NonLinear Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Γειά σας και πάλι... θέλω να κάνω upgrade στη μνήμη του πιο φθηνού laptop ίσως που υπάρχει, IBM R50e 1834-9BG. Έχει μόλις 256ΜΒ RAM και με Windows XP αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα... Από ότι είδα δέχεται SO-DIMM μέχρι 512ΜΒ και αυτό σκέφτομαι να αγοράσω online. Το θέμα είναι ότι αν και διάβασα τις οδηγίες εγκατάστασης στο site της IBM, δεν έχω καταλάβει το εξής; Υπάρχει ελεύθερο slot για να βάλω +512 και να φτάσει τα 760ΜΒ ή απλά κάνεις replace και σου μένει στα χέρια το παλιό chip; Το Sisoft Sandra αναφέρει ότι έχω μια slot ελεύθερη, αλλά το άνοιξα από πίσω το πορτάκι της μνήμης και δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό ισχύει ή όχι. Μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικές οδηγίες για το πως να την εγκαταστήσω όταν με το καλό την αγοράσω. Ευχαριστώ πολύ και περιμένω σχετικά γρήγορη απάντηση γιατί χρειάζομαι τη μνήμη επειγόντως για τη δουλειά μου.
Sam235 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Αυτά τα φορητά έχουν 2 slot για μνήμες. Αν είναι ελεύθερο το ένα μπορείς, να πάρεις ακόμα ένα και να το προσθέσεις. Αν δεν είναι, θα πάρεις το dimm που θέλεις και θα κρατήσεις τα 2 x 128. (Αν και νομίζω ότι έχει 1 x 256). Sam.
panoulis23 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 sinithos to 2o slot einai katw apo tin mnimi pou yparxei hdh.vgale tin mnimi des ton akrivi typo tis kai parageile mia idia se 512.i topothetisi einai poli apli
orck Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 καλησπερα, το φορητο σου εχει μια 256 κατω απο το πληκτρολογιο, εχει επισης μια κενη θεση απο την κατω μερια (στο μικρο καπακι) εκει μπορεις να βαλεις ευκολα και μονος σου την μνημη που θες Γειά σας και πάλι... θέλω να κάνω upgrade στη μνήμη του πιο φθηνού laptop ίσως που υπάρχει, IBM R50e 1834-9BG. Έχει μόλις 256ΜΒ RAM και με Windows XP αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα... Από ότι είδα δέχεται SO-DIMM μέχρι 512ΜΒ και αυτό σκέφτομαι να αγοράσω online. Το θέμα είναι ότι αν και διάβασα τις οδηγίες εγκατάστασης στο site της IBM, δεν έχω καταλάβει το εξής; Υπάρχει ελεύθερο slot για να βάλω +512 και να φτάσει τα 760ΜΒ ή απλά κάνεις replace και σου μένει στα χέρια το παλιό chip; Το Sisoft Sandra αναφέρει ότι έχω μια slot ελεύθερη, αλλά το άνοιξα από πίσω το πορτάκι της μνήμης και δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό ισχύει ή όχι. Μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικές οδηγίες για το πως να την εγκαταστήσω όταν με το καλό την αγοράσω. Ευχαριστώ πολύ και περιμένω σχετικά γρήγορη απάντηση γιατί χρειάζομαι τη μνήμη επειγόντως για τη δουλειά μου.
loktrek Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 στο ebay εγω πηρα μνημη για το r31 πολυ φτηνα και καλα.
NonLinear Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 thx oloi mporeite na kleisete to thema ebala ti mnimi +512MB poli eukola telika apla stin arxi mperdeutika ligo
tonyp Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 NonLinear μια ερωτηση?Τι μαρκα μνημης πηρες και ποσο αν επιτρεπετε?γιατι θελω να βαλω και γω στο Τ42 μου και φοβαμαι μηπως δεν παιρνει αλλο εκτος απο ΙΒΜ.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Εγώ πάντως έχω βάλει σε αρκετά φορητά διαφόρων κατασκευαστών Corsair, χωρίς μέχρι στιγμής να έχω δει κάποιο πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν IBM SO-DIMMs ούτως ή άλλως. Επίσης, αν δεν απατώμαι, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ΙΒΜ είναι κατασκευής Lenovo.
sJohn Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2007 Εχω και εγώ έναν IBM Thinkpad R50e 1834 με 512mb αρχική μνήμη, του πρόσθεσα επιπλέον μια 512 CORSAIR VS512SDS400 με 30 ευρώ, η οποία συνεργάζεται άψογα με την αρχική και ας είναι στα 400MΗΖ η καινούρια. Συγχρονίζεται άψογα στα 266 που είναι η πρώτη (ΙΒΜ). Την μνήμη την προμηθεύτηκα από το eshop, αλλά νομίζω ότι θα υπάρχει και σε άλλα καταστήματα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση το email μου είναι: gyiann παπάκι in.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.