Προς το περιεχόμενο

Reading CHM files

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να διαβασω σε γκριζο φοντο καποια chm files που εχω τα μετατρεπω πρωτα σε html files και μετα χρησιμοποιωντας firefox αλλαζω το background σε γκρι για να ειναι πιο ξεκουραστο.Δυστυχως ομως ετσι αλλαζει και το background ολων των σελιδων κατα τη διαρκεια του σερφαρισματος στο internet.Για να λυσω αυτο το προβλημα δοκιμασα να αλλαξω το background στον ie για να βλεπω εκει το chm file και να σερφαρω με τον firefox αλλα δεν αλλαζει.Καμια ιδεα?Ευχαριστω.

Δημοσ.

IE: Εργαλεία->επιλογές Internet->κουμπί Πρόσβαση->Φύλλο στυλ χρήστη.

Ορίζεις ένα δικό σου .css αρχείο, το οποίο να γράφει μέσα του

body {background-color: gray}

Ισχύει και για τα .chm, οπότε δε χρειάζεται να τα αποσυμπιέζεις.

Δημοσ.

Τσέκαρες το [v]Παράβλεψη των προεπιλεγμένων χρωμάτων στις ιστοσελίδες;

Εγώ π.χ. το c:\windows\help\input.chm το βλέπω όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, χρησιμοποιώντας το css

body {background-image: url('c:\windows\Web\Wallpaper\Windows XP.jpg'); color:yellow}

post-13492-129062929138_thumb.png

Δημοσ.

Τωρα τελευταια βλεπω πολλα ebooks να κυκλοφορουν σε chm format και δεν μπορω να πω οτι δεν θα τα προτιμουσα σε pdf...

Δημοσ.

Πάμε βήμα-βήμα (υποθέτω ότι έχεις Windows XP ελληνικά):

1) Ανοίγεις το σημειωματάριο

2) Κάνεις copy-paste την παρακάτω γραμμή:

body {background-image: url('c:\windows\Web\Wallpaper\Windows XP.jpg'); color:yellow}

3) Αποθηκεύεις σαν "C:\style.css" μαζί με τα εισαγωγικά, για να πάρει την επέκταση .css

4) Ανοίγεις Internet Explorer, πας Εργαλεία->Επιλογές Internet->Κουμπί [Πρόσβαση]

5) Τσεκάρεις το [v]Παράβλεψη των προκαθορισμένων χρωμάτων σε ιστοσελίδες

6) Τσεκάρεις το [v]Μορφοποίηση εγγράφων με βάση το προσωπικό στυλ.

7) Πατάς αναζήτηση και εντοπίζεις το C:\style.css

8) ΟΚ μέχρι να κλείσουν όλοι οι διάλογοι

9) Κλείνεις όλα τα παράθυρα

10) Πας Έναρξη->εκτέλεση και γράφεις

c:\windows\help\input.chm

Θα πρέπει να το βλέπεις όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Δημοσ.

οπα!η τελευταια μεθοδος με την εικονα επιασε!εγω ομως δε θελω εικονα αλλα ενα απλο γκριζο background.μηπως το body {background-color: gray} εχει καποιο λαθος στη συνταξη?

Δημοσ.

Χμ... τώρα που το λες όντως ο IE αδιαφορεί για το background-color! Χειρότερα ακόμα, κάνει το background άσπρο, ακόμα κι αν η σελίδα δεν είναι άσπρη! Δεν ξέρω γιατί, η σύνταξη είναι σωστή.

Οπότε απλά φτιάξε μια γκρι εικόνα και βάλ' τη για φόντο με το background-image.

Δημοσ.

Τελικα εβαλα τον opera μονο και μονο για αυτην την δουλεια.Για να διαβαζω δηλαδη σε γκρι φοντο! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...