firewalker Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Είναι 6η διανομή που δοκιμάζω (έχω μόνο το ένα cd debian sarge, δεν έχω την δυνατότητα για update) τον τελευταίο χρόνο και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πραγματάκια. Το πρώτο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μπορώ να βάλω ανάλυση οθόνης πάνω από 800x600 (αυτή είναι η μεγαλύτερη επιλογή που δίνει). Στις άλλες διανομές που είχα δοκιμάσει μπορούσα (και στα Ubuntu, Kubuntu που "πατάνε" σε Debian). Η κάρτα γραφικών είναι S3 virge GX2 με 4 Mb μνήμη, αρκετά παλιά αλλά μέχρι τώρα δουλεύει κανονικά (μπορώ να βρω οδηγούς κάπου?). Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης στην επιλογή της κάρτας επέλεξα S3virge από την λίστα. Μήπως έπρεπε να επιλέξω κάτι άλλο (VGA, VERSA)? Μπορώ τώρα να αλλάξω τις ρυθμίσεις ώστε να πάω σε ανάλυση 1024x768? Μια φορά που "πείραζα" το σύστημα μου έβγαλε ένα μήνυμα "X server can’t Start" και μέσα από τα XF86Setup, Xconfigurator και xconf δεν μπορούσα να κάνω τίποτε. Όταν τα έτρεχα μου επέστρεφε το ίδιο μήνυμα. Επίσης δεν μου τρέχει το kppp, όταν το επιλέγω δεν γίνεται τίποτε. Κοιτάω στο kppp log αλλά δεν λέει τίποτε…
Dimmu_Borgir Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Μπορείς να κάνεις edit το config του xserver. Βρες τη γραμμή όπου λέει "Subsection "Display" και βρες το κατάλληλο section για τον αριθμό χρωμάτων που τρέχεις (π.χ. Depth 24). Εκεί άλλαξε τις αναλύσεις και βάλε πρώτη "1024x768" (π.χ. Modes "1024x768" "800x600" "640x480). Αν ο xserver ξεκινά με driver S3virge δεν χρειάζεται να αλλάξεις driver σε vesa ή κάτι άλλο. Αν δεν δουλέψει δοκίμασε vesa.
Jheremias Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2006 pico /etc/X11/XF86Config-4 Εκεί μέσα θα κάνεις τα edit για την ανάλυση οθόνης. Για οδηγούς της κάρτας γραφικών δες το μοντέλο της από το lspci -v |grep vga και έλεξε πιο module είναι. Πρέπει να το βρεις και να το εγκαταστήσεις με modprobe -i Τώρα για το kppp, πιθανόν να μην έχει βρει το modem. Πρέπει να ακολουθήσεις ψιλο-παρόμοια διαδικασία Αυτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.