Προς το περιεχόμενο

Bioshock {Απο τους δημιουργούς του System Shock 2}

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Global lighting enabled σημαινει οτι ενεργοποιεις τον στατικο φωτισμο, γιατι θες να το κανεις για καλυτερευση επιδοσεων;

Καλυτερα να μην χρησιμοποιησεις AA παρα να χασεις dynamic lights ακομα και αν αυτα δεν ειναι και το δυνατοτερο σημειο του παιχνιδιου imho..

Το Global lighting enabled ειναι η κανονικη επιλογη.To static υποθετω ειναι λυση αναγκης για πιο ασθενικα συστηματα.

Απλα θελω να δω με τι hardware setup παιζει με ολα full (details,lighting και 2ΑΑ τουλαχιστον) σε αξιοπρεπες framerate

• Απαντ. 685
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο πάντως θα πρότεινα κι εγώ σε κάποιον να περιμένει. Είναι γεγονός ότι ετοιμάζεται η 9χχχ και λογικά κατά Νοέμβριο θα εμφανιστεί και όπως είναι αυτονόητο θα είναι πολύ γρηγορότερη σε DX9,DX10 από τις υπάρχουσες. Εδώ τόσους μήνες άλλωστε περίμεναν μερικοί και θα τους χαλάσει να περιμένουν άλλους 3 μήνες :P ; Άρα περιμένετε να βγει η 9χχχ,περιμένετε να δούμε μερικά benchies με τα ψάρια που πιάνει και μετά αγοράστε ότι σας βολεύει ;)

PS: Και όποιος πάρει 9χχχ κάρτα δεν θα την πάρει για το DX10.1. Όπως εμείς αγοράσαμε την 8800 επειδή ήταν τόσο γρήγορη στο DX9,έτσι κι ο μελλοντικός αγοραστής θα πάρει την 9χχχ (ΑΝ,ΛΕΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ) επειδή εκείνη την περίοδο θα τρέχει πολύ πιο γρήγορα τα ΗΔΗ υπάρχοντα παιχνίδια

Δημοσ.
Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο πάντως θα πρότεινα κι εγώ σε κάποιον να περιμένει. Είναι γεγονός ότι ετοιμάζεται η 9χχχ και λογικά κατά Νοέμβριο θα εμφανιστεί και όπως είναι αυτονόητο θα είναι πολύ γρηγορότερη σε DX9,DX10 από τις υπάρχουσες. Εδώ τόσους μήνες άλλωστε περίμεναν μερικοί και θα τους χαλάσει να περιμένουν άλλους 3 μήνες :P ; Άρα περιμένετε να βγει η 9χχχ,περιμένετε να δούμε μερικά benchies με τα ψάρια που πιάνει και μετά αγοράστε ότι σας βολεύει ;)

PS: Και όποιος πάρει 9χχχ κάρτα δεν θα την πάρει για το DX10.1. Όπως εμείς αγοράσαμε την 8800 επειδή ήταν τόσο γρήγορη στο DX9,έτσι κι ο μελλοντικός αγοραστής θα πάρει την 9χχχ (ΑΝ,ΛΕΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ) επειδή εκείνη την περίοδο θα τρέχει πολύ πιο γρήγορα τα ΗΔΗ υπάρχοντα παιχνίδια

Συμφωνώ απόλυτα.

Πιστεύω ωσπού να βγεί να δοκιμαστεί και να βγούν οι σωστοί drivers που θα την εκμεταλλεύονται πλήρως θα έχουμε πιάσει το 2008.

Θα είναι καλή αγορά για την επόμενη άνοιξη που λογικά θα ψιλοπέσει και η τιμή της.

Δημοσ.
Ir8an ta prota benchmarks gia to bioshock epiveveonontas ton kanona oti den kovi se epidoseis to dx10 vs dx9:).

Oi katoxoi x1950 pro apolambanoun aristo frame rate logo uparksis 36pipelines vs 20pp sti 7900gs.

Oi katoxoi 8800gts-gtx-ultra Den 8a doun diafores sta frames alla kaliteri piotita ikonas idika stis skies k ston kapno se dx10.

Ir8e i wra gia σVista:).

bshock1600.gif1600.gif

http://www.firingsquad.com/hardware/bioshock_directx10_performance/page6.asp

http://www.firingsquad.com/hardware/bioshock_directx10_performance/page5.asp

dx9dx9shadow3.pngdx10 dx10shadow3.png

dx9dx9couch.png dx10dx10couch.png

Δημοσ.

ο καπνος σε dx9 ειναι ψιλοτραγικος αλλα οι σκιες πιο πολυ μου αρεσουν σε dx9.Eιναι πιο ωραια ετσι που ξεθωριαζουν.Στο dx10 ειναι πολυ αποτομες

Δημοσ.
Το Global lighting enabled ειναι η κανονικη επιλογη.To static υποθετω ειναι λυση αναγκης για πιο ασθενικα συστηματα.

Απλα θελω να δω με τι hardware setup παιζει με ολα full (details,lighting και 2ΑΑ τουλαχιστον) σε αξιοπρεπες framerate

http://www.tweakguides.com/Bioshock_5.html

Quoted from the article..

Force Global Lighting: When set to On, this option enables a less accurate form of lighting which can improve performance. The screenshot comparison above shows that when enabled, the use of Global Lighting causes numerous inaccuracies in the scene. Notice for example the orange gas cylinder in the top right is incorrectly lit up when it should actually be dark due to the desk's shadow thrown by the lamp on the ground; the shadows on the body of the nurse are also harsher and less realistic; the shadows in the inside of the bucket on the bottom left are missing, etc. In general though it doesn't reduce image quality noticeably while playing, so if you're struggling for FPS - particularly in heavy combat scenes - then you should enable this option.

Οπως σου ειπα δεν ειναι η κανονικη επιλογη αυτη, δημιουργει στατικο φωτισμο και χρησιμοποιειται αν θες να κερδισεις σε performance οχι σε IQ.. Οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες, αλλα υπαρχουν..

Για benchmarks εχουν δωσει τα παιδια link απο το FS..Για ΑΑ καλο θα ειναι να το δοκιμασεις μονος σου και να δεις τι μπορεις να βαλεις, κανοντας force απο το CP χρησιμοποιωντας τους 163.44 αν εχεις Nvidia.. Παντως με 2xMSAA εγω διαφορα αισθητη δεν ειδα, χρησιμοποιω 8XQAA,αλλα με περνει απο θεμα επιδοσεων..

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με την αποψη σου.. Απλα κρατα μικρο καλαθι για 10.1 support απο τo G92.. Το πιο πιθανο ειναι οτι δεν παιζει το σεναριο αυτο.. ;)

Δημοσ.
http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1696461&postcount=52

Post 52 στο thread αυτό.

Μinimum κάρτα γραφικών:

"Video Card: Direct X 9.0c compliant video card with 128MB RAM (NVIDIA 6600 or better/ATI X1300 or better, excluding ATI X1550)."

GhostRiderLSOV, αυτό δεν με καλύπτει όπως και δεν καλύπτει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που έχουν Direct X 9.0c compatible αλλά όχι compliant κάρτες γραφικών, για τον απλό λόγο ότι δεν θέλω να ψάχνω τo change log των Direct X πριν αγοράσω ένα παιχνίδι.

Παρόλα αυτά, δεν είπα ότι με εξαπάτησε η 2K Games, άλλωστε αγόρασα το παιχνίδι έχοντας διαβάσει για το πρόβλημα, αλλά ελπίζοντας ότι μπορεί να υπάρχει λύση...

Αυτό δεν έχει σχέση με το γεγονός ότι η συμπεριφορά της εταιρίας είναι "εχθρική" και απαράδεκτη, τη στιγμή που θα μπορούσαν εύκολα να λύσουν το πρόβλημα (αν κρίνω από το γεγονός ότι μερικοί χρήστες κατάφεραν, χωρίς να παίρνουν λεφτά γι' αυτό, να προσφέρουν μια υποφερτή λύση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του παιχνιδιού).

Δημοσ.
Συμφωνώ απόλυτα.

Πιστεύω ωσπού να βγεί να δοκιμαστεί και να βγούν οι σωστοί drivers που θα την εκμεταλλεύονται πλήρως θα έχουμε πιάσει το 2008.

Κοιτα επειδη υπηρξαν προβληματα φυσιολογικοτατα για μια τετοια μεταβαση απο το d3d9 στο d3d10 δεν σημαινει οτι θα το βλεπεις αυτο συνεχεια σε καθε γενια δεν παει ετσι..Ουτως ή αλλως περα απο την δουλεια που ειχαν να κανουν με μια ολοκαινουργια αρχιτεκτονικη KAI την μεταφορα στο D3D10 σκεψου οτι ειχαν να γραψουν KAI drivers για Vista KAI για XP, μιας και εκατσε και η παρουσιαση του καινουργιου λειτουργικου ταυτοχρονα.. Βαλε και το γεγονος οτι γραφουν 64 και 32bit εκδοσεις και καταλαβαινεις για ποσες γραμμες κωδικα μιλαμε και ποση δουλεια επεσε μαζεμενη..

Αυτη την φορα προβλημα με drivers ιδιαιτερο δεν προβλεπεται οποτε δεν βλεπω τον λογο ακομα και D3D10.1 να μην ειναι η καινουργια σειρα να μην την παρει καποιος αμεσως αν οι επιδοσεις που θα προσφερει θα ειναι καλες.. ;)

Δημοσ.

ρε παιδια εχω μεγαλο διλλημα.να παρω την pc (dx10) εκδοση του παιχνιδιου η την χβχ εκδοση; ποια εκδοση ειναι η καλυτερη σαν συνολο;

αρχισαμε τα προβληματα με τα multiformat γαμωτο μου...

• Moderators
Δημοσ.

Δυστυχώς Nameless αρκετές φορές οι εταιρείες δεν ασχολούνται. :(

Διάφορες μάλιστα λένε πολλά καλά λόγια για τις communities τους και πόσο καλό modding κάνουν (δλδ: πόσο μπορούν να διορθώσουν τα προβλήματα που άφησε η εταιρεία μέσα ;)).

Γι'αυτό και διάφορα παιχνίδια πρέπει να τα πιάσει η community να τους αλλάξει τα φώτα και αν έχει όρεξη η εταιρεία τους βοηθάει.

Δεν έχω εμπειρία πάντως από την Irrational Games / 2k Boston, οπότε δεν γνωρίζω αν στο μέλλον θα βοηθήσουν. :/

Δημοσ.
ρε παιδια εχω μεγαλο διλλημα.να παρω την pc (dx10) εκδοση του παιχνιδιου η την χβχ εκδοση; ποια εκδοση ειναι η καλυτερη σαν συνολο;

αρχισαμε τα προβληματα με τα multiformat γαμωτο μου...

Τα ιδια διλληματα εχω και εγω και παντα κατι μου τι σπαει οταν παιρνω παιχνιδι για PC(λογω καλυτερων γραφικων κ ...τιμης) ....καπου θα με πεταξει εξω , καπου κατι δε θα δειχνει καλα κ.λ.π....ενω στις κονσολες απλα παιζω... απροβληματιστα...

Δημοσ.

Παιδιά μόλις εγκατέστησα το game και έπαιξα για κανα τεταρτο γιατί θέλω να το ευχαριστηθώ αύριο που θα έχω περισσότερο χρόνο με την ησυχία μου.Το παιχνίδι να πω ότι απλά είναι ότι απο τα καλύτερα game που έχω δεί.Τι να πρωτοπείς για την κινηματογραφική εισαγωγή στο game και για την ενταση που ζεις αμεσως η για την φοβερή απόδοση του κόσμου του.Σε κάθε βήμα που κάνεις κάτι συναντας που σε εντυπωσιάζει και σε αφήνει άφωνο ιδίος τα γραφικά του και τα εφέ που έχει.

Το παιχνίδι τρέχει απροβλημάτιστα χώρις καμία πτώση frame αλλά και το pc μου είναι σε καλό επίπεδο P5N32e 6600,2g μνημη,8800gts 640mb.Oσοι έχουν στήσει καλά μηχανήματα μην κάνουν κανα λάθος και το τρέξουν σε κανα xbox πιστεύω θα χάσουν το μισό game.Η απόδοση σε κάποιο καλο pc δεν έχει καμία σχέση με καμία κονσόλα.

Δημοσ.
Oσοι έχουν στήσει καλά μηχανήματα μην κάνουν κανα λάθος και το τρέξουν σε κανα xbox πιστεύω θα χάσουν το μισό game.

το μισο ή ολοκληρο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...