Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή μπαταρίας σε UPS

MaTrOx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Το 650VA UPS που έχω ταχει παίξει (η μπαταρία του κρατάει 1 δευτερόλεπτο αυτονομία) και λέω να πάω να αλλάξω μπαταριούλα.

Το άνοιξα και έβγαλα την μπαταρία του η οποία λέει MEGAMAX valve regulated sealed lead-acid type rechargeable battery και τα στοιχεία της είναι 12V / 7Ah.

Θα την πάρω μαζί μου σε έναν Γερμανό να την αλλάξω. Αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις να κάνω για όποιον ξέρει:

1) Μπορώ να βάλω μεγαλύτερη μπαταρία? Πχ ένα 800VA ή ένα 1000VA τί μπαταρία έχει?

2) Όταν λέμε μεγαλύτερη μπαταρία εννοούμε περισσότερα Amper?

3) Στο κύκλωμα του UPS βλέπω κάποια μαύρα κουτάκια (σόρυ ρε παιδιά δεν ξέρω από ηλεκτρονικά) που γράφουν 12A/120VAC, 10A/240VAC, 7A/240VAC. Μήπως μπορεί το UPS να δουλέψει και με μπαταρία 12V / 10Ah?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Πήγαινε καλύτερα στον Δήσιο έχει πιο φρέσκιες μπαταρίες.

1)Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αυτό είναι το stadar μέγεθος. 12V/7.2Ah Αν θέλεις μεγαλύτερη δεν θα χωράει στο κουτί του UPS και μπορεί το UPS να μην μπορεί να την φορτίσει. Τα 800VA και πάνω έχουν παραπάνω μπαταρίες όχι μεγαλύτερες.

2)Η μονάδα μέτρησης της χωρητικότητας μιας μπαταρίας είναι Ah (Ampere*hour)

3)Αυτά που βλέπεις είναι τα ρελέ και όταν λένε για 12Α παράδειγμα εννοούν ότι αντέχουν να περάσει ρεύμα από μέσα τους ως 12Α. Καμία σχέση με την μπαταρία.

Α! και μην ξεχνας.

ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ!

Δημοσ.

Μια φορα παντως εγω, εβαλα και τριτη μπαταρια στο δικο μου UPS δημιουργωντας χωρο με ενα Dremel. Βεβαια εχει σημασια η συνδεσμολογια που θα γινει για να μπορεσει να δουλεψει (δηλαδη να συνδεθει ετσι ωστε να αυξηθουν μονο τα Ah και οχι τα volt)

Ααααα και δεν επαθα καμια ηλεκτροπληξια... :P

Δημοσ.

Κοίταξε να δεις. Ta MGE έχουν μπαταρίες δικιές τους 12V/5Ah. Με dremel και για να μην δώσω και 100Ε στην MGE έκανα χώρο για μπαταρίες (2 πέρνει σε σειρά) 12V/7.2Ah που είναι το στανταρ μέγεθος. Απλά το UPS είναι λίγο σαν γκαστρωμένο αλλά δεν με ενοχλεί. Άσε που κρατάει και περισσότερο. Απλά πολλές φορές με παραπάνω μπαταρία μπορεί να μην μπορεί να τις φορτίσει καλά. Έτσι ζορίζεις και το UPS και δεν συντηρείται καλά η μπαταρία. Αλλά αυτό εξερτάται. Και όσο για την ηλεκτροπληξία αν προσέχεις δεν παθαίνεις τίποτε. Και σε γενικές γραμμές αν αφαιρέσεις την μπαταρία και πατήσεις να ανοίξει θα ξεφορτίσει όλόκληρο. Αλλά αν μείνει κανα πυκνωτάκι ξεκάρφωτο γεμάτο δεν λέει να κάνεις περμανάντ (ή πως αλλιώς το λένε)

Δημοσ.

Εχω ένα Mustek 600 και σκεφτόμουν να του βάλω μια ακόμα μπαταρία,αλλά έχω ερωτήματα κατά πόσο θα την φορτίζει,και δεν θα κάνω ζημιά στο σύστημα φόρτισης.

Δημοσ.
Εχω ένα Mustek 600 και σκεφτόμουν να του βάλω μια ακόμα μπαταρία,αλλά έχω ερωτήματα κατά πόσο θα την φορτίζει,και δεν θα κάνω ζημιά στο σύστημα φόρτισης.

Αυτό είναι σχετικό και δεν υπάρχει απάντηση εκτός και αν έχεις μηχανήματα μετρήσεων.

Πρέπει να δεις πόσο είναι το ρεύμα φόρτισης και πόση ώρα κάνει να γμίσει μία άδεια σχεδόν μπαταρία. Αν κάνει 10 ώρες τότε μάλλον δεν μπορείς να βάλεις και άλλη γιατί μάλλον ο χρόνος φόρτισης θα τείνει στο άπειρο (λολ)

Από εκεί και πέρα μπορείς να πειραματιστείς με χρόνους αυτονομίας και φόρτισης και να δεις τι παίζει. Ζημιά στο σύστημα φόρτισης δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Συνήθως όμως αυτά δεν παθαίνουν τίποτε.

Προσοχή στο να συνδέσεις την μπαταρία παράλληλα με την άλλη και με καλώδιο σχετικά μεγάλης διατομής. Επίσης κοίτα από το να βάλεις δεύτερη μπαταρίμηπως να έβαζες άλλη μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Δημοσ.

Πήγα και πήρα τελικά μια 12V / 7 Ah από Γερμανό. Και να ήθελα μεγαλύτερη δεν είχε, κατόπιν παραγγελίας μόνο λέει.

Αυτές είναι φορτισμένες θαρρώ έτσι δεν είναι? Δεν θέλουν φόρτισμα 12 ώρες για αρχή. Ή κάνω λάθος?

Δημοσ.

Eφόσον είναι ίδια με την παλιά,θα την αφήσεις όσες ώρες λέει το manual του ups.

Μερικοί δεν το κάνουν αυτό, και συνδέουν αμέσως το pc.

Και πάλι όμως φορτίζεται το ups ίσως πιο αργά.

Δημοσ.

Manual?! Ποιο manual?! Εδώ μιλάμε για τσαϊνίζ τεκνόλοτζυ κάψε με μάρκας... κρατηθείτε ... LASE STAR! ΨΨΨΨςςςς ανατρίχιασα! Εδώ έφαγα το νετ μπας και βρω κανένα site να κατεβάσω κανα monitor software (έχει RS-232 ουάου!) και δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ τέτοια εταιρία! Και έχεις το θρρρρράσος να ζητάς και μάνουαλ?!! :-)

Το παράδοξο είναι οτι το καημένο δουλεύει άψογα και είναι ταχύτατο στις αυξομειώσεις και διακοπές της ΔΕΗ. Πολύ καλύτερο από ενα 650άρι MUSTEC ενός φίλου που είναι πιο αργό και από τον χάρο και τον κρεμάει κάθε φορά που η ΔΕΗ κάνει τα μαγικά της...

Αλήθεια υπάρχει generic monitor software για rs-232 που να υποστηρίζεται από διάφορα UPS να δοκιμάσω την τύχη μου?

Δημοσ.

Παιδιά δεν είναι κινητό να αργεί περισσότερο η φόρτιση αν δουλεύει. Η μπαταρία δεν είναι φορτισμένη αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι πάνω και το pc αρκεί να μην γίνει διακοπή. Έχουν ανεξάρτητα κυκλώματα φόρτισης. Τώρα λένε βάλτο σκέτο γιατί όντως αν γίνει διακοπή και η μπαταρία δεν έχει κάνει το κανονικό της φόρτισμα τότε υπάρχει πρόβλημα.

Αλήθεια την μπαταρία από γερμανό πόσο την πήρες?

Δημοσ.

Aκριβώς όσο και η δική μου.

Λογικό είναι να φορτίζει και με το pc,απλά για τον φόβο του ιουδαίων και επειδή είναι η πρώτη φόρτιση λέμε να κρατάμε τους τύπους!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...