Προς το περιεχόμενο

Telepassort - OTE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω κάποιες απορίες που προέκυψαν αφού έκανα αίτηση στην TP για αλλαγή εταιρίας. Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Αρχικά το πήρα απόφαση ότι δεν πάει άλλο να πληρώνω κερατιάτικα στον ΟΤΕ και πήγα στην ΤΡ να κάνω αίτηση για το πρόγραμμα TP Voice & Web Basic με sdsl 128. Όπως λέει στο site της ΤΡ αλλά και με διαβεβαίωσαν και οι ίδιοι από το κατάστημα πληρώνεις μόνο τα 29? της ΤΡ και κανένα άλλο πάγιο. Συγκεκριμένα στο site λέει

* Χωρίς πάγια σε άλλο κανέναν άλλο πάροχο!

Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες της TelePassport σημαίνουν ευκολία, και οικονομία για εσάς. Ξεχνάτε οποιονδήποτε άλλο πάροχο και λαμβάνετε ένα και μόνο λογαριασμό για τις τηλεφωνικές σας κλήσεις και την πρόσβαση στο Internet.

Αφού πέρασαν λοιπόν 21 εργάσιμες ημέρες από όταν έκανα την αίτηση (μαζί είναι και η αίτηση φορητότητας) πήγα να ρωτήσω στα γραφεία της ΤΡ τι γίνεται με την όλη ιστορία. Εκεί με καθησύχασαν και μου είπαν ότι έχουν στείλει την αίτηση στον ΟΤΕ και περιμένουν απάντηση από εκεί. Κάνω ένα τηλέφωνο και στο τηλεφ. κέντρο της ΤΡ και μου λένε τα ίδια.

Ύστερα τηλεφωνώ στο 134 και λέω ότι έχω κάνει αίτηση φορητότητας και θέλω να κόψω τον ΟΤΕ. Εκεί αρχίζουν να μου λένε και αυτοί τα δικά τους.

1ον Ότι φορητότητα είναι όταν αλλάζεις περιοχή και όχι όταν αλλάζεις πάροχο.

Παραθέτω τι γράφει η ΕΕΤΤ:

1. Τι είναι η φορητότητα αριθμών;

Είναι η δυνατότητα που έχει ο κάθε συνδρομητής να διατηρεί τον τηλεφωνικό αριθμό του όταν αλλάζει φορέα παροχής υπηρεσίας, μεταβαίνει δηλαδή από έναν πάροχο (πάροχο-δότη) σε άλλον πάροχο (πάροχο-δέκτη). Με άλλα λόγια, με τη φορητότητα αριθμών ο συνδρομητής γίνεται «ιδιοκτήτης» του αριθμού του και έχει τη δυνατότητα να διατηρεί τον αριθμό του κάθε φορά που αλλάζει πάροχο τηλ/κών υπηρεσιών. Έτσι, ο συνδρομητής αποδεσμεύεται από την ανάγκη αλλαγής αριθμού, όταν αλλάζει εταιρία. Η παροχή της φορητότητας αριθμών αποτελεί υποχρέωση των παρόχων.

2ον Ότι μόνο ο ΟΤΕ έχει κόμβους και κατά συνέπεια είναι αδύνατο να μην πληρώνω τα πάγια του ΟΤΕ για το τηλέφωνο, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με αυτά που διαφημίζει η ΤΡ.

3ον Ότι δεν υπάρχει καμία αίτηση από μέρους μου.

4ον Ότι για να κόψω τον ΟΤΕ πρέπει να πάω σε κατάστημα του ΟΤΕ με ταυτότητα και να κάνω άλλη αίτηση τη στιγμή που η ΕΕΤΤ λέει

8. Πως μπορώ να αιτηθώ τη φορητότητα του αριθμού μου;

Ο συνδρομητής που επιθυμεί να μεταφέρει τον αριθμό του θα πρέπει να απευθυνθεί στον πάροχο του δικτύου που θέλει να μεταφερθεί (πάροχο-δέκτη) και να υποβάλει αίτηση φορητότητας του αριθμού του από τον υφιστάμενο πάροχό του. Η αίτηση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα και αίτηση για τη διακοπή των υπηρεσιών του από τον υφιστάμενο πάροχό του (πάροχο-δότη).

Ο πάροχος- δέκτης αναλαμβάνει να προωθήσει την αίτηση, να ενημερώσει τον πάροχο-δότη για την φορητότητα του αριθμού και τη διακοπή της σύνδεσης και να διεκπεραιώσει όλες τις διαδικασίες και την απαιτούμενη επικοινωνία με τον πάροχο-δότη για τη μεταφορά του αριθμού. Ο πάροχος-δότης, με τη λήψη της αίτησης, προβαίνει σε έλεγχο συμφωνίας των στοιχείων του αιτούντος με τα στοιχεία του διαθέτει για τον κάτοχο της σύνδεσης. Σε περίπτωση ασυμφωνίας η αίτηση απορρίπτεται.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ έχει περάσει η υπερδιπλάσια προθεσμία από αυτήν που ορίζει η ΕΕΤΤ ως μέγιστη για τη φορητότητα

9. Πόσος χρόνος απαιτείται για τη μεταφορά του αριθμού μου;

Και για τη σταθερή και για την κινητή τηλεφωνία, η υλοποίηση της φορητότητας των αριθμών των συνδρομητών θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο σε 10 εργάσιμες μέρες από την υποβολή της αίτησης φορητότητας. Ειδικότερα, για την κινητή τηλεφωνία, δίνεται η δυνατότητα στους συνδρομητές να καθορίσουν διαφορετικό χρονικό διάστημα το οποίο όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15 εργάσιμες ημέρες.

Τελικά, ξέρει κανείς να μου πει τι συμβαίνει????????????

Έχει τύχει και σε άλλους κάτι τέτοιο???????????????????

Θα μου έρχεται ένας λογαριασμός ΤΡ και ένας ΟΤΕ?????

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ????????

Δημοσ.

file mou

OTAN energopii8ei i grami sou 8a plironeis mono to pagio tis tph

8a argisei opote ipomoni....(na min sou po poso perimena ego 8a pa8eis sigopi)

min perneis se 134 kai min millas me ote dioti stin aitisi den fenese esi alla i tph stin opoia 8a anikei i grami...

OTAN energopii8ei i grami sou (8a einai teleios ksexoristi apo aytin tou ote) kobeis kai ton ote teleios kai den plironeis tipote epipleon..

ego pantos meta apo 1 xrono apofasisa na kopso tin tph kai na pao se sindiasmo ote - forthnet i tellas ....(kati diakopes stin sindesi, kati asxetes apantiseis apo tous texnikous, kati i meiosi ton timon stis alles etereies....to apofasisa...hehe)

na sai kala, na sinde8eis grigora kai na min exeis ka8olou problimata soy eyxomai..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...