Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω τα σενάρια κάποιων ταινιών. Με ενδιαφέρει η συγγραφή, και γιαυτό θέλω να δω πως γράφονται. Επίσημα δεν διατίθονται.Υπάρχουν βέβαια στο ebay αλλά δεν θα θελα να πάρω από εκεί. Στο fleamarket πουλάνε αλλά δεν υπάρχει ποικιλία... :(

Δημοσ.

Κατάλαβα τι θες!

Πριν δυο μήνες το ίδιο το πράγμα έψαχνα.

Μπορείς να πας Ελευθερουδάκη και να δεις για σενάρια ταινιών.

Αλλά αυτό που με βοήθησε πολύ είναι δύο βιβλία:

1. σενάριο, η τέχνη και η τεχνική, του Syd Field, εκδόσεις Κάλβος

2.Ο κινηματογράφος χωρίς μυστικά και η τέχνη του οπερατέρ, του Γιώργου Καββαδία, εκδόσεις Καστανιώτη.

Έχουν παραδείγματα ταινιών, δομή σεναρίου και εξηγούν και που και πως χρησιμοποιείς σκηνοθετικές οδηγίες. Αν πάρεις ένα από τα δύο προτίμησε το πρώτο.

Καλή τύχη!! :)

Δημοσ.

Πηγα στον Ελευθερουδακη.Τα βιβλία που μου πρότεινες ειναι εξαιρετικά. Σε συνδυασμό με το σενάριο που χτύπησα από το fleamarket βρήκα αυτό που έψαχνα. Thanks...

Δημοσ.

AAA!! Και κάτι ακόμα! Αυτό που με βοήθησε και μένα πολύ είναι να βλέπω μια ταινία δύο φορές(τουλάχιστον).

Την πρώτη σαν θεατης , φυσικά, αλλά στη δεύτερη να κάθομαι να την χωρίζω σε πράξεις και κυρίως να βλέπω πως δίνονται τα στοιχεία μέσα από τους διαλόγους και να βρίσκω λόγους για κάθετι που λέγεται και γίνεται στην ταινία. Το τελευταίο θα σε βοηθήσει στο χτίσιμο του χαρακτήρα-ήρωα σε σημείο που θα μπορείς να ξέρεις απόλυτα πως λειτουργεί, όπως ξέρεις έναν φίλο σου. Μπορείς να προσπαθήσεις να γράψεις μόνο σου το σενάριο της αγαπημένης σου ταινίας.

Αυτά με βοήθησαν τρομερά στη δομή των σκηνών.

Good luck!..:-D

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Σκέφτομαι να αγοράσω τα σενάρια κάποιων ταινιών. Με ενδιαφέρει η συγγραφή, και γιαυτό θέλω να δω πως γράφονται. Επίσημα δεν διατίθονται.Υπάρχουν βέβαια στο ebay αλλά δεν θα θελα να πάρω από εκεί. Στο fleamarket πουλάνε αλλά δεν υπάρχει ποικιλία... :(

ριξε και μια ματια στο σ(ψ)εναρια γ

(γρ)γκρικλισ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:08 ----------

δεσ και σ(ψ)εναρια (γρ)

Δημοσ.
ριξε και μια ματια στο σ(ψ)εναρια γ

(γρ)γκρικλισ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:08 ----------

δεσ και σ(ψ)εναρια (γρ)

ftyari_m_300_244.jpg

Δημοσ.

scenaria gr

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Κατάλαβα τι θες!

Πριν δυο μήνες το ίδιο το πράγμα έψαχνα.

Μπορείς να πας Ελευθερουδάκη και να δεις για σενάρια ταινιών.

Αλλά αυτό που με βοήθησε πολύ είναι δύο βιβλία:

1. σενάριο, η τέχνη και η τεχνική, του Syd Field, εκδόσεις Κάλβος

2.Ο κινηματογράφος χωρίς μυστικά και η τέχνη του οπερατέρ, του Γιώργου Καββαδία, εκδόσεις Καστανιώτη.

Έχουν παραδείγματα ταινιών, δομή σεναρίου και εξηγούν και που και πως χρησιμοποιείς σκηνοθετικές οδηγίες. Αν πάρεις ένα από τα δύο προτίμησε το πρώτο.

Καλή τύχη!! :)

Για την αποκατάσταση της ιστορίας...Ο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΥΣΤΙΚΑ & Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΟΠΕΡΑΤΕΡ" ειναι του Γιώργου ΚΑΒΑΓΙΑ (οχι Καββαδία!) Μεγαλη μορφή στον ελληνικό φωτισμό!

---------- Προσθήκη στις 00:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:44 ----------

scenaria gr

Επίσης σου προτείνω ανεπιφύλακτα το "ΣΕΝΑΡΙΟ" του Βαλούκου από τις εκδόσεις ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ. Εξαιρετικό, θα σε βοηθήσει πολύ.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια εγω ψανχω το σεσουαρ για δολοφονουσ αλλα δεν το βρισκω πουθενα...ποιος μπορει να με βοηθησει?:-D :lol: :-) :

• 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...