KenZone Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 vasika eimai ma8itis 3is lukeiou .. kai 8a i8ela ena programma to opoio na einai aplo sti xrisi oso ginetai afou proorizetai gia ton ka8igiti mou... 8elw na exei ti dunatotita na kanei apla pragmata .. istogrmamta kai tetoia ... oti exei to vivlio tis genikis vasika .... euxaristw polu
billpeppas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Το πιο απλό που μπορώ να σκεφτώ για αυτά που ζητάς, είναι το SPSS [ http://www.spss.com ]
KenZone Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 nomiza oti itan gia sovares douleies ... to statistica to exw idi alla dn to exw dokimasei pote ... meta3u spss kai statistica poio 8ewreite kalutero ?
wizzy Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 To SPSS θεωρείται κορυφαίο στην κατηγορία του από πλευράς δυνατοτήτων και ευχρηστίας. Σίγουρα υπερκαλύπτει αυτά που θες να κάνεις, αλλά είναι πανάκριβο - συνήθως αγοράζεται από εκπαιδευτικά ιδρύματα και όχι από μεμονωμένους χρήστες. Για περισσότερα, στείλε μου pm, ίσως να μπορώ να σε βοηθήσω.
Herculess Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 To SPSS to exo doulepsei (sto panepistimio) kai pisteyo oti den kanei gia ti doulia pou to thes giati einai poli diskolo stin ekmathisi tou kai xronovoro stin eisagogi ton dedomenon. Pantos mporeis na to katevaseis apo to net einai peripou 150 mb an thes na dokimaseis. To EXEL kanei ti doulia sou kai o kathigitis sou pisteyo pos to kserei. Exei mesa oles tis sinartiseis gia tipides apoklisis, diaspores, euros kai ta alla sxetika.
boutsak Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Βασικά όπως είπε και ο Hercules το Excel μια χαρά μου φαίνεται για την περίπτωση. Το SPSS πολλές φορές μόνο απλό δεν είναι. Αντι να κάθεστε να ταλαιπωριέστε να το βρίσκετε σπασμένο και ιστορίες μια και καλή Excel
Diomedes Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Συμφωνώ κι εγώ με τον συνάδελφο boutsak. Θα ήθελα μόνο να προσθέσω ότι μια και έχεις το Statistica, γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις τη δουλειά σου μ' αυτό (αν δεν σε καλύπτει το XL); Όταν χρειάστηκε να το δουλέψω για την πρώτη πτυχιακή μου έμαθα τα βασικά του μέσα σε 1 μέρα. Βέβαια αν θέλεις μεγαλύτερη ευελιξία σε επίπεδο προγραμματισμού για πιο καλή στατιστική ανάλυση, υπάρχει και το Matlab το οποίο έχει και έτοιμες εργαλειοθήκες (toolbox). Στη χρήση του είναι πιο απλό από το XL και (χωρίς υπερβολή) δεν κοντράρεται από κανένα άλλο πρόγραμμα (εντάξει, ίσως η Java είναι άξιος ανταγωνιστής).
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Ναι ρε παιδιά κορυφαίο, το έχω δουλέψει και γω για στατιστική οικονομικού... αλλά προσθέτω οτι δεν είναι για μαθητή λυκείου. Προτείνετε τίποτε άλλο αν ξέρετε στο παιδι... Δοκίμασε το Excel. Στη βοήθεια σου εξηγεί τα πάντα για τις συναρτήσεις. Έχει ιστογράμματα και ό,τι θες.
yaret Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 diafono gia to SPSS to programma afto den einai kataskeyasmeno gia afto poy thes na kaneis...tha xreiasteis opos soy eipane kai oi prohgoymenoi poly xrono gia na to matheis kai kostizei kai akriva. kaliteri lysh einai to EXCEL..... kai meta erxetai to matlab
pete666 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Kai ego pisteuo oti to spss an kai ehei poli kali boitheia, kalitero einai to excel toulahiston gia arhi
alfista Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Κι εγώ πιστεύω ότι θα τα βρει σκούρα με το SPSS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.