Biull Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Ψάχνω για κανένα προγραμματάκι που να μπορεί να βελτιώνει ποιότητα(καλά δεν περιμένω δυστυχώς και τρελά πράγματα) στα mp3!Επίσης υπάρχει κάτι που να μετατρέπει το stereo ήχο του mp3 σε πολυκάναλο 5,1 +εάν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μετατρέπει απευθείας από cd σε mp3 με 5,1 ήχο; Thanks......
blueviper Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Η ποιότητα που αναφέρεις μπορεί να γίνει σε επίπεδο mastering μέσα από ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου, όπως θα έκανες και με κάθε ηχητικό αρχείο. Από εκεί κι έπειτα κάθε απόπειρα να επαναφέρεις τις χαμένες συχνότητες του mp3 είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, διότι η διαδικασία της μετατροπής (κωδικοποίησης) σε mp3 είναι μη αναστρέψιμη ποιοτικά. Αν ζητάς λοιπόν ποιοτική βελτίωση, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στραφείς στην πηγή (τουτέστιν το αρχικό cd ή wav αρχείο) και να "παίξεις" με αυτό. Επίσης η μετατροπή ενός stereo mp3 σε πολυκάναλο (μέσα από αλχημείες) δεν έχει νόημα, γιατί ούτως ή άλλως η πηγή σου ήταν δικάναλη. Δεν μπορείς λοιπόν από το τίποτα να δημιουργήσεις κάτι. Μονάχα για μια αίσθηση surround μπορούμε να μιλάμε, αλλά όχι για πραγματικά διαχωρισμένα κανάλια που κουβαλούν διαφορετική ηχητική πληροφορία. Εκτός των άλλων το mp3 ως format δεν παρέχει multichannel υποστήριξη, οπότε ακόμα κι αν θες δεν μπορείς να κωδικοποιήσεις παρά μόνο σε stereo mode στην καλύτερη περίπτωση. Αυτοί οι δεσμοί μπορούν να σου δώοσυν μια ώθησα να το ψάξεις περαιτέρω αν σε ενδιαφέρει.
Biull Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Η ποιότητα που αναφέρεις μπορεί να γίνει σε επίπεδο mastering μέσα από ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου' date=' όπως θα έκανες και με κάθε ηχητικό αρχείο. Από εκεί κι έπειτα κάθε απόπειρα να επαναφέρεις τις χαμένες συχνότητες του mp3 είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, διότι η διαδικασία της μετατροπής (κωδικοποίησης) σε mp3 είναι μη αναστρέψιμη ποιοτικά. Αν ζητάς λοιπόν ποιοτική βελτίωση, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στραφείς στην πηγή (τουτέστιν το αρχικό cd ή wav αρχείο) και να "παίξεις" με αυτό. Επίσης η μετατροπή ενός stereo mp3 σε πολυκάναλο (μέσα από αλχημείες) δεν έχει νόημα, γιατί ούτως ή άλλως η πηγή σου ήταν δικάναλη. Δεν μπορείς λοιπόν από το τίποτα να δημιουργήσεις κάτι. Μονάχα για μια αίσθηση surround μπορούμε να μιλάμε, αλλά όχι για πραγματικά διαχωρισμένα κανάλια που κουβαλούν διαφορετική ηχητική πληροφορία. Εκτός των άλλων το mp3 ως format δεν παρέχει multichannel υποστήριξη, οπότε ακόμα κι αν θες δεν μπορείς να κωδικοποιήσεις παρά μόνο σε stereo mode στην καλύτερη περίπτωση. Αυτοί οι δεσμοί μπορούν να σου δώοσυν μια ώθησα να το ψάξεις περαιτέρω αν σε ενδιαφέρει. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!Ήσουν κατατοπιστικότατος! Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ! **Α!Και κάτι άλλο:από ένα cd για παράδειγμα όταν πάω να μετατρέψω ένα κομμάτι σε mp3 έχω την δυνατότητα αντί για stereo να mp3 βα είναι 5,1 mp3;Βέβαια από τα λεγόμενά σου ούτε και αυτό παίζει να γίνεται! Στο link που μου έδωσες έχει έαν οδηγό για το Adobe Audition που από stereo σε πάει σε 5,1!Δεν τον διάβασα τον οδηγό αλλά πώς το κάνει αυτό;
blueviper Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Όχι δε διαθέτεις αυτή τη δυνατότητα γιατί το ίδιο το format δεν στην παρέχει ως επιλογή. Το mp3 μπορεί να είναι στην καλύτερη περίπτωση stereo...όχι όμως 5.1. Υπάρχουν άλλα format όπως το ogg vorbis ή το aac πχ που διαθέτουν τέτοια δυνατότητα by default. Δεν το έχω επιδιώξει ο ίδιος πάντως να τα τσεκάρω. Δεν έχω τσεκάρει τον οδηγό που αναφέρεις και ακόμα κι αν τον είχα δει το πιθανότερο είναι να μην μπορούσα να σε βοηθήσω μια και δεν έχω το Audition. Πιθανολογώ πάντως πως απλώς δημιουργεί 6 διαφορετικά channels από το αρχικό mono ή stereo και πετάει εφέ στο κάθε ένα από αυτά για να προσδώσει την αίσθηση της διαφορετικότητας. Όλα είναι εφικτά στο βαθμό που "εξαπατούν" την ακουστική μας αντίληψη.
Biull Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Όχι δε διαθέτεις αυτή τη δυνατότητα γιατί το ίδιο το format δεν στην παρέχει ως επιλογή. Το mp3 μπορεί να είναι στην καλύτερη περίπτωση stereo...όχι όμως 5.1. Υπάρχουν άλλα format όπως το ogg vorbis ή το aac πχ που διαθέτουν τέτοια δυνατότητα by default. Δεν το έχω επιδιώξει ο ίδιος πάντως να τα τσεκάρω. Δεν έχω τσεκάρει τον οδηγό που αναφέρεις και ακόμα κι αν τον είχα δει το πιθανότερο είναι να μην μπορούσα να σε βοηθήσω μια και δεν έχω το Audition. Πιθανολογώ πάντως πως απλώς δημιουργεί 6 διαφορετικά channels από το αρχικό mono ή stereo και πετάει εφέ στο κάθε ένα από αυτά για να προσδώσει την αίσθηση της διαφορετικότητας. Όλα είναι εφικτά στο βαθμό που "εξαπατούν" την ακουστική μας αντίληψη. Ωραίος...thanks! Κάι τέτοιο πρέπει να παίζει! Κάτι τελευταίο!Τα format που αναφέρεις ogg vorbis και aac (από τα οποία μόνο το δεύτερο έχω ακουστά) πόσο χώρο πιάνουν στο δίσκο;Από ότι καταλαβαίνω μιας και παίρνουν και 5,1 θα πιάνουν αρκετό χώρο!Κανένα προγραμματάκι που να μετατρέπει το Cd format σε αυτά τα δύο format; Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ!
yannis27gr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 CD to OGG: http://www.mp3-converter.biz/fast-cd-ripper/ CD to AAC: http://www.tomdownload.com/audio_mp3/cd_ripper/cd_to_mp3_maker.htm
blueviper Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δες επίσης αυτό για Ogg Vorbis κι αυτό για AAC. Στο τέλος παρέχονται και πολλά links για προγράμματα και προτεινόμενες ρυθμίσεις παντός είδους.
yannis27gr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Κατέβασα και πειραματίστικα (λίγο) με το Adobe Audition 2. Δείχνει εξαιρετικό πρόγραμμα!
Biull Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2006 Σας ευχαριστώ πολύ για τα link!Αξιολογότατα! Και πάλι thanks!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.