Προς το περιεχόμενο

Bioshock {Απο τους δημιουργούς του System Shock 2}

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μια ένσταση. Τα textures δεν είναι τέλεια και αρκετά είναι low-res τόσο στο PC όσο και στην κονσόλα. Τεχνικά δεν είναι ότι καλύτερο το Bioshock αλλά αρτιστικά είναι υπερβολικά καλό!!

Ετσι.. ;) Ουτε οι φωτοσκιασεις ειναι τπτ τρομερο..

Βασικα στο PC εχει τεραστια διαφορα στο framerate με το 360 (2x και παραπανω), και καλυτερα lighting/shadow effects.. Γενικα σου δινει την αισθηση του πιο ζωντανου και "fine tuned" version οσον αφορα τα γραφικα..

Διαφορες παντως εγω απο μια ματια που εριξα μεταξυ XP και Vista δεν ειδα σε IQ ενεργοποιωντας τo D3D10 feature ..Δεν κοιταγα και εντονα αλλα με μια ματια τπτ εξωφθαλμο..

Παντως απο τα demo και μια πρωτη ματια και οι 2 εκδοσεις και του PC και του 360 ειναι τρομερα καλοφτιαγμενες και αξιζουν συγχαρητηρια..

• Απαντ. 685
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδιά τι παίζει με το pc demo?

Απ΄όπου και να δοκίμασα να το κατεβάσω μου σταματάει το dpwnload και μου βγάζει corrupt file msg όταν πάω να ανοίξω το zip.

Κανά working link έχει κανείς???

edit: 2 links που φαίνονται ok

http://gamedaily.newaol.com/pub/BioShockPC_Demo.zip

http://chonnom0.filezaru.com/BioShockPCDemo.zip

Δημοσ.

inferos, πολύ καλή η κριτική σου για το παιχνίδι.

Και ειδικά όταν θεωρείς ώς στάνταρντς διαμάντια τύπου Half-life, Deus Ex, Undying (το Doom 3 και το F.E.A.R τί τα ήθελες?), αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη κριτική που έκανες και στη βαθμολογία που έδωσες.

Πάραταύτα, ελπίζω το παιχνίδι να είναι πολύ καλό και να μήν έφαγε τη θεοποίηση που είχε φάει το F.E.A.R στο καιρό του και το οποίο ήταν μιά βαρετή πατσαβούρα.

Για όποιον όμως έχει πάιξει το System Shock 2, θα ήθελα μιά σύγκριση με αυτό, μιάς και το Bioshock θεωρείται πνευματικός διάδοχός του.

Το να έχει όμως μόνο 6 είδη κακών το βρίσκω ιδιαίτερα ξενερωτικό....

Δημοσ.

σχετικα με το review, να οι δικες μου αποψεις:

οπλα - ειμαστε στο 1960, το αυτοματο ειναι ενα tommygun, και το launcher μοιαζει ιδιοκατασκευη στο γκαραζ.

απο εκει και περα, σε αυτο τον υποβρυχιο κοσμο εχεις ολα τα βιολογικα και τις πατεντες.

δεν νομιζω οτι μπορεις να πεις οτι ειναι απογοητευση. ισα-ισα το βρισκω ατμοσφαιρικο και πετυχημενο.

αρνητικο το οτι εχει λιγες σφαιρες? χλωμο!

εχθροι - βιολογικα μεταλλαγμενοι ανθρωποι. οκ. και οι αρχηγοι τους. και οι μηχανικες κατασκευες, τις οποιες μπορεις να παρεις με το μερος σου. και big daddys.

ολοι αυτοι αποτελουν αντιπαλους και οχι μαριονετες να κατεβαζεις για πλακα.

θα επρεπε να εχει δηλ. γιγαντια καλαμαρια?

επισης, δεν εχει οδηγηση. so what?

υπαρχουν πολλοι τροποι για να παιξεις το bioshock.

εγω πχ το προχωραω στο πιο δυσκολο επιπεδο, και δεν χρησιμοποιω καθολου τα pods. loss of life = reload.

εξερευνω και σκεφτομαι τι κανω, οποτε εχω παντα πλεονασμα απο σφαιρες και απο τα υπολοιπα. δεν κανω harvest, οποτε και απο adam παιρνω τα μισα, και αναγκαστικα παντα εχω να επιλεξω αναμεσα σε επιλογες.

απο την αλλη, μπορει κανεις να το βαλει στο easy/medium, να ακολουθει το βελακι και να κανει συνεχεια την ιδια χαζη κινηση κανοντας respown μεχρι να κατεβασει οποιον δεν μπορει αλλιως.

μπορεις να το παιξεις κι ετσι το bioshock, αλλα θα βιωσεις μια διαφορετικη (πιο light)εμπειρια.

οι οπαδοι του system shock ειναι σιγουρο οτι θα ευχαριστηθουν και την ατμοσφαιρα αλλα και το challenge. 8)

Δημοσ.

Ποτε δεν ειπα οτι το παιχνιδι ειναι απογοητευση,επιμενω οτι ειναι ενα πολυ καλο παιχνιδι fps.Ειναι οπως ειπα πολυ ατμοσφαιρικο και αρτιστικο και με πολυ ωραια γραφικα απλα εγω προσωπικα δε το βρηκα ιδιαιτερα τρομακτικο και τοσο καλα σεναριακα οπως το περιμενα με ολο αυτο το hype που εχει δημουργηθε τους τελευταιους μηνες.

Οσο αφορα τους εχθρους πιστευω οτι θα μπορουσαν να ειναι λιγο πιο ευφανταστοι,ειδικα τα bosses πραγμα που προσφερονταν απο το χαρακτηρα του παιχνιδιου(μην ξεχναμε οτι ειναι μια sci-fi ιστορια με μια πολυ στα βαθη τησ θαλλασας με ανθρωπους που μεταλλαζουν το dna τους!) sorry που ξεχασα να αναφερω τα ρομποτακια.Την ελλιψη driving sesion στο παιχνιδι την ανεφερα γιατι εχει γινει ψιλο standard σε ολα τα νεα fps γι'αυτο μου εκανε αισθηση.

Παιζωντας και τερματιζωντας το δεν ενιωσα την ιδια αισθηση που μου ειχαν αφησει παλιοτερα παιχνιδια διαμαντια γι'αυτο και δε το θεωρησα ισαξιο τους και δεν εβαλα βαθμολογια αναλογη με εκεινη που θα εφαζα σε εκεινα την εποχη που βγηκαν και τα νεα standards που δημιουργησαν(αν και το gameplay ορισμενων απο αυτα ειναι αξεπεραστο ακομη και σημερα) γιατι απλα θεωρω οτι ειναι αδικια για αυτα τα παιχνιδια να εχουν ιδια η χειροτερη βαθμολογια απο το bioshock.

Φιλε p3tran το review ειναι προσωπικη μου αποψη για το παιχνιδι το οποιο τερματισα στο xbox σε medium δυσκολια που θεωρω οτι ειναι η normal επιλογη αρχικα για καθε νεο παιχνιδι απο την πλεοψηφια των gamer και δε θελω να πεισω κανενα για τις αποψεις μου,απλως αναφερω την εμπειρια μου μαζι του ενημερωνοντας αυτους που δεν το εχουν παρει ακομα και ακουνε διαφορα γι'αυτο,και περιμενω να ακουσω και αλλες εντυπωσεις και απο αλλους παιχτες για να κανουμε συζητηση.

Παιδια το παιχνιδι ειναι πολυ ωραιο,mustplay και το καλυτερο νεο game αυτη τη στιγμη στην αγορα,παιξτε το και περαστε ευχαριστα τον χρονο σας!

Havefun!

Infer0s

Δημοσ.

inferos φυσικα και ειναι η αποψη σου, και εγω απλα σχολιασα μερικα πραγματα. (δικη μου αποψη)

οπως πχ οτι ʽγκρινιαζειςʽ οτι ειναι τοσο ευκολο για <<πεπειραμενους παιχτες>>,

αλλα το παιζεις οχι στο δυσκολο level, (που στο λεει ξεκαθαρα "παιξε αυτο αν εχεις παιξει fps και θες challenge"!!)

και ακομα και ετσι, χρησιμοποιεις και τα revival pods μεχρι να εξασθενησεις τους αντιπαλους, που ειναι επιλογη καθαρα για νεους παιχτες.

με 2 λογια πιστευω οτι το <<gameplay: 7.5/10>> ειναι εκτος πραγματικοτητας κριτικη.

Δημοσ.

Παιδιά αρκετά reviews έχουμε δει, δε χρειαζόμαστε κι΄άλλα ειδικά από άτομα που παίζουν και δεν καταλβαίνουν τι παίζουν. No offense, αυτό το λέω όσον αφορά την κριτική για το απλό gameplay και το ρηχό σενάριο. :confused:

Δημοσ.

Mιά στιγμή Miltoz, no offence, αλλά σε αντίθεση με σένα που πετάς ένα "άτομα που παίζουν και δεν ξέρουν τί παίζουν", το οποίο και αποτελεί επίθεση σε άτομο που κανέναν από εμάς δεν θέλησε να προσβάλει, ο infer0s έκανε μία αναλυτικότατη κριτική, ξεκάθαρη για αυτούς που έχουν παίξει παλαιότερα διαμάντια, από τα οποία είναι εμφανώς επηρεασμένο το Bioshock.

Ποιά τα δικά σου επειχηρήματα?

Σε τί ξεχωρίζει το Bioshock σε σχέση με το Deus Ex ή το System Shock 2, ώστε να λάβει μεγαλύτερη βαθμολογία στο gameplay?

Δημοσ.
Mιά στιγμή Miltoz, no offence, αλλά σε αντίθεση με σένα που πετάς ένα "άτομα που παίζουν και δεν ξέρουν τί παίζουν", το οποίο και αποτελεί επίθεση σε άτομο που κανέναν από εμάς δεν θέλησε να προσβάλει, ο infer0s έκανε μία αναλυτικότατη κριτική, ξεκάθαρη για αυτούς που έχουν παίξει παλαιότερα διαμάντια, από τα οποία είναι εμφανώς επηρεασμένο το Bioshock.

Ποιά τα δικά σου επειχηρήματα?

Σε τί ξεχωρίζει το Bioshock σε σχέση με το Deus Ex ή το System Shock 2, ώστε να λάβει μεγαλύτερη βαθμολογία στο gameplay?

Δε κατάλαβα εσύ τώρα τι αρπάζεσαι? Όλοι όσοι έχουν παίξει το παιχνίδι συμπεριλαμβανομένου και το 100% των reviewers έχουν εντυποσιαστεί εκτός των άλλων και από το πόσο βάθος έχει το gameplay. Όπως επίσης και το πόσο καλό είναι το σενάριο. Παίζω το παιχνίδι αυτές τις μέρες και τυχαίνει να συμφωνώ απόλυτα με αυτό το 100% των reviewers. To System Shock 2 ήταν άλλο παιχνίδι και το να το συγκρίνεις με το bioshock αδικείς και τα δύο παιχνίδια. Έστω ότι το θέμα gameplay είναι στην τελική υποκειμενικό και δεν γίνεται να ικανοποιεί όλους, αλλά η ένστασή μου και αυτό που θεωρείς εσύ προσβλητικό αφορά κυρίως το story, που για να πιστεύει κάποιος ότι είναι ρηχό πρέπει σίγουρα να έχει προσεγγίσει πολύ επιφανιακά το παιχνίδι.

Δημοσ.

Εγώ αρπάζομαι, διότι δίνω πολύ μεγαλύτερη σημασία στο δικό σου review ή του οποιουδήποτε εδώ μέσα, εφόσον είναι καλογραμμένο, παρά στον οποιοδήποτε που πληρώνεται να γράφει για παιχνίδια, κάτι το οποίο εμπεριέχει πολλά στο παρασκήνιο.

Στο PC Gaming, τα στάνταρντς είναι πολύ αυστηρότερα απ'ότι στις κονσόλες και ενώ μπορεί το Bioshock να είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο XBOX360, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ότι καλύτερο ή καινοτομικό έχει βγεί στα PC.

Στο Deus EX, είχες ένα πλήρως customizable χαρακτήρα, μπλεγμένο σε μιά πολύπλοκη ιστορία, με πολλά παρακλάδια και παράλληλους δρόμους να επιλέξεις.

Πέρα από τα skills που εσύ επέλεγες σε τί θα είσαι καλύτερος, από την ευστοχεία σου στο πιστόλι, το lockpicking και το hacking μέχρι το πόσο γρήγορα θα κολυμπάς στη θάλασσα, είχες και τα λεγόμενα augmentations, με τα οποία αποκτούσες σούπερ-δυνάμεις.

Επειδή όμως δεν μπορείς να τα βάλεις όλα στο max έπρεπε να κάνεις συγκεκριμένες επιλογές, με αποτέλεσμα το replayability να αγγίζει τα μέγιστα.

Παράλληλα, τη κάθε αποστολή την έβγαζες όπως γούσταρες. Από το να παίξεις το Ράμπο και να τα σπάσεις όλα, μέχρι να "παίξεις" το κακό, να ενταχθείς στην ομάδα τους, να πάρεις επιπλέον αποστολές και όταν με το καλό σε εμπιστεύονταν πλήρως να τους σηκώσεις το μαγαζί και να την κάνεις λούις.

Εννοείται φυσικά ότι μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα εχθρικά ρομπότ και μηχανικούς πυργίσκους εναντίον των ίδιων των κακών, δεδομένου όμως ότι είχες την ικανότητα να το κάνεις, όπως και το να κάνεις hacking υπολογιστές και να αποσπάσεις μυστικά και κωδικούς.

Και τέλος 3 εναλλακτικά τέλη, ανάλογα με τις επιλογές σου.

Εγώ, από όλα αυτά που διαβάζω, βλέπω στο Bioshock δανεισμένες ιδέες, εκτελεσμένες άρτια και με περίσσεια τέχνη, αλλά πέρα των καταπληκτικών γραφικών και το ωραίο σενάριο, οι λεπτομέρειες για τις οποίες πολλά reviews λένε ότι ξεχωρίζει, στην πραγματικότητα τις έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν.

Απλώς αναρωτιέμαι αν το παιχνίδι χαίρει overhyping, όπως έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, με πιό πρόσφατα παραδείγματα το F.E.A.R και το Oblivion.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...