Προς το περιεχόμενο

Bioshock {Απο τους δημιουργούς του System Shock 2}

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εχεις όμως μια εμμονή με το "port" το οποίο χτυπάει άσχημα, ενώ είναι και ατεκμηρίωτο. Άποψη σου βεβαια, αλλά εμένα με το "port" πάει ο νους μου σε τσατρα πάτρα αρπαχτες μουφιες του στυλ House of the Dead, Alone in the Dark 4, Path of Neo (και ο κατάλογος είναι μακρύς).

Ενώ κατα κανόνα και με καμία εξαίρεση ή επιείκια ΠΑΝΤΑ τα reviews είναι ξινισμένα όταν ένα παιχνίδι είναι απλό port από console platform. Εδώ βέβαια βλέπουμε το ακριβώς αντίθετό.

Η ερώτηση μου περι modding tools, ηταν αν η εταιρεία έχει ανακοινωσει κάτι σχετικό (αν πχ θα περιέχονται μαζί με το release για το pc, αν θα δοθούν αργότερα, αν θα δοθούν ποτέ)...

εγω ποτε δεν ειπα οτι ειναι κακο πορτ ή ατιμελητο ή οτι το pc θα υστερει σε σχεση με το 360.

φυσικα ομως και ειναι port, αφου lead sku σε ολα (gameplay/pfx/sound) ειναι το 360.

το να διαβαζω λοιπον στο αρθρο για console-snobbish developers ειναι απλως ...γελοιο.

οσο για official mod tools... δεν εχω δει κατι (αλλα δεν ειμαι και 100% σιγουρος).

εγω πιστευω οτι η mod-κοινοτητα θα του βγαλει τα ματακια μπαμ-μπαμ και σε πολυ λιγο καιρο θα αρχισουνε τα διαφορα ωραια. ;)

• Απαντ. 685
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
....

κατεβατό

....

γιαννακη μου μονο και μονο απο το γεγονος οτι εγραψες οτι πιστευεις οτι <<καποιος μου σφυριξε για το ultima>>

φαινεται ποσο βαθια νυχτωμενος εισαι.

αυτα που εσυ βλεπεις σαν μουσιακη ιστορια, καποιοι τα ζησανε,

και σιγουρα δεν μπορεις καν να φανταστεις ποσες gt10800gtx super ultra κοστιζε εκεινο τον καιρο να μεγαλωσεις το παραθυρο με τα γραφικα του ultima κατα ενα ποντο.

η διαφορα ειναι οτι τοτε αξιζε...

παρακατω:

το oblivion στο pc οταν ειχε βγει και πριν το πιασουν πονεμενα χερακια να το patchαρουν ηταν χειροτερο απο την εκδοση 360.

το αν εσυ ή ο καθενας γουσταρει να βγαζει τα ματια του με τις ωρες προκειμενου να δικαιολογει στον εαυτο του οτιδηποτε ψωνιζει για να παιζει games,

αυτο δεν κανει κοινη λογικη οτι ο καθενας θελει να σκαλιζει καθε game με τις ωρες αλλαζοντας παραμετρους και texture packs αντι να ...παιζει.

οσο για τα εστιατορια....

το ξερω οτι δεν το καταλαβαινεις ακομα, αλλα θα ξημερωσει καποτε μια μερα που θα βαρεθεις να ..ζυμωνεις χωρις να ..αποζημιωνεσαι.

οταν θα ερθει εκεινη η μερα, τα ξαναλεμε. ;)

Δημοσ.
γιαννακη μου μονο και μονο απο το γεγονος οτι εγραψες οτι πιστευεις οτι <<καποιος μου σφυριξε για το ultima>>

φαινεται ποσο βαθια νυχτωμενος εισαι.

αυτα που εσυ βλεπεις σαν μουσιακη ιστορια, καποιοι τα ζησανε,

και σιγουρα δεν μπορεις καν να φανταστεις ποσες gt10800gtx super ultra κοστιζε εκεινο τον καιρο να μεγαλωσεις το παραθυρο με τα γραφικα του ultima κατα ενα ποντο.

παρακατω:

το oblivion στο pc οταν ειχε βγει και πριν το πιασουν πονεμενα χερακια να το patchαρουν ηταν χειροτερο απο την εκδοση 360.

το αν εσυ ή ο καθενας γουσταρει να βγαζει τα ματια του με τις ωρες προκειμενου να δικαιολογει στον εαυτο του οτιδηποτε ψωνιζει για να παιζει games,

αυτο δεν κανει κοινη λογικη οτι ο καθενας θελει να σκαλιζει καθε game με τις ωρες αλλαζοντας παραμετρους και texture packs αντι να ...παιζει.

Το Oblivion στο PC από μαμάς ήταν καλύτερο στο PC. Για άλλη μια φορά σου δίνω στοιχεία,όπως το Comparison του Gamespot που βγήκε στα vanila (αν ξέρεις τι εστί vanila δηλαδή :P) Oblivion και το λέει ξεκάθαρα,αν έχεις high-end PC πατάς στο πάτωμα την Χ360 έκδοση. Τόσο παραπληροφορημένος ρε αδερφάκι μου είσαι; Google it ;)

Όσο για την μουσιακή ιστορία....στο είπα και πριν,έχεις πετάξει πολλά άκυρα (σε αυτό το thread και μόνο είναι 3 άκυρα τρελά σου). Άρα επέτρεψε μου να έχω τις αμφιβολίες μου για σένα και τις αβάσιμες απόψεις σου ;)

PS: Ζημώνουμε προπάντως ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΑΣ. Μάλλον ούτε αυτό το έχεις πάρει πρέφα και φαίνεται να προτιμάς σε όλα την επιβράβευση από την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ.

Δημοσ.
Το Oblivion στο PC από μαμάς ήταν καλύτερο στο PC

ναι ε?

hdr + AA ειχε το oblivion οταν βγηκε στο pc?

και καλο θα ηταν να ξεμπερδεψεις τις εννοιες διασκεδαση και διορθωση, καθως δεν ειναι ταυτοσημες για ολο τον κοσμο.

Δημοσ.

Oblivion looks better on a high-end PC than on the Xbox 360. Note the additional foliage visible in the background. We matched up resolutions for screenshot comparison purposes here, but a high-end PC with an AMD Athlon FX-60 CPU and GeForce 7900 GTX graphics card can enable all the settings and take resolutions up to 1600x1200 or more and still maintain smooth frame rates. We noticed that the Xbox 360 version had better antialiasing since our PC version couldn't enable HDR and antialiasing at the same time. Of course on the PC version, you can get rid of jaggies the old-fashioned way by jacking up the resolution.

http://www.gamespot.com/features/6147028/p-2.html

Έχεις και comparisons shots που φαίνεται το περισσότερο detail της PC έκδοσης. Don't be shy,κάνε click :D. Επίσης η Χ360 έκδοση έτρεχε σε 1280x720 ανάλυση με 2xFSAA,το οποίο έχει μικρές διαφορές από την σκέτη 1600x1200. Το παιχνίδι ανέκαθεν υποστήριζε HDR + FSAA,το hardware όμως στην παρούσα χρονική στιγμή δεν το υποστήριζε. Η λύση ήταν απλή και γνωστή στους PC gamers (και μάλλον άγνωστη στους consoles gamers; Ρωτάω τώρα εγώ :mrgreen:),μεγαλύτερη ανάλυση και έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με FSAA στην ανάλυση των 1280x720 :D. Τον Ιούλιο που κυκλοφόρησαν οι ΑΤΙ Χ1800ΧΤ κάρτες υποστήριζαν HDR+FSAA. Πριν ήταν απλά ένας hardware περιορισμός και τίποτα περισσότερο αλλά η χρήση μεγαλύτερης ανάλυσης έκανε μια χαρά την δουλειά της. Ας κλείσουμε όμως με την πρόταση του Gamespot:

"Oblivion looks better on a high-end PC than on the Xbox 360"

Με τις υγείες σου ξανά ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

μιλας για αυτη την φωτογραφια?

Xbox 360 versus High-Spec PC

comp0.jpg

και το συγκριτικο λεει οτι στο 360 ειχε ενεργοποιημενα HDR+AA απο την πρωτη στιγμη, ενω στο pc ειχε jaggies (no AA) οταν ειχε hdr enabled..

επισης λεει οτι ο ηχος ειναι στανταρ καλυτερος στο 360.

το να σηκωσεις αναλυσεις σε full detail για να μη βλεπεις jaggies, τοτε που ειχε βγει το oblivion,

ητανε μια τολμηρη πραξη και για πολυ λιγους.

μπορει τωρα ενα μεγαλο ποσοστο να εχει (ξανα)αγορασει h/w και αυτο να ειναι ευκολα εφικτο, αλλα τοτε που βγηκε το oblivion ειχα βαρεθει να διαβαζω κλαμματα στα official forums της bethesda και οχι μονο. ;)

στο δικο μου oblivion εχω γραψει πανω απο 100 ωρες ενασχολησης και ειναι ολες ωρες gameplay. 100%. στο δικο σου oblivion ποιο ειναι το ποσοστο? :D :P

αντε για να καταλαβαινουμε και το τι λεμε..

Δημοσ.

Αυτή είναι η foto του Χ360. Αν βάλεις τον κέρσορα του ποντικιού πάνω στην foto του Gamespot,θα δεις την PC foto (το λέει και πάνω ψηλά ότι πρέπει να το κάνεις) και θα δεις τα περισσότερα details ;)

Επίσης τα κλάμματα ήταν από κατόχους ασθενέστερων υπολογιστικών συστημάτων που περίμεναν να το τρέχουν σε high details (aka noob-άδες) και ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ (μεταξύ και εμένα) που παραπονιόντουσαν για τα N64 textures του LOD (ο Θεός να έχει καλά το Qarl κι όλα τα άλλα παιδιά). Επίσης ξαναδιάβασε το article,σε 1600x1200 έτρεχε χωρίς προβλήματα στα high-end PC's....που από πριν γι' αυτά μιλάμε άλλωστε :)

a high-end PC with an AMD Athlon FX-60 CPU and GeForce 7900 GTX graphics card can enable all the settings and take resolutions up to 1600x1200 or more and still maintain smooth frame rates

Σε κύκλο σου έχω τα details που κάνουν μπαμ....χώρια το AF που δεν υπάρχει καν στην Χ360 έκδοση

comp3zj9.jpg

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω το λόγο της διαφωνίας εδώ πέρα.

Δηλαδή, ασχέτως το πώς χαρακτηρίζει ο Α ή ο Β την έκδοση του Bioshock για PC (port ή όχι), αμφιβάλει ο οποιοσδήποτε ότι η έκδοση για PC θα έχει τα καλύτερα γραφικά και χειρισμό?

Άντε, για τους εκ γενετής κονσολάκηδες θα αφήσω το χειρισμό στην άκρη, αλλά στο θέμα των γραφικών, είναι το λιγότερο αφελές να υποστηρίξει ο οποιοσδήποτε ότι το XBOX360 θα υπερέχει.

Από κεί και πέρα, όποιος έχει λεφτά, σκάει μιά 1000-άρα για ένα αξιοπρεπές PC και απολαμβάνει το Bioshock σε όλο το τεχνολογικό του μεγαλείο και αν έχει τη διάθεση και το μεράκι, ψάχνεται και με τα mods που θα βγούν και αλλάζει τα φώτα του παιχνιδιού.

Για όποιον δεν του περισεύουν και βαριέται να τη ψάχνει τη δουλειά, αγοράζει ένα XBOX360 και τέλειωσε το πράγμα.

Απλά τα πράματα.

Δημοσ.

jon ειχα δει πολλους κουμπαραδες-pc (high-end στα ελληνικα) να τρεχουν το oblivion τον απριλιο του 2006,

και φυσικα το αρθρο που μου εδωσες το εχω λινκαρει στην καταλληλη ενοτητα αυτου του forum πριν εναμισι χρονο.

η ουσια παραμενει αυτη που εγραψα.

και για να επιστρεψουμε στο θεμα bioshock,

EIΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤ ΤΟΥ ΒΙΟSHOCK

ΚΑΙ ΟΤΙ "ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΡΤΣ"????

αν δεν το εχεις καταλαβει, στο 360 εχουμε το ιδιο h/w που ετρεχε το oblivion ή το call of duty 2 αν προτιμας, ενω στο pc μιλαμε για νεο h/w πλεον. κοιτα την υπογραφη σου μπας και καταλαβεις περισσοτερα...

Δημοσ.

Το Bioshock στο Χ360 είναι στα 30fps capped και τρέχει σε 720p. Το 10 μηνών PC μου θα το τρέχει σε μεγαλύτερη ανάλυση και με διπλάσιο framerate και χωρίς την παραμικρή έστω πτώση του framerate και με Anisotropic Filtering. Σε θέμα απαιτήσεων είναι κομπλέ και όπως είπα,ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ HIGH-END PC τότε πηγαίνετε στο Χ360,μην κλαίγεστε που ένας με high-end PC θα το χαρεί περισσότερο όμως,με καλύτερα γραφικά και με πιο smooth framerate. Σε χειρισμό/interface/menus είναι PC oriented. Είναι ένα PC game και όπως είχα πει και αμέσως μετά το Post με το "ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ PORTS",η λέξη Port μου βγήκε αυθόρμητα από την χαρά της διαφοροποίησης της PC έκδοσης από την Χ360 ;)

PS: Ακόμα και τα middle-end PC's θα τρέχουν κομπλέ σε υψηλά settings το παιχνίδι αν κρίνουμε από τα πρώτα Reviews. Προσωπικά (όπως και αρκετοί άλλοι) το περίμενα πιο βαρύ από ότι λένε ότι είναι. Σε 3 μέρες θα ξέρω από πρώτο χέρι όμως ;)

Δημοσ.

Eπειδή ο θείος μου έστειλε το BioShock για 360,θα σημειώσω οτι δεν είναι περιορισμένο στα 30fps.

Υπάρχει επιλογή στο μενού για να αυξήσεις τα fps,

αλλά μην χαίρεστε κονσολάκιδες!

Αυτή η επιλογή χαμηλώνει τα γραφικά για να αντέχει η κονσόλα καλύτερα framerates. ;)

Καλή σας διασκέδαση. :)

Δημοσ.

Τουλάχιστον τους δίνει την επιλογή αυτή,πράγμα που δεν έχει κάνει ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Και εννοείται ότι περισσότερες εταιρείες θα πρέπει να το εφαρμόσουν για να επιλέγει ο καθένας ότι προτιμάει στο Χ360. Άρα είτε παίζετε σε 30fps cap με τα κανονικά γραφικά,είτε παίζετε με καλύτερο framerate και χειρότερα γραφικά (πράγμα που ομολογώ ότι δεν το γνώριζα ότι είχε προστεθεί)

Δημοσ.

Protimao se auto to topic na diabazo gia to bioshock kai oxi gia oooooooooola ta alla problimata tou kosmou.

Telika bgenei 21/08/07 ante ligo ipomoni akoma na to doume :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...