Προς το περιεχόμενο

FX-55 ή FX-57?

prezakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα την γνώμη σας γιατί απ'ό,τι παρατήρησα έχετε αρκετά μεγαλύτερη εμπειρία από μένα.Έχω βρεί στο fleamarket τους δυο επεξεργαστές που αναφέρω στον τίτλο σε καλή τιμή.Θα ήθελα να μου προτείνεται ποιόν από τους δύο να επιλέξω. Ο πρώτος έχει 500ευρώ (http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=3974039)

και ο FX-57 700ευρώ (http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=3974069)

Υπόψην ότι το pc το χρησιμοποιώ κυρίως για πολυμεσικές εφαρμογές και λιγότερο για παιχνίδια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Οι δύο αυτοί επεξεργαστές είναι από τους ταχύτερους στην αγορά (ο fx-57 είναι ο ταχύτερος single core στην αγορά), είναι ιδανικοί για παιχνίδια και για άλλες εφαρμογές που όμως δεν εκμεταλεύονται πολύεπεξεργασία (η συντριπτική πλειοψηφία αυτή τη στιγμή). Aπό την άλλη για δουλείες που πρέπει να έχεις ανοιχτά πολλά προγράμματα και να κάνεις ταυτόχρονα πολλά πράγματα, καλύτεροι είναι οι dual core (athlon x2 και intel dual core), οι οποίοι που θα πάει θα υποστηριχθούν κάποια στιγμή στο μέλλον. Τα 500Ε για τον fx-55 τα βρίσκω πολλά, τα 700Ε τα βρίσκω πολλά για οποιονδήποτε επεξεργαστή ιδίως ΜΤΧ... Εξάλλου το καλοκαίρι θα βγεί το νέο socket AMD- AM2 οπότε οι 939 γίνονται παροχημένοι....

Δημοσ.

Ναι δεν αμφιβάλλω αρκετά τα λεφτά,αλλά αν δεις τις τιμές των επεξεργαστών σε μαγαζιά είναι τουλάχτιστον 20% παραπάνω.Δηλαδή,λες δεν αξίζει?Κοίτα έχω μαζέψει κάποια λεφτά για να τα διαθέσω στη συγκεκριμένη αγορα και θέλω να μην χρειαστεί μετά από λίγο καιρό να χρειάζομαι πάλι αναβάθμιση.Γι'αυτό κοίταζα για το καλύτερο.

Δημοσ.

Eίχα το avatar του dimitris74 μέχρι προχθές και έχω του littlelouievegos τώρα (για cpu) δηλ είχα έναν [email protected] και έναν x2 [email protected] έχω τώρα.

Μπορώ να πώ ότι για μετρήσεις (s-pi κτλ) o opteron είναι μανούλα αλλά σε πραγματικό περιβάλλον,multimedia και 3d (ειδικά από εδώ και πέρα θα πέφτει το βάρος εκεί) πιό αεράτη λειτουργία θα δείς με X2.Εξακολουθώ παρόλα αυτά να πιστεύω ότι τα WinXP δεν είναι πλήρως εκμεταλλευσιμα από τις αρετές του X2 κάτι που ίσως θα γίνει με τα Vista και η αγορά ενός 146 είναι μια πάρα πολύ καλή αγορά...

Δημοσ.

Εγώ πάλι λέω ότι, καθώς το socket 939 βαδίζει προς το τέλος του, να πάρεις τον FX 57 και το PC σου να σε πάει έτσι κανένα δίχρονο ακόμη.

Τα λεφτά είναι πολλά βέβαια και, αν το καθυστερήσεις λίγο ακόμη, ίσως μέχρι να εκκλείψει οριστικά το 939, να πέσουν οι τιμές και του FX55,57 ίσως και του FX-60 (σλουρπ,σλουρπ...). Αλλά με την αγορά PC ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ότι έκανες το σωστό...

Δημοσ.
Εγώ πάλι λέω ότι, καθώς το socket 939 βαδίζει προς το τέλος του, να πάρεις τον FX 57 και το PC σου να σε πάει έτσι κανένα δίχρονο ακόμη.

Sorry που θα στο χαλάσω αλλά πιο καλά θα αντέξει ένας Dual Core από τον FX-57.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...