απ' την δομή των αρχείων κατέληξα είναι είναι φτιαγμένα με κάποιο πρόγραμμα Dos (μάλλον σχετικά ερασιτεχνικό). Σίγουρα πάντως δεν έχει νόημα να προσπαθείς να βγάλεις άκρη με το Spss ή το Στατίστικα.

Δημοσ.

Με το μόνο πρόγραμμα που έχω ασχοληθεί είναι το Spss,οπότε δεν γνωρίζω για υπόλοιπα προγράμματα.

Αυτό που ξέρω είναι ότι η έρευνα αυτή έγινε από εταιρεία, και όχι από ερασιτέχνες. Τι να πω, δεν ξέρω.

Ελπίζω να δει κάποιος που το αναγνωρίζει και να μας διαφωτίσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...