Προς το περιεχόμενο

Gigabyte GA-SINXP1394 SATA ερώτηση

Godfath3r

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, έχω την παραπάνω μητρική (δείτε και εδώ αναλυτικά) και θέλω να αγοράσω ένα extra σκληρό δίσκο.Έχω καταλήξει σε έναν 250άρη Western Digital με 16ΜB Cache.

Το πρόβλημά μου είναι πως ο συγκεκριμένος δίσκος είναι SATA2 και απ'όσο βλέπω η μητρική μου υποστηρίζει SATA (1 προφανώς)...Το ερώτημά μου είναι τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση?Λειτουργεί ο δίσκος απλά με πεσμένη απόδοση?(Πόσο πεσμένη ακριβώς?)Δεν λειτουργεί?

Eυχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις!Help please!

Δημοσ.

oi sata 2 einai backward compatible...ayto shmainei oti mporoyn na doylepsoyn kai ws sata1.meiwmenh apodosh...?

kamia..den 9a deis diafora..

Δημοσ.

Ωραία...Άλλη μία ερώτηση τώρα...Επειδή δεν έχω σετάρει ποτέ μου κάποιον σκληρό SATA η διαδικασία που ακολουθώ είναι να βάζω τους SATA Raid drivers και στο boot να μπαίνω στο configuration του SATA?(εκεί μετά τί κάνω?)Πώς μπορώ να κάνω boot τον SATA δίσκο?

(χρειάζεται να φτιάξω δισκέτα για να μπούν oi drivers...?)

Tα φώτα σας please!

Δημοσ.

Αν δεν έχεις raid δεν χρειάζονται τα sata raid drivers.Mπορεί να χρειαστεί μια δισκέτα με τα sata drivers της μητρικής σου.Αυτά τα περνας πατώντας F6 στην αρχη της εγκατάστασης των windows.Αυτό εξαρτάται από την μητρική και από την έκδοση των windows που θέλεις να εγκαταστήσεις.Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο για να κάνεις boot από sata,απλώς να το ρυθμίσεις στο bios.Αν δεν έχεις άλλο σκληρό απλά δίνεις σαν boot device τον σκληρό.Αν έχεις και άλλο σκληρό θα πρέπει να επιλέξεις τον sata ως πρώτο σκληρό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...