Προς το περιεχόμενο

Bioshock {Απο τους δημιουργούς του System Shock 2}

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 685
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Βασικά δεν έχουμε να κάνουμε με port αλλά με ταυτόχρονη ανάπτυξη των 2 εκδόσεων από διαφορετικά studios,οπότε άκυρο το θέμα με το porting (που είπα παραπάνω. Από βιασύνη μου βγήκε η λέξη αυτή ). Βάση των παραπάνω έχει χαμηλές απαιτήσεις και τρέχει κομπλέ (ακόμα και σε middle-end PC's),έχει ειδικά DX10 εφέ για το νερό (το προσπερνάμε όμως γιατί ΟΚ,σιγά τα λάχανα ),εκμεταλλεύεται τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια,έχει νέα/διαφορετικά menus από την Χ360 έκδοση και αφαιρεί την πυξίδα (κάτι το οποίο είχαν ζητήσει πολλοί gamers στο Oblivion και βγήκε και patch γι' αυτό). Ειλικρινά τι περισσότερο μπορείς να ζητήσεις από ένα multi-platform παιχνίδι; Αντί για lol θα έπρεπε να πεις εύγε....ή μήπως ζηλεύεις την extra προσοχή που δόθηκε στην PC έκδοση;

Μάλλον δεν γνωρίζεις τα πράγματα όπως έχουν,οπότε και δεν έχει νόημα να εκφέρεις και απόψεις....ή μάλλον το γεγονός ότι δεν πρόκειται για Port αλλά για ταυτόχρονη ανάπτυξη του τίτλου από διαφορετικά studios σας έχει πειράξει μερικούς ;) . Παν μέτρον άριστον (ακόμα και στην ζήλεια)....μην ζηλεύετε τόσο πια,ξυδάκι να σας περάσει μερικών ;). Άντε και σε κανέναν άλλο τίτλο θα τους πούμε να σας ρίξουν κάνα exclusive μικρό χαρακτηριστικό ώστε να μην φαίνεστε σε "δεύτερη μοίρα" :P ;)

PS: http://www.2kgames.com/cultofrapture/pcblowout.html . Κατεβάστε το podcast. Ω τι τύχη....λέει για PC team. Άντε γιατί πέφτει παραπληροφόρηση από μερικούς εδώ μέσα :P . Κατεβάστε να μάθετε και τις διαφορές των 2 εκδόσεων από τους ίδιους τους developers,άντε καλά παιδάκια ;).

"We didn't start from the console interface and trying making work on the PC. We started from the point of making a good PC interface"

Και πολλά άλλα στο podcast. Truth hurts some people ;)

EDIT:

2007 - Irrational Games is renamed to 2K Boston and 2K Australia.[1]

Studios

2K Boston is currently developing BioShock, a spiritual sequel to System Shock 2, with 2K Australia.

2K Australia is focusing on the PC version of BioShock.

Ελπίζω να πήρατε ένα μικρό μάθημα μερικοί έτσι; ;)

Εχμ, ωραία όλα αυτά, αλλά η έκδοση του 360 δεν έχει να ζηλέψει τπτ από την έκδοση pc και δεν προκύπτει από πουθενά ότι δόθηκε λιγότερη προσοχή ή ότι είναι σε "δεύτερη μοίρα". Αυτά είναι εντελώς αυθαίρετα και αβάσημα συμπεράσματα για να μην πω fanboy-ίστικα.

Δημοσ.

No offence αλλά το να συζητάτε άν τα consoles είναι καλύτερα απο τα pc versions είναι σα να συγκρίνεις τα fast food με τη μαγειρική του Μαμαλάκη.

Άσε δε που imo τα consoles έχουν πάει το gaming industry 5 χρόνια πίσω.

Μόνο μια εταιρεία που γαλουχήθηκε και δημιούργησε τα system shock 1-2 και thief 1-2 μπορούσε να βγάλει τέτοιο masterpiece.

Δημοσ.

sorry φιλε skia αλλα η αποψη σου για τις κονσολες του σημερα ειναι απλα αναχρονιστικη και λανθασμενη.

οσο για την αποψη σου για το gaming industry, αυτη κι αν ειναι εκτος πραγματικοτητας εντελως..

σχετικα με την irrational games (που προεκυψε απο την looking glass και προσφατα μετονομαστηκε -κατοπιν bioshock- σε 2k boston),

αυτοι (ο Levine και η παρεα του απο το system shock) φτιαξανε την εκδοση 360.

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα να μιλάμε όταν τα παλικάρια της Irrational Games (την οποία γνωρίσαμε μερικοί πολύ πριν από εσάς....βλέπε System Shock 2 και Thief) μιλούν στο Podcast (το οποίο προφανώς δεν το κατεβάζει κανείς γιατί....πονάει; :P). Τα παλικάρια δεν είναι νέα φρούτα,εργάζονται τόσο καιρό στην εταιρεία και όπως είπα,υπάρχει το PC team της Irrational που ανάπτυξε αποκλειστικά την PC έκδοση. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. Όλα τα άλλα τύπου <<Ο reviewer είναι κολλημένος και το Bioshock είναι ένα ξερό Port>> είναι αβάσιμα λόγια του αέρα τα οποία τα λένε μερικοί για να νιώσουν καλύτερα :P

@Miltoz: Σύμφωνω μαζί σου,προς Θεού όσοι δεν έχουν καλά PC's και έχουν Χ360 είναι σίγουρο ότι θα το χαρούν. Αν όμως παίζεις FPS με mouse+keyboard (the way they are meant to be played ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ gamers,ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ) και δεν έχεις δυνατό PC τότε ναι,θα ζηλέψεις την PC έκδοση. Απλά δεν έχουμε να κάνουμε με Port που μερικοί ισχυρίζονται. Γι' αυτό έβαλα σε "" το δεύτερη μοίρα (ως πλακίτσα προς εσένα που έλεγες ότι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα το PC ;) ). Αντικειμενικά η PC έκδοση έχει PC controls,PC interface και καλύτερα γραφικά αν κατέχει κάποιος το αντίστοιχο hardware. Ταυτόχρονα η console version έχει console interface,menus και controls. Όποιος έχει δυνατό PC και Χ360 είναι σίγουρο ότι θα προτιμήσει την PC έκδοση για αυτονόητους λόγους. Όποιος έχει αδύναμο PC και Χ360 είναι σίγουρο ότι θα προτιμήσει την Χ360 version. Ο console gamer θα προτιμήσει την Χ360 (και μην δω κανέναν να χρησιμοποιεί XFPS γιατί τότε απλά δεν θα έχετε τον πραγματικό mouse+keyboard χειρισμό+menus+interface του PC. Άρα όποιος το χρησιμοποιεί δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι θα προτιμούσε να το έπαιζε σε ένα δυνατό PC το οποίο για τον Α ή Β λόγο δεν κατέχει),ο PC gamer την PC. Απλά πράγματα

Δημοσ.
sorry φιλε skia αλλα η αποψη σου για τις κονσολες του σημερα ειναι απλα αναχρονιστικη και λανθασμενη.

οσο για την αποψη σου για το gaming industry, αυτη κι αν ειναι εκτος πραγματικοτητας εντελως..

σχετικα με την irrational games (που προεκυψε απο την looking glass και προσφατα μετονομαστηκε -κατοπιν bioshock- σε 2k boston),

αυτοι (ο Levine και η παρεα του απο το system shock) φτιαξανε την εκδοση 360.

Ok τα consoles έχουν οδηγήσει το gaming industry σε νέα επίπεδα δημιουργικότητας...αυτή η άποψη είναι καλύτερη? Εγώ πάντως δε μπορώ να το πω αυτό χωρίς να μειδιάσω.

Οι κονσόλες απευθύνονται (κατά κύριο λόγο) σε ένα κοινό plug and play (κάτι σαν το fast and food :P ) με το αντίστοιχο tech knowhow δηλαδή σε ΠΟΛΥ κόσμο.

Επέτρεψέ μου να έχω την αναχρονιστική άποψη ότι με τις κονσόλες τα πράγματα γίνονται πλέον μαζικά και όποτε τα πράγματα έγιναν μαζικά ΣΕ όλα τα industries η ποιότητα πήγε περίπατο.

Τώρα για την irrational τι να πώ, οι άνθρωποι είναι στη κατάσταση όπου δεν έχουν άλλη επιλογή απο το να παίξουν στο παιχνίδι που παίζει και το υπόλοιπο industry με τις κονσόλες αν θέλουν να επιβιώσουν. Τώρα αν το cash flow απο τις κονσόλες είναι εν τέλη θετικό προς τη δημιουργικότητα τους ή θα τους αναγκάσει να γίνουν ένα ακόμα franchise των McDonald's (oops microsoft ενοούσα) that remains to be seen my friend

Δημοσ.
Δεν έχει νόημα να μιλάμε όταν τα παλικάρια της Irrational Games (την οποία γνωρίσαμε μερικοί πολύ πριν από εσάς....βλέπε System Shock 2 και Thief)

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

τι λες ρε πιτσικοκο jony που οταν εγω επαιζα ultima underworld εσυ ακομα βυζαινες

καλο ητανε κι αυτο... γελασα πολυ :D

Δημοσ.

τι λες ρε πιτσικοκο jony που οταν εγω επαιζα ultima underworld εσυ ακομα βυζαινες

Ανεβαίνει το επίπεδο της κουβέντας βλέπω σιγά σιγά...

Απο όλο το post του εσύ σε αυτό έμεινες?

Δημοσ.

Yes my lord. Έπαιζες το Ultima Underworld....ειδικά εσύ :mrgreen:. Πως σου ξέφυγε το System Shock 1 που ήταν στο DOS και βγήκε το 1994; Βγήκε και πιο νωρίς από τα 2 μέρη του Ultima Underworld. Μάλλον όταν βύζαινα έπαιζα και PC games μου φαίνεται (ή μήπως κάποιο "πουλάκι" σου σφύριξε το Ultima Underworld; Λέω εγώ τώρα :mrgreen:). Καλά το πας :P

PS: Και πάρε και ένα PS3 να παίζουμε κάνα cross-play έτσι; Γιατί το Games For Windows της MS θα φάει ήττα μάλλον από το GameSpy Tech :P

Δημοσ.

καλα ειναι να μην παιρνουμε σαν δεδομενο οτι εμεις οι pcακηδες ειμαστε οι μαγκες και οι αλλοι ειναι οι rookαδες...

εσεις που ειστε πιο νεοι, κοιταξτε σε καννα wiki τι ειναι το ultima αντι να αυθαδιαζετε και να λετε τους παλαίουρες νιουφηδες. :)

κι αν νομιζετε μερικοι οτι το pc ειναι ακριβο χομπυ τωρα, που να ξερατε πως ηταν οταν πρραγματικα αξιζε...

οσο για την δικια σου παρομοιωση σκιας,

εγω απο την δικη μου πειρα στο θεμα θα ελεγα οτι ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα:

το pc ειναι ενα εστιατοριο το οποιο εχει και καποιες ιδιομορφιες

-αγοραζεις και προετοιμαζεις μονος σου ολες τις πρωτες υλες για το φαγητο.

-ουτε το κοστος αλλα ουτε και η προετοιμασια του καθενος πελατη παρʼολα αυτα δεν εγγυαται ενα πρωτης ταξεως δειπνο καθε φορα,

καθως στο εστιατοριο αυτο πολλοι παραγοντες αλλαζουν συνεχεια και στο μεσοδιαστημα καθε αλλαγης οτι και να κανεις εσυ τα ακριβα υλικα σου θα πανε χαμενα σε ενα μεγαλο ποσοστο.

-κατα τη διαρκεια του φαγητου ασταθμητοι παραγοντες κατα πασα πιθανοτητα θα σε ενοχλησουν και θα πρεπει να σταματησεις προσωρινα το φαι για να τακτοποιησεις θεματα του εστιατοριου.

το 360 απο την αλλη ειναι εστιατοριο που εχει ενα πλουσιο μενου με αρκετα καλα υλικα και συγκριτικα με το αλλο εστιατοριο.

-επιπλεον δεν χρειαζεται ουτε να προετοιμασεις αλλα ουτε και να μαγιρεψεις απολυτως τιποτα.

-στα φερνουνε ολα στο πιατο, και επιπλεον ποτε δεν χρειαζεται να σταματησεις το φαι για να κανεις αναγκαστικα κατι αλλο σε αυτο το εστιατοριο.

το θεμα ειναι οτι το παιχνιδι και αυτης της χρονιας, οπως αλλωστε και περσι, ειναι στο 360. (gears, bioshock)

η διαφορα φετος ειναι οτι τα pc θα παρουν ενα port αμεσα, ενω το περσινο game of the year το περιμενουν ακομα ως χριστουγεννιατικο μπουναμα.

p.s.

ασε ρε jony που θα μας πεις και για τις τσεπες μας.. οταν θα ωριμασεις σαν gamer τοτε θα κανεις κι εσυ πιο καλες επιλογες. ;)

Δημοσ.
το 360 απο την αλλη ειναι εστιατοριο που εχει ενα πλουσιο μενου με αρκετα καλα υλικα και συγκριτικα με το αλλο εστιατοριο.

-επιπλεον δεν χρειαζεται ουτε να προετοιμασεις αλλα ουτε και να μαγιρεψεις απολυτως τιποτα.

-στα φερνουνε ολα στο πιατο, και επιπλεον ποτε δεν χρειαζεται να σταματησεις το φαι για να κανεις αναγκαστικα κατι αλλο σε αυτο το εστιατοριο.

Lol σαν τον κατάλογο των Goodies ένα πράγμα.... :P

edit: You want fries with it?

• Moderators
Δημοσ.

ουφ, xbox και pc και ποιο θα είναι καλύτερο, ποιο ξεπέτα και κουραφέξαλα.

Το παιχνίδι φαίνεται κορυφαίο, αποσπά διθυρράμβους και προσωπικά πιστεύω ότι οι developers ήταν αρκετά σοβαροί στην ανάπτυξη και στις δύο platforms. Τουλάχιστον έχουν αποδείξει ότι εμμένουν στην ποιότητα από την προηγούμενη καταπληκτική δουλειά τους (system shock) στο pc.

Και απο εβδομάδα που θα έχουμε στα χέρια μας και τις εκδόσεις και θα παψουμε να ακούμε ό,τι ψυχανεμίζεται και διαισθάνεται ο καθένας, θα μπορουμε να πούμε και πιο τακημριωμένα πράγματα (ελπίζω focused στο ίδιο το παιχνίδι και όχι στο xbox vs pc flame).

By the way, επειδή δε παρακολουθώ όσο στενά θα ήθελα το topic... έχει αναφερθεί κάτι για modding tools?

Δημοσ.

preatorian δεν μπορω να βλεπω διθυραμβους για "σπεσιαλ εκδοση pc" οταν προκειται για ενα πορτ.

αυτα ειναι τα κουραφεξαλα βασικα. τα υπολοιπα ειναι σχολια στα κουραφεξαλα.

και εγω προσωπικα οτι εχω γραψει για το bioshock δεν ειναι ψυχανεμισμος αλλα εντυπωσεις, τοσο απο το demo οσο και απο το final release.

οσο για τα mods, το μονο σιγουρο ειναι οτι θα γινει σφαγη με το bioshock. αλλωστε το εχω γρψει ηδη πριν μερικες σελιδες.

αλλα νομιζω οτι ακομα ειναι νωρις για κατι τετοιο. θα περασει τουλαχιστον μια βδομαδα μετα το release στο pc μεχρι να βγουνε τα πρωτα νεα στη φορα απο τα τσακαλακια :D

• Moderators
Δημοσ.

Εχεις όμως μια εμμονή με το "port" το οποίο χτυπάει άσχημα, ενώ είναι και ατεκμηρίωτο. Άποψη σου βεβαια, αλλά εμένα με το "port" πάει ο νους μου σε τσατρα πάτρα αρπαχτες μουφιες του στυλ House of the Dead, Alone in the Dark 4, Path of Neo (και ο κατάλογος είναι μακρύς).

Ενώ κατα κανόνα και με καμία εξαίρεση ή επιείκια ΠΑΝΤΑ τα reviews είναι ξινισμένα όταν ένα παιχνίδι είναι απλό port από console platform. Εδώ βέβαια βλέπουμε το ακριβώς αντίθετό.

Η ερώτηση μου περι modding tools, ηταν αν η εταιρεία έχει ανακοινωσει κάτι σχετικό (αν πχ θα περιέχονται μαζί με το release για το pc, αν θα δοθούν αργότερα, αν θα δοθούν ποτέ)...

Δημοσ.

Συνεχίζεις να κάνεις λόγο για Port,παραπληροφορώντας (εσκεμμένα επειδή σε πονάει; Πες το ντε,μην το κρατάς μέσα σου :mrgreen: ) τον κόσμο όταν οι ίδιοι οι devs έχουν μιλήσει στο Podcast :mrgreen: . Truth hurts λέμε και φαίνεται η απόγνωση στα posts του p3tran. Πράγμα που δείχνει άλλωστε ότι τόσα ξέρεις για το Ultima Underworld,όσα και για την ανάπτυξη του Bioshock :mrgreen: :mrgreen: (αφενός ότι ήταν Port,αφετέρου ότι οι Reviewers δεν ξέρουν τίποτα αλλά μόνο εσύ και επίσης ότι η MS είχε πάρει υπό την προστασία της το Bioshock,πράγμα που ποτέ δεν έγινε :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:). Επίσης να θυμίσω ότι αφενός στο Oblivion δεν μπορούσες να διακρίνεις τα Ν64 textures της X360 έκδοσης,αφετέρου ότι δεν μπορούσες να δεις την έλλειψη του AF στο Forza2. Μετά από τόσες άκυρες απόψεις σου νομίζω ότι δεν πρέπει εγώ ή ο Χ χρήστης να ωριμάσει αλλά εσύ να βρεις το φως σου και να ξεκολλήσεις ;). Βέβαια με τα παραπάνω posts σου δείχνεις ξεκάθαρα τι Xtroll είσαι μιας και κατέχεις το στιλ του <<Μιλάω γενικά χωρίς να έχω στοιχεία,παραπληροφορώ κι όταν μου τα δίνουν τα στοιχεία εγώ τα προσπερνάω>> :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Δεν πειράζει,θα μεγαλώσεις κι εσύ μια μέρα και θα μπορείς να επιχειρηματολογείς :D

PS: Κι αν αυτό το επίπεδο σου αντιπροσωπεύει αυτό των consoles gamers τότε μπορεί άνετα να καταλάβει κανείς γιατί θεωρούν όλοι τους PC gamers ωριμότερους από τους consoles gamers ;).

PS2: Ατυχέστατο το παράδειγμα των εστιατορίων σου. Στο Χ360 εστιατόριο όταν ένα φαγητό είναι για τον πέ@ (πολλά btw),το τρως και λες και ευχαριστώ κι ας είναι πατάτα. Στο PC αν είναι για τον πέ@,βγάζεις ότι σε χαλάει,προσθέτεις ότι γουστάρεις κι έχεις το γεύμα ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ. Είτε λοιπόν έχεις χαμηλά standards....είτε δεν έχεις άποψη και τρως ότι σου πασάρουν και λες και ευχαριστώ :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...