boutsak Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Πρώτα απόλα ας με συγχωρέσουν οι mods και αν νομίζουν ότι πρέπει να μπεί σε διαφορετική ενότητα, ας το μεταφέρουν. Ήμουν μεταξύ Windows, Internet και Δίκτυα, τελικά διάλεξα Internet Έχω το εξής πρόβλημα: για να συνδεθώ στο γραφείο μου χρησιμοποιώ μια VPN σύνδεση + Remote Desktop Connection και τα σχετικά. Μετά που θα ανοίξω τη VPN και θα συνδεθώ, το PC μου κατά κάποιο τρόπο δεν βλέπει Internet. Δηλαδή ανοίγω Firefox, τπτ, pings δεν μπαίζουν, είναι δηλαδή σαν να βλέπει πλέον μόνο τη VPN σαν Internet. Όταν θα κλείσω την σύνδεση, λες και επανέρχεται πάλι το Internet. Μάλλον θέλει κάποια ρύθμιση ώστε να μην γίνεται αυτό το conflict. Ξέρει κάποιος? Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο και διάβασαν.
etheo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Αυτό που περιγράφεις είναι η φυσιολογική λειτουργία του vpn client.
nikpet Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Μπορείς να μας παραθέσεις ένα route print με το vpn να παίζει;
boutsak Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Αυτό που περιγράφεις είναι η φυσιολογική λειτουργία του vpn client. Βασικά η VPN "πατάει" πάνω στη σύνδεση του Internet και έτσι συνδέομαι από το σπίτι στο γραφείο. Αυτό που λέω είναι ότι όταν έχω τη VPN ανοικτή και π.χ. ο Firefox θέλει να ανοίγει μια σελίδα, δεν την ανοίγει γιατί την ψάχνει προφανώς μέσω της VPN. Αυτό που θέλω είναι να καταλαβαίνει ότι πρέπει να την ψάξει μέσω της Internet σύνδεσης. Δεν γίνεται?
Legionnaire Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2006 Φυσικά και γίνεται αυτό που ζητάς. Όντως τα Windows δεν ξέρουν από ποια σύνδεση (VPN/Internet) να μπουν π.χ. στο site που ζητάς οπότε έχεις πρόβλημα. Από εσένα θέλω τα εξής: 1. ένα route print για να δω τα routes του υπολογιστή σου (ένα πριν συνδεθείς με VPN και ένα μετά) 2. την IP του VPN Server της εταιρίας σου (θα την βρεις αν κάνεις Ιδιότητες στην VPN σύνδεση που έχεις) Αν προτιμάς μπορείς να μου τα στείλεις και με PM, αν π.χ. δεν θες να δουν όλοι την IP του υπολογιστή της εταιρίας σου. Υ.Γ.: Για να κάνεις route print πήγαινε στα Windows Έναρξη > Εκτέλεση. Γράψε "cmd" και μετά "route print".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.